Inlägg från: Lillebror |Visa alla inlägg
  • Lillebror

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej allihopa!
    Vad roligt att det börjar komma fler till gruppen!

    Så mysigt att lyssna på hjärtljuden hemma. Jag tycker tiden går så fort och jag känner mig redan rätt tjock äver magen. Är snart i v 9. Men ska tiden rusa på detta sätt så har jag en liten bebis i famnen imorgon

    Jag mår fortfarande illa och har sura uppstötningar därav är jag inte så aktiv med datorn. Men ikväll mår jag bättre

    Har försökt berätta för sonen att mamma har en bebis i magen, men han bara tokskrattar och säger att jag ätit för mycket mat! Så det går inte så lätt som jag trodde! Hade syrran här idag och komiskt nog berättade hon att hon också är gravid och har gått 1 vecka längre än mig!
    Så det är roligt att man inte behöver vara hemma ensam!

    Hur mår alla andra??

    Trevlig helg!

  • Lillebror

    Njae, inte hela familjen. Men jag tänkte åka till pappa imorgon och berätta för honom och sen tar jag mamma nästa gång jag träffar henne!
    Blev att jag berättade för syrran idag eftersom hon berättade
    Ja det är kul att ha människor omkring sig när man är hemma så länge. Men jag får se hur länge jag får vara mammaledig eftersom min sambo gärna också är hemma.
    Jag har även en fd arbetskamrat som jag tror är i exakt samma vecka som mig. När hon berättade att hon är gravid hade inte ens jag gjort ett test ännu

    Det är ju inte så roligt med foglossningar heller, har aldrig kännt av det och vet knappt hur det käns. Men har förstått att det kan vara en fruktansvärd värk.

    Vanlig yoga har jag testat, men inte gravidyoga. Det måste helt klart vara stor skillnad eftersom man inte längre är så vig :-S
    Men jag tror absolut att det kan vara nyttigt! Själv så är jag så vansinnigt trött när jag kommer hem från jobbet att jag somnat vid 21 tiden hela veckan. Så inte hinner man med mycket på kvällen efter lilleman gått och lagt sig direkt!

    I helgen blir det lugnt och skönt med massor av vila. Imorgon ska vi hälsa på morfar och hans sambo. På söndag funderar jag på en runda på stan kanske.
    Vad har ni för planer?

  • Lillebror

    Jag känner igen mig. Jag har också somnat i soffan vid 8-9 tiden de senaste veckorna. Och mår illa minst på morgonen och mest under resten av dagen!
    Men när jag äter mår jag inte illa så jag äter och äter och har säkert redan gått upp närmare 8 kg. Kaffe har jag levt på tidigare men det går inte alls nu. Är inte det första man tänker på när man mår illa direkt.
    Idag har det bakats morotskaka här hemma som jag ska bjuda arbetskamraterna på till veckan. Men hälften åt jag och sonen upp under tiden vi bakade

    Vi ska på första besöket hos BM imorgon. Har suttit ikväll och fyllt i ett mycket underligt formulär som man ska ha med sig. Har inga minnen av att jag fyllde i nått sådant förra graviditeten.
    Har ni andra också fyllt i ett sådant? Om familjesitution, tandvård, matvanor mm?
    Och ännu underligare var att de vill ha ett likandant formulär från pappan.

    Nu är det snart slut på helgen och en ny arbetsvecka väntar! Hade planer på att dyka ner i förrådet och plocka fram lite gravidkläder men det har inte blivit av alls!

  • Lillebror

    Hej hej!
    Oj vad många som ska ha barn till hösten, vad kul
    Jag börjar må lite bättre, tog mig ut på inflyttningsfest igår kväll och orkade hålla mig vaken ända till kl 24 :-O
    Men det var otroligt trevligt, osocial som jag varit de senaste veckorna!

    Jag känner igen mig i nästan allt ni skriver. Jag känner också en underlig värk i magen som jag inte gjorde förra gången. Dels lite molande värk och dels att det hugger till när jag hostar eller nyser.

    Ja denna gravditet går mycket snabbare än förra, veckorna bara susar fram. Nu är det redan v 10 på måndag. Sonen är införstådd med att det ligger en bebis i mammas mage. Han vill ha en lillasyster och hon ska heta Lillebror eller Dinosaurie Vi får se hur det blir med den saken!

    En vagn har vi redan, kanske köper till en ståplatta? Får se hur nöjd lilleman blir över att ge bort SIN vagn till bebisen...?

    Har du Loris beställt en syskonvagn eller en enkel?

  • Lillebror

    Ja det är dinosaurier för hela slanten. Hemmet håller på att svämma över, de står och lurar vid varje blomma i fönsterbrädorna. (växtätarna)

    Nej, vad trist att höra dåligt om ståbräda. Kan dock förstå problematiken med armarna! Jag och sonen är mycket ute och går med vagnen och han vill gärna åka. (jag har ej körtkort än)
    Men en syskonvagn känns lite överdrivet eftersom sonen kommer att vara 4 år när lillebror/syster föds.
    Man ska ju ta sig med båda barnen till och från dagis iaf. Men jag kanske hinner få körkortet i handen tills dess

    Ja då är det söndag igen och en hel arbetsvecka står för dörren
    Men idag har det varit en massa vila, körde iväg grabbarna mitt på dagen så jag fick sova en timme och det var välbehövligt. Sen har det lagats mat halva dagen, änligen har jag matlåda att ta med till jobbet!

