• Delta1

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej på er!

    Har inte hunnit kolla igenom alla inlägg men jag ser att flera har fått träffa sina underverk nu....

    Vårt fina underverk kom i torsdags och vi fick komma hem med henne idag. 14.11 kom hon ut med snitt vilket gick över mina förväntningar. Är lite slut men oerhört lycklig. Just nu är hon inte på ett strålande humör så inlägget får bli kort......

    Må så gott alla!

  • Delta1

    Det verkar som ni hade en trevlig fikastund idag. Ser fram emot nästa träff - då vill jag också följa :)

    LindaMattias: å så spännande i morgon. Hoppas verkligen att det inte är fullt  och att din man får vara kvar med er. Min sambo fick sova över alla dagar å det var så skönt. Lycka till!

    I morgon är vår LillTjoppa en vecka gammal. Är så  fascinerad över denna lilla varelse och tänker ibland att var i all sin dag kom hon ifrån :) 

    Tillbringar tiden just nu med att mysa, mata, byta, mata, byta och lite promenad. Ganska lika dagar :) 

    Ska också ev gå på en me&I-visning. Tänker som du Andreanna. Ska nog inte köpa något nu när hon är så liten. Sen har vi hunnit få en hel del kläder men det är alltid roligt att kolla och önska :)

    Nu verkar det vara dags för matning........ 

  • Delta1

    Grattis Shioo och LauraMaria!

    Spännande Klaveret. Kommer bebisen idag så stämmer verkligen BF :)  Håller tummarna.

    Hur har ni gjort/tänker göra med napp till era barn? Har en kinkig dotter på kvällarna och har provat nappen. Än vill hon inte ha den utan tar hellre mitt eller sambons lillfinger. Är lite kluven till napp med dess både för och nackdelar.

    Kommer ev förbi en kortis på fikat i kväll om matningen inte krockar. Dottern har kommit in i en ätarperiod på kvällarna och jag tycker inte att jag gör något annat än matar.... Är glad att hon äter och växer i alla fall :)

  • Delta1

    Å vad härligt Klaveret Glad. Grattis!!! Hoppas att allt har gått bra för er.

    Ja det var ju tur att jag inte tog mig en promenad förbi fikadaten - eftersom den blev inställd :). Har varit fast i matandet. Dottern ville äta kl 18, 20 och 21.30. Kommer säkert bli ett till matstund till i kväll......

  • Delta1

    Oj vilken trött mamma man är idag. Vi somnade båda om i morse och sov till tio. Det var inte igår som jag sov så länge... 

    Håller tummarna för att det är dags för er Loris och Andreanna.

    Vad skönt Pencil att du blev sjukskriven och nu slipper stressen att måste ta sig till jobbet. Att det ska vara så svårt för gravida att bli sjukskrivna. När det gäller föräldraträffar hade jag också lite större förväntningar. Vi var alldeles för många i vår grupp tycker jag - 15 par. Fast innehållet tycker jag för det mesta var givande. Hoppas att kommande träffar blir bättre för er.

    Har blivit erbjuden att gå på föräldrautbildning nu efter att vår dotter har kommit. Man får tydligen lite tips och råd om barnsäkerhet, massage, böcker etc. Får vi se hur de träffarna är. Ska prova i alla fall. Någon annan som gått?

    Nu är det dags för mamman att äta lunch innan LillTjoppan vaknar igen. Blir inte många knop gjorda idag känner jag.....

  • Delta1

    Grattis Andreanna. Vad härligt att han har kommit till slut :) Å så skönt att din sambo fick stanna över. Tycker att det skulle vara obligatoriskt. Inte roligt att behöva fixa allt själv på nätterna. Man är trött nog som det är.

    Oj vilken start ni fick LindaMattias med en operation. Skönt att allt gick bra. Kan tänka mig att ni har att göra med matningen när det är två.

    Ja jisses vad killar det föds i denna tråd. Vart är alla brudar :)???


    I helgen har vi haft besök av LillTjoppans mormor och morfar. Jättemysigt och hon har blivit såå ompysslad och uppvaktad. Farmor och farfar kom också förbi en sväng å då blev det nästan tävling om vem som skulle hålla henne :) Härligt att få vara i centrum även om det nog tog på krafterna för vår lilla tjej.

    Trevligt med fika på onsdag. Hoppas att vi precis är färdigammade tills kl 11.....


