Inlägg från: Lillebror |Visa alla inlägg
  • Lillebror

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Vad spännande Loris med RUL på Onsdag, hoppas de kan se vad som gömmer sig därinne
    Jag får tålmodigt vänta till 11 maj...men är redan nu rund som en köttbulle. Tänk om det är fler än en :-O

    Nej inget mer än storhandling som varit skoj i helgen
    Sonen har varit jättesjuk i veckan och det var nära att vi fick åka in på akuten för febern som vägrade gå ner. Riktigt obehagligt!
    Så vi har vilat i helgen. Eller jo vi var och såg Draktränaren på bio i Lördags.  Filmen var suverän för min drak- och dinosaurieälskande son!

  • Lillebror

    Elfvina; beklagar sorgen det var trist att höra

    Loris; Haha jag har också reflekterat över hur livet skulle bli om det var 2 bebisar   Minst sagt mer jobb än med en. Men det är bara att vänta tills UL!
    Vad trist att det inte gick att se kön på UL! Men du kanske får försöka övertala sambon att åka på privat UL.

    Ja filmen var jättebra, jag är också förtjust i animerade filmer. Både jag och sonen tyckte den var bra!

    I påsk skulle jag vilja vila, är obotligt trött! Men karln är bortrest tills på Tisdag så det är bara att hålla igång med aktiviteter här hemma.
    Funderar på att ta nån dag på busplaneten som äntligen öppnat. De har öppet hela påsken som tur är!
    Vad har ni andra för planer?

    Glad påsk på er!!

  • Lillebror

    Hej hej!

    Idag är det Söndag igen precis som alla andra dagar den här veckan
    Igår var vi på Maxi och skulle köpa ett påskägg som jag lovat sonen, men de var helt slut!? Fanns inte ett endaste kvar, så med viss besvikelse fick han köpa annat lördagsgodis. Och mamman hittade mycket lösgodis för 37:90 kr/kg

    Vi var på busplaneten och det var sådär. Går inte att jämföra med Leos. Mycket mindre och kanske inte helt färdigt? Men sonen var så ivrig när vi kom dit och sprang iväg i värdens fart och missade att det var en vass kant på bänken där man styr brickorna. Så den sprang han rakt in i och fick världens jack i pannan. Så det var inte den bästa starten och han var inte riktigt på humör sen.
    Men det är absolut ett bra tidsfördriv i stan om man inte kan åka ut till Leos!

    Idag vet jag inte vad som händer, förhoppningsvis kikar solen fram en stund!

  • Lillebror

    Hej hej!
    Kul att det kommit så många till tråden. Jag har sovit bort den senaste veckan, har varit så trött på kvällarna att jag lagt mig samtidigt som sonen dvs kl 19!
    Har även jag sura uppstötningar och halsbränna, plus illamående som kommer och går.

    Igår åt jag en dålig billys pan pizza till lunch och fy vad jag mådde sen. Det måste ha varit råttgift i den, jag fick kallsvettningar och var på väg att svimma. Men tillslut sprang jag till toaletten och spydde upp den och då mådde jag bra igen. Mina arbetskompisar höll ett visst avstånd sen då de inte litade på att det inte var magsjuka

    Jag har semester hela Augusti och sen har jag tänkt söka havandeskapspenning för september. Man får väl se om det går igenom, har ett så pass varierat jobb att jag tror det är svårt att få det beviljat. De flesta som fått barn på jobbet har varit hemma nån månad innan det är dax, men jag har faktiskt aldrig frågat om de tagit semester eller havandeskap.

    Hur blev det för dig Loris, gör ni ett extra UL eller får det bli en överraskning?

  • Lillebror

    Hej hej!
    Ojoj denna tråden växer så det knakar!
    Jag är online väldigt lite pga jobbig graviditet. Nu har illamåendet byts ut mot HEMSKA foglossningar, ska på UL den 11/5 (och JA Loris jag toklängtar att få se vad som gömmer sig där inne) så efter det skall det sökas havandekapspenning om jag inte blir sjukskriven innan dess.
    Känns lite trögt om man måste dras med foglossningar resten av tiden då jag bara är i v 17 nu.

    Hur mår alla andra?


    Lillebror BF 3 Oktober
  • Lillebror

    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.


