phillipha skrev 2010-11-12 11:30:51 följande:
Det låter otroligt gott! Har du ett recept :)
Det har jag!
Chocolate Ganache Tart
Ingredienser:
KEXBOTTEN
- 300 g kaksmulor (jag brukar göra 150 g digestive & 150 g Maryland chocolate chip cookies)
- 10 msk smält smör
GANACHE
- 3 dl grädde
- 340g mjölk choklad (mörk går lika bra för de som vill), Marabou!
Gör så här:
KEXBOTTEN Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smulorna med smöret. Tryck ut på en form med löstagbar botten, tryck upp kanterna ca 2-3 cm. Grädda i 10 min, inte mer. Låt svalna helt.
GANACHE
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och ha över chokladen, rör om tills all choklad smält. Häll över den svala kexbotten och täck med plastfolie och ställ i kylen över natten till fyllningen stelnat.
Servera med grädde!
Personligen tycker jag den är lättast att skära efter 2 dygn, men det är ju absolut inget måste.
Den är riktigt god,! I originalrecpetet ska det vara 4 dl kaksmulor, och det stod då att det skulle vara bara cookies. Det funkar, men är lite bökigare. Botten blir väldigt hård och svår att skära. Men vill du hellre prova det, så går det som sagt också