• Delta1

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej!


    Såg att det är här augustimammor samlas i Umeå. Blir själv mamma, planerat den 25 augusti, med första barnet. Det har tagit lite tid för oss men nu så äntligen {#lang_emotions_smile} .
    Är en helt färsking när det gäller familjeliv men tänkte spana in här å se vad jag kan få för tips, råd och ideér.
  • Delta1
    Loris skrev 2010-04-28 08:28:31 följande:
    Ang. Vad man behöver inför bebisen så tyckte jag att man hade enorm hjälp av listor som folk skrev här på familjeliv. Det finns mycket strunt som man klarar sig utan så man får sålla lite. Den här gången blir det nog inte så mycket att handla in, det vart vagnen, en elektrisk bröstpump och några små saker, och kanske en helt ny garderob eftersom vi precis som Moyo köpt nästan bara rosa ;). På tal om små saker så såg jag att ikea har börjat sälja ett bitskydd till spjälsängar för 39kr, det hittade vi inget av när lillan började gnaga lös färg från spjälsängen så vi for och köpte sidenband som vi knöt väldigt hårt runt alla "riskområden". Haha, tja allt funkar väl men vad skönt det hade varit med en Sån där bitskena, bara att slippa vira loss och på den där alla gånger lillan fick för sig att ta av blöjan i sängen under tiden vi sov! B-) Haha, mysig överraskning. ;)
    Listor på vad man ska köpa. Det skulle ju vara perfekt att ha en lista att pricka av. Var hittade du dem? 
    Inköpen har inte kommit igång än hos oss. En säng har bebisen att sova i i alla fall {#lang_emotions_smile}. Är det två månaders beställning på vagnar plus semestertider ja då börjar det kanske bli dags.
  • Delta1

    Loris: Tack för länkarna. Ska printa ut dem å pricka av.


    Klaveret: Boken "På smällen. Från A till bebis" är inhandlad. Den ser jag fram emot att få läsa. Skrattade gott åt en del bilder bara när jag bläddrade igenom den. Bådar gott {#lang_emotions_smile}
    Monchhiichi: Har haft låga blodvärden sen första inskrivningen. Har knaprat niferex och tycker att tröttheten har stabiliserat sig. Dock är blodvärdena fortfarande låga.......
    Ha en skön valborg alla!
  • Delta1

    På fika skulle jag gärna vilja följa med men det passar inte mig ikväll. Gärna om det blir aktuellt igen.


    När det gäller öppna förskolor så har jag fått höra att Tegs är bra. Har ju inga erfarenheter själv än men har tänkt ta mig dit (nära för min del) när bebisen har kommit.
    Pencil:
    Känner igen mig. I v.19 så syntes det knappt om det var för mycket bullar i magen eller om det var en bebis. Tajta tröjor kändes inte ok. Efter v.21 så satte magen igång att växa på mig. 
  • Delta1

    Starla:


    Hur var din föräldraträff. Har också varit på vår första föräldraträff idag på Teg. 15 par var där!  Ja jisses så många. Alla ska hinna få gå innan semestern. Är det så här mycket folk på fler föräldraträffar? En bra barnmorska som hade hand om det hela i alla fall. Mycket prat om hur själva förlossningen gick till. Hur det går till när bebisen ska komma ut. Dock lite för mycket folk för att kunna diskutera saker i grupp. 
    Är det någon som har erfarenheter att vara gravid och flyga? Åker till Budapest i helgen.
    Resan har varit bokad sen länge men efter alla askmoln så trodde vi knappt att det skulle bli ngn resa. Därför kom denna helg lite plötsligt och överraskande :)
    Har i alla fall köpt stödstrumpor. Har inga problem med mina ben nu men har fått höra att det kan börja uppstå vid flygning. 
  • Delta1

    Efter en hur härlig helg som helst i Budapest är man hemma igen för två dagars jobb och sedan ledigt igen :) Flygresan gick jättebra. Hade inte alls behövt oroa mig. Stödstrumpor på, vattenflaskan redo och små gympaövningar under resans gång. Lillknodden i magen var väldigt aktivt under själva flygningen. Dock hann jag inte skaffa mig något intyg om att graviditeten är normal så det var väl tur att ingen stoppade mig :) Men fram till v 28 ska det vara lugnt läste jag någonstans.


    Har inte skaffat några barnkläder/saker än. Känns som att jag har huur mycket tid på mig som helst. Är nog också lite skrockfull och vill inte bunkra upp för mycket. Men jag ska nog kika in på Lilla Mirakel och kolla läget - ett bra tips. 
    Är det någon som har gått på infomöte om föräldraledighet på försäkringskassan? Hade tänkt att boka in mig på en träff eftersom det känns som en enda röra för mig om alla dagar. Kanske inte är så krångligt som det verkar...... 
  • Delta1

    Intressant att höra hur ni som fått barn tidigare upplever smärtlindring. Har fått information på föräldraträffen idag. Men blev nog inte så mycket klokare. Håller med dig LindaMattias - vet inte hur jag vill ha det. Svårt att planera innan men vet hur det känns. Epidural hade väldigt många biverkningar enligt vår barnmorska men många verkar ju ha använt det och tyckt det fungerat bra. Måste läsa på lite mer tror jag.


    Har också vaknat av kramp i vaderna. Har behövt stretcha flera gånger under dagen. Är inte sugen på att använda stödstrumpor i denna värme.....
    Kul med en ny fikaträff. Skriver upp mig och hoppas jag kan följa med. Brukar vara fullt upp under skolavslutningsveckan på jobbet.
    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo
    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Delta1
  • Delta1
    Var visst inte så snabb med mitt inlägg så jag gör ett nytt försök med fikalistan så ingen blir "borttappad" :)
    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo
    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Andreanna
    Delta1
  • Delta1

    Har också tänkt att bila ner i sommar (10 mil norr om Gbg). Hoppas verkligen att det fungerar och att min graviditet fungerar lika bra som den har gjort hitintills. Skulle bli väldigt besviken om jag inte skulle orka. Nu är det ju jag som kommer därifrån och antar att det är annorlunda då. Där är ju hemma för mig också så skulle jag behöva åka till en annan förlossning är det väl ok. Kanske inte lika självklart om det är till svärföräldrarna man ska till.....


    Har i dagarna börjat en gravidyogakurs :) Mycket avslappnande och skönt.  Någon som har erfarenheter och haft hjälp av gravidyoga?
    Klaveret: Är grymt imponerad av att du orkar jobba och ha fullt upp på kvällarna. Idag har jag bara längtat hem till soffan :)
  • Delta1

    Ja en mycket trevlig fika!

     Är dock inte är lika begåvad med namnminne men ansikten kommer jag ihåg Glad 

     Tror jag trampade lite extra fort hem för att inte bli omkörd av någon äldre dam Flört

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)