Inlägg från: Tom Sawyer |Visa alla inlägg
  • Tom Sawyer

    Vad lyssnar du på just nu?

    Bröstlängtan skrev 2023-09-25 17:20:02 följande:
    Prova lite klassiskt med Hilary Hahn...hennes tolkning av Ginastera är magisk 🙏
    Själv lyssnar jag nu på pink Floyds "Animals", ett makalöst album!
    Tack för tipset. Men när jag vill lyssna på klassisk musik så letar jag efter lugn och ro. Den där var mer som en klassisk hårdrockslåt med spretiga toner överallt i mina öron =)
    Sjukt duktig kvinna, men inget för mig.
    Musiksmak är ett väldigt brett ämne, och jag älskar att alla tycker om så olika stilar, olika låtar, och alla möjliga influenser.
  • Tom Sawyer

    Minns inte om jag redan lagt upp den här fina låten när den släpptes i början av året eller inte. Men jag är för lat här i natt för att kolla det.
    Brukar oftast välja en helt ny låt, men eftersom den här rullade i mitt huvud när jag stod i duschen i kväll så får den bli mitt bidrag här i natt.

    Ett solklart budskap här är om du verkligen tycker om någon på riktigt. Vänta inte med att berätta hur du känner. Låt inte stolthet eller osäkerhet stoppa dig. Eller att du hört att det är bättre att vänta på att den andra ska säga något.
    Om man väljer att backa - så kan det bli något man ångrar resten av livet; då den andra personen kanske tror att du inte vill ha dem på riktigt.

    Cian Ducrot - All For You Live



  • Tom Sawyer

    När man var tonåring, så kunde man bli förälskad fortare än en nysning. Det kunde räcka med ett leende, någon man tyckte var snygg som rörde vid ens arm, eller att att någon frågade om man ville följa med på en fest, eller whatever som triggade ens fantasi på något sätt. (läs hormoner)
    Sen när man blir vuxen, så filtrerar man bort saker som händer på ett annat sätt. Man sitter på ett helt annat tåg som tycks ha en rak kurs.
    Men det kan ändå hända att någon helt oväntat stoppar ditt tåg så att du vill byta vid nästa station, Eller börja fundera på din destination. Vad som händer sen är ett svårt val. Vad man än väljer så blir någon sårad.
    Du ska såklart inte lyssna på något råd här från en främling på nätet vilket spår du ska välja - ville bara säga att att bli förälskad som en tonåring i vuxen ålder är sällsynt. Vad du gör om det händer är upp till dig.




    #Vilket tåg väljer du
  • Tom Sawyer
    Bastardised skrev 2023-10-09 00:58:40 följande:

    Kikar in i tråden..


    Vet att många genomlider ett rent helvete just nu för att få pengarna att räcka till då inflationen speglas i alla basvaror som är nödvändiga och jag lider med alla dom som har tagit en risk och förverkligat sin dröm om ett drägligt och schysst boende som nu med fasa ser den stigande räntan äta upp en lejonpart av lönen man kämpar in varje månad. Det har blivit jävligt tufft att bara vara en vanlig strävsam människa i det här landet och att man samtidigt måste ta in hur samhället i stort och tryggheten man tidigare tog som självklar rasar i bakgrunden gör det hela bara värre. 


    Ni som ställer klockan för väckning innan 6.00 varje dag för att gå till jobbet är mina hjältar, ni som kämpar varje dag i det tysta bakom all ytlighet och "lyckade" fasader som syns i mediabruset och ni som samtidigt aldrig blir uppmärksammade för det ni gör och inte heller har möjlighet att få er röst hörd av storstadsmedia...


    Det är natt i Sverige.


    Bra skrivet och en bra låt!
  • Tom Sawyer

    När jag var i mina äldre tonår så var min frihetslängtan sjukt stark. Jag hade läst Jack Kerouac ?On the Road? och andra böcker i samma stil. Jag skulle bli en fri vagabond med min gitarr på ryggen och en lätt packning. Jag hade en slags romantisk dröm om att leva fritt. Att resa runt i världen. Kanske skriva en bok, skriva låtar, och i början skulle jag försörja mig som gatumusikant, och träffa nya människor med olika syn på livet. Att fastna i ett vanligt jobb i den svenska tristessen var inget för mig. Jag gjorde ett oplanerat försök att fly, men hade för lite pengar. Sen när jag kom tillbaka och blev lite äldre så kom livet emellan. Ni vet det där vi kallar verkligheten. Man träffar någon man gillar, och plötsligt börjar man åka till Ikea på helgerna. Man flyttar ihop för det är bättre ekonomiskt.
    Sen kommer barn och större bostad som ett brev på posten. Många trivs där med tryggheten det ger, men jag har aldrig känt att jag riktigt passar in där. Så ibland när jag hör låtar som den här, så kommer den där gamla starka längtan tillbaks med en käftsmäll och en inre röst tycks fråga - vad fan vad det som hände?

    Brother Elsey - Passing Through


  • Tom Sawyer
    Nandez skrev 2023-10-25 23:32:35 följande:
    Klok som en uggla TomGlad

    Fin låt
    Tack Nandez. Men jag var inte den där kloka ugglan i mitt eget liv tyvärr. Jag hoppas att andra i den situationen ska ta till sig det jag skrev.
    Skickar en varm kram åt ditt håll =)
  • Tom Sawyer

    Blev lite nostalgisk här i natt och kollade in min gamla YT-kanal.
    Måste ändå säga att den här gamla låten berör mig än, och att jag fick till rätt bra ljudkvalitet om man får säga det själv =)
    Bad Company - This Could Be The One



    #This could be the one
Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?