    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september 
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Lillebror 2:a barnet BF: 3 Oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september
  • Lillebror
    Moyo skrev 2010-04-26 18:28:42 följande:
    Lillebror: Här plågas man också av foglossning. Det är ju inget kul alls det här.   Jag hade inga problem med fogarna alls med dottern, inte ens på slutet och trodde i min enfald att jag för alltid skulle vara förskonad. Nu sitter man här i vecka tjugonånting och tar andan varje gång man ska resa sig från en stol eller ska bära lillan till skötbordet. Ajajaj! Tur i alla fall att jag inte jobbar...
    Hej hej!
    Ja det är precis så jag trodde, att eftersom jag var så otroligt pigg när jag var gravid med sonen ända till slutet så trodde jag självklart att jag skulle vara det även denna gång.
    Men när jag pratat om det så verkar det vara många kvinnor som är helt fria från foglossning med första barnet och massor med andra.
    När jag började få problem så ringde jag min barnmorska för att höra vad det var, men hon snäste lite och menade på att det är en del av graviditeten och hur enkelt hade jag trott de skulle vara egentligen? Men skickade mig ändå till en sjukgymnast, han konstaterarade på en gång att det är foglossningar och jag har börjat använda ett bälte, och det underlättar lite men fasen vad jag har värk på jobbet!

    Jag skulle höra av mig till min BM igen om det inte gett med sig på 2 veckor...vilket det inte gjort! Men jag drar mig lite för att ringa till henne eftersom hon var så otrevlig när jag pratade med henne sist! Någon som har erfarenhet av att byta BM mitt i en graviditet?

    Jag har en tjej som är nyss fyllda 20 som jag jobbar med. Hon frågade mig för någon dag sedan när det var dax för mitt barn att födas.
    - Runt 3 oktober, svarade jag.
    - OJ VAD LÄNGE, jag som knappt kan vänta tills 1 juli då jag ska flytta hemifrån svarade hon

    Jag har samma problem med viktuppgång som jag sett andra skriva om här. Iofs så har jag "tröstätit" en del nu när jag haft värk och jag har ingen våg hemma. Men magen växer i en vansinnig takt och nog tror jag vågen nog visar en hel del +.
    Jag har tittat på kort när jag var gravid med sonen och då var jag lika stor som jag är nu i v 17 som jag var då i v 27

    Hänger gärna med på fika jag med om det är på kvällstid eller på en helg!
    Trevlig valborg på er och ha en skön helg!
  • Lillebror

    Hej hej!
    Oj, det är imorgon tisdag som ni planerar fika? Jag kan tyvärr inte då, men hakar gärna på nästa gång!

    Jag har inte bytt BM ännu, har försökt ringa henne under telefontiden idag men det är upptaget hela tiden. Har lämnat ett meddelande men hon har inte ringt upp.
    Har hon lagt av luren månne?!
    Nej, svarar hon inte imorgon så ringer jag någon av de andra barnmorskorna!
    Ha haft helt vansinniga sammandragningar idag, kämpar på och jobbar. Sonen säger var 5:e minut sen jag kom hem; stackars stackars mamma!
    Jag är nog dumsnål som inte sjukskrivit mig själv ännu, men det blir ju inte bättre av att vara hemma heller. Men jag har mkt förstående chefer som låter mig jobba med det jag klarar av och mina abetskamrater servar mig med både det ena och det andra

    Imorgon ska jag nog fixa mig Niferex så kanske jag blir lite piggare iaf !

    Nu ska jag mumsa vidare på min goda polkachoklad

  • Lillebror

    Moyo; Foglossningsbälte kan man få från en sjukgymnast.
    Mitt hade sambon fått för länge sedan för något ryggskada han hade. Men han hävdar bestämt att den aldrig är använd
    Men den fick han utan kostnad av en sjukgymnast. Men det kan hända att de tar lite betalt för dom nu, men det är det värt!

  • Lillebror

    Ha en trevlig fika ikväll

    Loris; Jag älskar öppna förskolan! Jag var där mycket med Wiggo när jag var mammaledig men honom. Perfekt för att hitta lekkompisar för en stund för lillen och en vuxen för mamman att surra av sig med! Har varit nån gång på Mariehems ÖF bara för att jag hade en kompis som bodde där i närheten.
    Men annars så har vi varit på Teg, supertrevlig personal och bra och billigt fika och stora härliga lokaler.
    Så den kan jag verkligen rekomendera! Där kommer jag att hänga sen när jag blir mammaledig. (Det är ju inte direkt en nackdel heller att det nästan ligger i grannhuset )
    Hoppas det går över med vila för dig!