    Fika/lunchlista för onsdag den 8/9 kl 11.00 utanför Åhléns-hörnet


    HannaMaria84
    Pencil (om jag är nog kry)
    Sofia76
    Lysa
    Syster Maria
    Jeanyn
    Lisabettan
    Delta1

  • Delta1

    Frustrerande Andreanna att inte få sova. Vår dotter vill inte sova på kvällarna utan gnölar och gnyr. Vi försökte med olika nappar tills vi hittade en som hon gillade. Efter det fungerar kvällarna lite bättre. Men om han inte vill suga alls så hjälper ju inte det......... 

    Råkade ut för mjölkstockning i veckan. En mindre stockning för jag fick ingen feber men fy satiken (!!!) vad ont det gjorde. Bröstet var så ömt att jag var tvunget att hålla om det för att det inte skulle stöta emot något. Åt alvedon och bullade upp med kuddar under natten. Det onda var som tur är borta dagen efter men från och med nu ska jag alltid ha ullinläggen när jag går ut. Tror att det var blåsten som orsakade det hela.

    Lyckades tyvärr inte ta mig in till fikat i torsdags. Allt tog så mycket längre tid än vanligt så vi var inte inne på stan förrän 11.20. Lite sent..... Att passa tider är inte helt enkelt längre märker jag. Plötsligt händer det något som inte allt passar in i planeringen,

    Hoppas att ni har en skön helg alla.

  • Delta1

    Andreanna: hoppas verkligen att ditt onda går över utan operation. Edwin det namnet hade vi högt på vår lista om det hade blivit en pojke. Mycket fint! Nu fick vi en Ida i stället :)

    Kramissara: Jag skulle också valt att ge bröstet om det fick dottern att sova. 

    Pencil: Vilket tråkigt bemötande. Tycker tyvärr att hela butiken känns rörig och oorganiserad när man har varit där.

    Idag känns det som jag inte gjort annat än ammat. Vår dotter har börjat kräkas mycket. Vet inte varför. Visst var det fler barn som kräktes mycket i tråden? Kan man göra ngt åt det? Hon blir ju hungrig så snart efteråt....

    När det gäller fika håller jag med Klaveret. Dagtid tycker jag vore det bästa.

  • Delta1

    Vi har också haft en försäkringskille från TH hemma i veckan. De verkar ha en raid just nu :) Tecknade en försäkring med dem. Som jag fattade det så var man tvungen att göra att tillägg för att försäkra sig för psykiska sjukdomar.....

    I veckan har vi börjat ge dottern tillägg. Började med att jag ammade och ammade hela kvällen. Insåg att hon inte fick tillräckligt i sig, hon var hungrig igen direkt. Mjölken kan tydligen tunnas ut på kvällarna. I kväll åt hon från båda brösten plus att hon klämde i sig 150 ml ersättning. Lär väl vakna med sprängfyllda tuttar i morgon......... Är det fler som ger (har gett) tillägg under kvällen? Hur mycket ger ni? 

    LindaMattias: Vi har också haft några skrikiga nätter. Till slut fick sambon helt enkelt sova i extrarummet för att orka med jobbet..... Såg dig förresten med hela grabbskaran på Barnens hus i lördags :) Blev det något inköp?

  • Delta1

    Grattis till nytillskotten :)

    Fikadags!!! Onsdag 6/10 på station kl 12.00

    Hannamaria84
    Sofia76
    Klaveret
    Delta1

    Ska försöka komma i tid men om det strular så vet jag vart ni är :)


  • Delta1

    Mycket trevligt fika igår. Tror vi barrikaderade hela Station med barnvagnar. Kul att få se alla bebisar och en stormage.

    Idag verkar det bli en innemysardag för oss. Projektet i dag blir plockning och dammsugning. Än så länge har jag hunnit äta frukost Glad.

    Sofia76 = Malin
    LindaMattias = Linda
    Syster Maria=Maria
    Delta1 = Helena

  • Delta1
    fika/lunch på onsdag 20/10 kl.11.30 på Café Station
    Andrenna
    Linda
    Syster Maria
    Knyttet
    Delta1
  • Delta1

    Grattis till dottern Lysa!

    Vi har också haft mindre roliga kvällar med skrik och vaggningar på kvällarna. Tycker att det verkligen har förbättras vid ca 8 - 9 veckor. Nu är hon mycket gladare och lugnare på kvällarna. Vi konstaterade som ni Tuds att hon var övertrött och behövde sova.  Magen verkar också fungera bättre - har kanske nu vant sig vid tiiägget? Enligt författaren till "Växa och upptäcka världen" så ska hon ha kommit förbi en utvecklingsfas och det verkar stämma på henne. Ska inte ropa hej än......

    Håller med dig Linda - diskningen är ganska avkopplande nu för tiden Glad

  • Delta1

    Grattis till grabbarna Sofia76 och Pencil. Skönt att höra att ni mår bra alla.

