Inlägg från: Bubba80 |Visa alla inlägg
  • Bubba80

    För oss som bakar

    Var på kurs med jobbet häromdagen och vi fick verkligen supergod mat. Efterrätten var den absolut godaste jag ätit...Tungan ute VIT CHOKLADCHEESECAKE!!!!!!! Nån som har ett recept och vill dela med sig? Vill gärna ha ett som är testat, för det går att googla fram hur mycket som helst...

    Tack på förhand!


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Bubba80
    Tassdjuret skrev 2010-06-09 15:25:10 följande:
    Hämtade just in fem ägg från hönsen, så idag blir det sockerkaka (jag svämmas över av ägg Rynkar på näsan)
    Åååååååååååååå så avundsjuk jag blir...egna ägg...(barndomsminnen)
    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Bubba80

    Är på väg att köpa en Kitchen Aid. Ni som har en... Är ni nöjda?


    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80
    Koppkaka skrev 2010-08-05 13:09:38 följande:
    En Kitchen Aid är lite av en våt köksdröm för min del. Tyvärr är dom så sabla dyra
    Jo visst e dom svindyra Men har chansen nu när jag fyller jämt

    Men är dom nåt att ha eller är dom bara snygga? Tungan ute
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80
    Virriga Vera skrev 2010-08-06 16:46:57 följande:
    Favoritcrackers som är hur lätta som helst att baka.

    Crackers


    1,8 dl vatten 3,5 dl dinkel fullkornsmjöl 2,4 dl vetemjöl 2 tsk socker 1 tsk torrjäst 1 tsk salt 2 tsk krossade linfrö eller hela linfrö 2 tsk sesamfrö

    Topping


    1,2 dl solrosfrö och/eller pumpafrö 0,6 dl sesamfrö 0,6 dl linfrö

    Directions


    1) Blanda ihop allt utom fröna till en slät och fin deg. Känns degen för torr ta i några matskedar vatten tills den känns bra.


    2) Knåda I fröna.


    3) Låt degen jäsa övertäckt i 60 to 90 minuter.


    4) Dela i 2 bitar och kavla ut till en rektangel några mm tjock.


    5) Strö over fröblandningen och tryck i degen genom att kavla över degen. Vänd över degen på ett bakpapper och strö över frön.


    6) Picka med degen med gaffel eller kör över med en kruskavel. Låt jäsa ca 30 minuter


    7) Dela degen I lagom stora bitar med en pizzaslicer eller en vass kniv.  


    8) Baka i 175 grader I 20 minuter, stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.


     


    Det här lät toppengott Ska nog testa att toppa med lite flingsalt oxå
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80

    Igår fick jag hem min Kitchen Aid Min nya BEBIS Hjärta Så nu skall här bakas.

    Slänger in en fråga. Ska göra morotskaka. Vad hade ni haft för garnityr uppe på glasyren?
    Är så himla dålig på garnityr. Är nåt speciellt man ska tänka på?
    Har sett så många här som gjort så fint. Kan man köpa färdigt nånstans?
    Några enkla tips kankse...?


    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80
    Shaun the sheep skrev 2010-09-10 13:54:51 följande:
    Hörrudu, vad är det här för drygheter! Här går jag i KitchenAid-tankar och så går du och berättar om ditt köp! Vad är det här för fasoner? Nu måste ju jag också köpa en snart, blir ju sååå sugen!

    Hoppas den funkar bra btw :)
    Opps! Sorry... Hitta en till så bra pris, så jag var tvungen att slå till

    Den har testats ordentligt nu första dagen. En sats gifflar med fyllning o 3 olika sorters småkakor. I likeHjärta
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80

    Nån som har nåt mumsigt recept på bullar med vaniljkräm?


    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80
    Ann Lee skrev 2010-10-01 15:54:54 följande:
    Funkar bra!
    Bubba80 skrev 2010-10-01 13:00:46 följande:
    Nån som har nåt mumsigt recept på bullar med vaniljkräm?
    Gör vanlig bulldeg. Baka ut till runda bullar, låt jäsa. Tryck en grop i mitten med ett dricksglas, pensla med ägg. Fyll hålet med Ekströms Marsankräm, koka enligt recept på paketet. Grädda i ugnen. Jag har klickat i en sked hallonsylt också.
    Å tack för tipset.  Man gör en ganska stor grop då om man använder ett dricksglas?
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
  • Bubba80
    Ann Lee skrev 2010-10-01 22:32:35 följande:
    Ja... det blir ganska mkt kräm i dessa. Kolla i min blogg... inte vaniljfyllning men samma princip frostrosor.blogspot.com/2009/04/finska-paskbu...

    Annars finns även solskensbullar med vaniljkräm, doppade i socker. Googla så får du se hur man gör dessa!
    Toppen...Såna ska jag absolut testa... TACK!
    (¯`v´¯) Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`v´¯)
Svar på tråden För oss som bakar