    Själv så fick jag tag på min BM idag eftersom jag fortsatt haft helt vansinniga sammandragningar och efter ha läst om att det kan vara på gång en för tidig förlossning så blev jag orolig. Vad fick jag för svar??
    - Ja det finns ju inget jag kan göra. Du måste ju också förstå att jag inte kan sjukskriva dig från vecka 18, det kommer aldrig FK gå med på!
    Jag förklarade för henne att jag VILL jobba, men som det är nu så spelar det ingen roll vad jag gör, jag har sammandragningar oavsett. Men att jag gärna ville få en tid så hon kunde göra en undersökning att allt är OK.
    Nej hon hade minsann inga tider på flera veckor så det gick inte.
    - Vad bra sa jag då kanske det finns någon annan som har det.
    Så nu har jag fått en tid imorgonbitti hos en annan BM. Så nu byter jag!!

    Nej nu är det dax för ett nytt avsnitt av Desperate housewives!

  • Lillebror

    Hej hej!
    Tack för alla fina kommentarer om mina problem med BM. Känns skönt att veta att det inte bara jag som är känslig. Men nu fick jag komma till en vikarie som ska vara under semestrarna så jag kommer fortsättningsvis få komma till henne.
    Hon kollade upp allt möjligt, men hon trodde inte på att det var sammandragningar utan fogarna som jag kände av. Så jag har varit hos en sjukgymnast som kunde konstatera att fogarna inte är särsklit uppluckrade förhållande till vilken värk jag pratar om. Utan hon trodde precis som jag - att det är sammandragningar. *suck!*

    Någon annan som har erfarenhet av sammandragningar och foglossningar som kan förklara hur det känns?
    För mig kommer det oftast på eftermiddagen, hela magen drar ihop sig och blir stenhård. Idag har det stundtals känns som jag ska spricka!
    Samtidigt rör sig lillebror där inne och det är ett tryck neråt. Vilket medför till att jag har stora problem att stå/gå.

    Men vi har RUL på Tisdag och då har de även bokat in en läkare som ska kolla och se om det är något som är avvikande. För det är inte så normalt med så tidiga sammandragningar! (om det nu är det)

    Hur gick det för dig Loris idag?

    Ha en trevlig helg allihopa
    Själv tror jag minsann jag ska tillbringa den i soffan.

  • Lillebror

    God kväll!
    Håller med dig Klaveret, ikväll hade jag gärna tagit mig ett glas vin på en uteservering Men som sagt så hinner man med det sen!

    Lisabettan, vad skönt att höra att någon annan haft liknande och att det varit ofarligt. För enda kommentaren jag fått hittills oberoende på vem jag pratar med så är det "OJ! Det är väldigt tidigt att ha sammandragningar. Det är inte bra!
    Men BM kollade livmodertappen sist jag var där och den var lång och bra så det var ingen fara där! Kollade även hjärtljuden som var på 155...hmm undrar om det verkligen är en lillebror där inne? Med Wiggo låg hjärtljuden alltid runt 135. Hur bra stämmer det för er andra?

    Vi hyrde ett babyskydd från NTF sist, de kostade 300:- och vi hade den i ett år. Nu har de flyttat från i20 har jag sett, verkar som de håller till på Umedalen enligt länken ovan.
    Så vi hyr ett därifrån även denna gång, då man använder dom så kort tid.

    Vilket underbart väder det varit idag. Har invigt min nya badenbaden, känns som det kanske blir sommar snart ändå

  • Lillebror

    Hej hej!
    Idag har allt gått bra för oss, jag mår bättre och bättre. Har fortfarande bekymmer med fogar och sammandragningar, men inte alls på samma nivå som tidigare
    Det var precis som jag anat en liten lillebror i magen, så är det nån som ruvar på en massa fina pojknamn som passar med Wiggo - just bring em on!
    Blev bakflyttad 5 dagar så nu är BF 8 Oktober. Men förra gången gick jag över 2½ vecka så jag räknar med det även denna gång!
    Träffade en riktigt rolig barnmorska som gjorde UL. Hon sa klart och tydligt att hon såg pungkulor och snoppen, till och med min sambo såg dom tydligt.
    Men ändå var hon tvungen att klämma in att man aldrig kan säga helt säkert utan att det faktiskt lika bra kan vara en tjej.
    Haha javisst med pungkulor??

    Så det känns bra, är supersugen på att shoppa bebiskläder...men vi har ju massor med sånt redan. Så det är bara att lägga band på sig själv och bara köpa enstaka fina plagg. Och alla bebisprylar man behöver finns att fynda i källaren. Lite trist men ekomomin jublar!!

    Vad trist med en så nonchalant läkare. Tyvärr finns de alldeles för många av dem, speciellt på vårdcentralerna!