    Idag har vi varit på babymassage. Jättemysigt - att titta på alla andra som masserade.... Vår tjej skrek och skrek sen stensomnade hon. Nåja har köpt med mig material hem så nu ska vi massera :)  KramisSara - er tjej verkade stormtrivas!

    Bra att bli påmind över bakterierisken. Otäckt att RS-viruset kan drabba så hårt som det gjort för er Knyttet och K.

    Tack förresten för en trevlig fika igår ni som var där :) Nästa vecka blir det inget fikande för min del. Vi är på resande fot :)

  • Delta1

    Nu har dottern fått flyga för första gången. Var lite orolig att hon skulle skika sig igenom hela resan. Men hon var så nöjd och nyfiken. Ammade vi start och landning så hon verkade ha klarat trycket i öronen. Hoppas det håller  i sig tills nästa tur :)

    Skriver upp mig på fikalistan för onsdag och hoppas att allt känns ok. Dottern har inte gått uppi vikt så bra så nu ska vi prova att intensivamma som de kallade det på BVC. Hon ska helst äta varannan timma....

    Idag har vi tagit två vaccinationer.  Tydligen kunde hon bli febrig och grinig så vi får väl se vilket humör hon är på ikväll. Då ska vi nämligen träffa faster och kusinen från Stockholm. Ha en skön helg alla!

    Fika på onsdag 10/11 kl 11.30, på Station

    LindaMattias
    tuds
    Knyttet
    Delta1

  • Delta1

    Ja jisses vilket väder igår. Förstår också LindaMattias om du gav upp med styrandet. Fick ett ordentligt träningspass in till stan igår. Tur att det inte är så långt. Skulle behöva göra som du Andreanna och ta tag i mitt tränande - ryggen börjar kännas som en oskkrok...... Nåja snart :)

    I natt var det en skrikig natt för vår tjej. Magknip och svårt att somna om. Det var en trött mamma med huvudvärk idag. Tur att pappan i familjen slutade tidigt så att jag fick mig en eftermiddagsslummer. Vet inte hur det är med er men jag är väldigt dålig på att sova när dottern sover. Slappnar inte riktigt av kanske eller främst så är det så skönt när hon sover så då kan jag passa på att göra annat. Sitta en stund vid datorn tex :)

    Kikade lite i din blogg LauraMaria. Skön bild på solbrilletjejen :)

  • Delta1

    Oj vilket härligt väder att vara ute och promenera i idag. Tycker dock att dessa vinterdagar är svåra med kläder. Klär nog oftast på LillTjoppan alldeles för varmt eftersom jag är så frysen utav mig. Sen om man ska in i ngn affär så underlättar det inte....

    Tycker att vår tjej har sovit så bra på nätterna tills denna vecka. Hon vaknar ca tre gånger för mat och sen har hon svårt att somna om. Ett himlans liv i natt troligtvis på grund av magknip.

    Eftersom hon inte går upp som hon ska enligt bvc viktkurva får hon får ett tillägg på dagen och ett på kvällen. Detta har medföljt att amningen inte går så smidigt. Ibland sliter hon och drar frustrerat -det kommer väl inte tillräckligt snabbt kan tänkas. Ja jisses denna amning tycker jag mest har varit ett gissel tyvärr men väldigt mysigt och praktiskt när det flyter på.

    Är fikasugen och är gärna med på en träff snart.

  • Delta1

    God fortsättning på er alla!

    Vi har haft en väldigt skön jul och träffat en hel del släktingar som vill hälsa på Ida. Hon har ofta somnat som en stock på kvällarna - trött efter alla dagens intryck :) En vecka kvar har vi att mysa med mormor och morfar så jullovet blev långt i år - härliga mammaledighet :).

    Håller med att nyårsförhoppning är ett mycket bra ord. Ska jag börja använda. Har också förhoppning att få ordning på min kropp efter alla gravidkilon och julgotter som stoppats i den :)

    Vad kul att läsa att fler har börjat med smakportioner. Vi har provat gröt och potatis. LillTjoppan är väldigt intresserad och gillar främst gröten.

    Ha det gott alla och krya på er!

  • Delta1

    Spännande med långflygning. Har bara rest inom Sverige med dottern så inga större tips att komma med.... Nässprej för att lindra öronen - speciellt vid landning. Mycket sysselsättning sen antar jag :) Hoppas det bara går fint.

    Har också en fundering (eller ja flera visst). Är det någon som varit på babysim? Har inte bokat mig för ngn grupp utan va sugen att bada på eget håll. Vilket badhus kan man gå till och vilken bassäng är man i? Har man ngn speciell blöja på dem?

    Lycka till med dopet Andreanna!!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)