Virriga Vera skrev 2010-08-06 16:46:57 följande:
Favoritcrackers som är hur lätta som helst att baka.
Crackers
1,8 dl vatten 3,5 dl dinkel fullkornsmjöl 2,4 dl vetemjöl 2 tsk socker 1 tsk torrjäst 1 tsk salt 2 tsk krossade linfrö eller hela linfrö 2 tsk sesamfrö
Topping
1,2 dl solrosfrö och/eller pumpafrö 0,6 dl sesamfrö 0,6 dl linfrö
Directions
1) Blanda ihop allt utom fröna till en slät och fin deg. Känns degen för torr ta i några matskedar vatten tills den känns bra.
2) Knåda I fröna.
3) Låt degen jäsa övertäckt i 60 to 90 minuter.
4) Dela i 2 bitar och kavla ut till en rektangel några mm tjock.
5) Strö over fröblandningen och tryck i degen genom att kavla över degen. Vänd över degen på ett bakpapper och strö över frön.
6) Picka med degen med gaffel eller kör över med en kruskavel. Låt jäsa ca 30 minuter
7) Dela degen I lagom stora bitar med en pizzaslicer eller en vass kniv.
8) Baka i 175 grader I 20 minuter, stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Det här lät toppengott
Ska nog testa att toppa med lite flingsalt oxå