    Nu ska vi se The Descent 2...får se om den är så läskig som jag hoppas

  • Lillebror

    Hej hej!
    Oj vad många det har  kommit till på den här tråden, jag har ju bara varit offline ett par dagar

    Håller tummarna att illamåendet och sura uppstötningar snart går över för detta tar knäcken på mig
    Kan aldrig minnas att jag mådde så här risigt förra gången!

    Jag har nog gått kortast tid av alla här, har tid för UL den 12/5, håller tummarna på att man får se vad det är som gömmer sig i magen. Jag håller på att spricka av nyfikenhet!!

    Ikväll är det final i melodifestivalen. Inte min typ av musik egentligen, men det är ju kul att se ändå för att hänga med i diskussionerna på fikarasterna på jobbet

  • Lillebror
    Li 81 skrev 2010-03-10 20:41:17 följande:
    Hej hej I dag var till bm för andra gången, första gången var jag när jag var i vecka 8-9. Men det jag tyckte var konstigt att det har ändrats en del från förra gången. Man tar inga prover förrän i vecka 24, nu tog hon blodprov och blodtryck för att jag bad om det. För att jag har kräkts så mycket. Inget urinprov förrän i vecka 24. Man får inte lyssna på hjärtat förrän vecka 24 Jag är nu i vecka 17, och mitt nästa möte med bm är i början av maj. Hur har ni det på era mödravårdcentraler. Var går ni, jag går på Umedalen Första grav. tog dom alla prover varje möte, och vi träffades ca en gång i månaden Skumt
    Det verkar vara lite olika mellan olika vårdcentraler. Jag går på Tegs VC och jag tog blodprov första besöket och sen fick jag med mig rör och burkar hem så jag kan göra urinprov hemma på morgonen inför nästa besök som blir i v 13.

    Men det bli mer sällan andra gången man är gravid om man inte har några bekymmer. Min barnmorska sa att vi kommer att träffas ca 1 gång i månaden. Första gången jag var gravid så var jag varannan, nästan varje vecka och sprang på MVC.
  • Lillebror
    oxytocin skrev 2010-03-18 09:42:35 följande:
    Vi har tid den 18/5!  Vi tänkte fråga efter könet. Det gjorde vi förra gången också men då kunde de inte se (det blev en pojke då). Nån som ska göra NUPP?
    Förra gången så frågade vi aldrig men barnmorskan såg klart och tydligt vad det var. (En pojke) Så nu hoppas jag på en tös men sonen tycker gott att det kan bli en lillebror
    Nej inget NUPP test här, inget jag funderat på ens. Men visst är det för att se sjukdomar som downs?

    Här hemma har det varit en mkt lugn helg, alla har varit trötta och slitna. Var på barnloppisen på nolia i söndags, men jag blev besviken. Hittade ingenting!
    På de vanliga loppisarna på nolia kan man annars fynda mycket fina barnsaker.
    Idag har jag och lilleman varit hemma, han har dragit på sig en fruktansvärd förkylning och jag njuter av att få en par extradagar i soffan
  • Lillebror
    Li 81 skrev 2010-03-25 12:16:56 följande:
    Loris: Ja norrlandskliniken utför könsul. Hon sa att dom gör ett försök och vill bebben inte visa sig så bokas ett nytt försök in. Jag längtar så!Dom håller till mot Strömpilen.  Jag har alltid trott att det var en tjej för jag mår sååå illa, värre än förra gången. Mådde illa med första också men inte så här. Har varit sjukskriven 10 veckor ungefär pga svåra kräkningar och vart inlagd på dropp osv. Men nu börjar jag tro att det är en pojke, för jag tycker att magen ser lite annorlunda ut än sist. äh jag vet inte man kan spekulera dagarna i ända, så nu vill jag veta på riktigtSjälv då några gissningar?
    Då kanske man måste till Norrlandskliniken om det inte vill sig på vanliga UL. Vad kostar det?

    Jag mår helt annorlunda än förra gången. Mycket mer illa och halsbränna. Sen tycker jag att magen sätter sig runt hela midjan och inte bara utåt som förra gången. Men jag kan ju bara inbilla mig för att jag tycker att det skulle vara trevligt med en liten tjej i familjen
  • Lillebror
    Monchhichi skrev 2010-03-24 21:29:07 följande:
    Hejhej! Ser att det är några som väntar höstbebisar som skrivit här, så jag hoppar in jag med. Vi väntar syskon i början av oktober. Har en treåring sedan tidigare.Elfvina - det var jag som svarade i din tråd du startade - men vi kanske kan hänga här ett tag och se om vi får underlag för din höst/vintertråd lite längre fram?   
    Vad kul, jag har också en treåring och väntar andra barnet i början av Oktober
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)