    Gravidkläder har jag än så länge fyndat bland mina vanliga i garderoben. Har rätt mkt kläder med längd så jag klarar mig så länge med det. Men till sommaren kommer jag som er andra att bo i leggings och tunika. Helt perfekt!
    Annars så finns det mycket långa kläder på gina tricot. (Man får dock trängas med stadens alla tonåringar)

    Loris, vi får hoppas att svärmor kommer fram denna gång!!

  • Lillebror

    God morgon!
    Önskar jag hade långhelg också, men iaf ledig idag och till helgen! Hade varit smart att tagit ut semester imorgon, men det är så dax att tänka på det nu

    Eftersom vi bestämde oss för Wiggo precis när 3 månaders gränsen var på väg att passera så vill jag denna gång att vi börjat fundera på namn innan lillebror är född. Eftersom det där med att se vad barnet passade att heta inte riktigt var våran grej!
    Storebror tycker han ska heta Felix eller Dinosaur..hmm jag tror inte han får bestämma hur mycket han än vill
    Sambon är inne på Rasmus...och själv har jag INTE en aning. Men jag har ett par veckor på mig att fundera!
    Så tips mottages gärna

    Ett tips från mig om inte alla har sett det redan, så kan man gå in på barnens hus hemsida och beställa ett startpaket till bebisen med bla. en blöjhink, tvättservetter mm. Men man måste ha tillgång till en skrivare så man kan skriva ut ett kvitto som man ska lämna in på butiken 3 månader innan man ska ha tom. tills barnet är fött!

    Ja man kanske ska ta och göra lite nytta idag, funderade ett tag att gå ner på stan...frågan är om det är något som är öppet??

    Ha en trevlig helg allihopa som är långledig!

  • Lillebror

    God kväll!
    Alldeles fantastiskt väder
    Än så länge tycker jag att det är underbart med värmen, men jag minns så väl hur less jag var sommaren 2006 då jag väntade Wiggo. (som var den varmaste sommaren på 100 år)  Tänkte precis som Knyttet och K; aldrig mer gravid under en sommar. Om det blir fler barn så ska den komma i maj. Vi var länge nöjda med ett barn och tänkte ge oss med det. Men vi fick nå ryck i vintras och kände att antingen skaffar vi ett till barn nu eller så blir det inga fler.
    Ja alla vet ju svaret på den funderingen

    Så nu sitter man här med tjockmagen och svettas! På tal om tjockmage, känner redan nu vad less jag börjar bli på folks kommentarer på hur snabbt jag blivit tjock. Och om hurvida barnet kanske ligger långt ut mm. Jag vet om själv att magen har blivit stor snabbt och att det har synts länge att jag är gravid och jag är dubbelt så stor som andra som gått lika långt. *suck!*

    Jag hade en åkpåse under vintern, då han älskade att sova länge i vagnen. Men under hösten hade jag nog bara bra kläder och en filt. Jag var expert på att överklä honom så inte behövde han frysa inte...oftast alldeles blöt under mössan!
    Men sen när han sov i vagnen när han började på dagis och blev större så hade vi en sovsäck under vintern och det fungerade också super

  • Lillebror

    Loris; Jag hade en långdragen förlossning. Dels så gick jag över tiden 2 ½ vecka, förlossningen satt igång Torsdag natt vid kl 2 och Wiggo föddes på Lördagen kl 15;53. Så det var ett par timmar, satt hemma hela fredag på dagen och härdade ut tills fredagkväll. Då hade jag sånna värkar att jag trodde att bebisen skulle kunna komma i bilen på vägen till förlossningen. När vi kom fram så var jag öppen 1,5 cm
    Sov över på förlossningen och det var inte förrän det kom in en ny barnmorska med nya krafter som bestämde sig för att ta hål på fostervattnet som det satte fart. Efter det så tog det "bara" 5 timmar :)
    Men jag tog all smärtlindring jag bara fick. Epiduralen tog snett och tjorvades, men verkade bra i början. Lustgasen var suverän, den hade jag inte klarat mig utan. Värst var bäckenbottenbedövningen, jag minns den som det mest smärtsamma från hela förlossningen
    Så denna gången kommer jag inte att ta den!

    Amningen fungerade hyfsat för mig, köpte bröstvårtsskydd och då hade jag aldrig några sår och ont mer. Men jag hade hemska mängder med mjölk och en bebis som inte ville ha så mycket. Så jag satt mycket med pumpen.

    Måndag igen och är hemma med världens nackspärr så nu ska jag nog passa på att sova en stund då det inte blev mycket av det inatt.
    Full fart mot helgen och Nordic Rock!!

    Tror jag ska kunna vara med på fika denna gången.
    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo


    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Andreanna
    Delta1
    Moncchichi
    Pencil
    Loris
    Klaveret
    Lillebror
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)