Inlägg från: Tom Sawyer |Visa alla inlägg
  • Tom Sawyer

    Vad lyssnar du på just nu?

    När den här covern först dök upp så tyckte jag att den var ok, men att ingen någonsin kunde kunde konkurrera med Journeys original med Steven Perrys röst. Det gör det det inte nu heller tycker jag, men i denna "Stripped version" så kommer de nära - och jag lyfter på hatten för ett väldigt bra försök som förhoppningsvis får fler människor att höra en väldigt bra låt  =)




    # Seperate ways
  • Tom Sawyer

    En av mina favoriter släppte den här låten i fredags, och först tyckte jag att den var lite för poppig - men va fan det är sommar, och jag kan relatera till texten så jag viker mig för det och bara gungar med
    Hoppas att ni har en bra sommar where ever you are.
    Patrick Droney - Caroline



    Ha en fin sommar!
  • Tom Sawyer

    Vi har alla sett filmer som handlar om att ta vara på sitt liv. Såvitt vi vet så får vi bara ett. Du kan plötsligt få en diagnos som säger att ditt liv kan vara över om några veckor, nästa månad eller om något år.
    När man ser en sån film, eller läser en bok i samma ämne så blir man oftast berörd en stund - men många av oss är ganska kassa på att ta till oss budskapet på riktigt. Jag erkänner att jag är en av dem. Man fokuserar snabbt på triviala problem som inte verkligen betyder något.
    Jag kan bli förbannad för skitsaker. Jag hoppar över ett dopp i havet ibland för att jag tycker att det är för kallt. ?Orkar inte? åka in till stan för att gå på krogen med en vän. Pallar inte fixa en picknick för att ?det tar för lång tid att fixa? osv.

    Ni känner alla till det klassiska talesättet. ?Lev ditt liv som varje dag vore den sista?. Det är att ta i tycker jag, men jag tycker att man ska leva just nu. Som att den här sommaren kan vara din sista. Bara för att du vet inte säkert att det inte blir så. Ta hand om just dig, och försök att leva just ditt liv. Medans just du kan.

    Mavis Staples - If It Be Yor Will från hyllningsplattan för Leonard Cohen 2022.



    #lta vara på livet
  • Tom Sawyer
    Bastardised skrev 2023-08-04 02:05:10 följande:

    Du är den enda anledningen till att jag fortfarande går in här ibland, dina vackra ord och varma och tänkvärda tankar är något som alltid får en att stanna upp och tänka efter. Musiken du postar är ofta magisk och landar i Spotify-listan för att upplevas de stunder du så ofta pratar om. Efter att ha haft ett riktigt jävla skitår med dödsfall i nära familj och bland någon vän har jag valt att verkligen leva den här sommaren fullt ut trots dåligt väder. Lagt an min båt i Skagen och längs den Bohuslänska kusten för att verkligen uppleva och njuta av god mat och trevligt sällskap samt även fest som uppstått spontant på båten mellan varven. Har försökt att bara njuta utan att tänka på de konsekvenser man ständigt matas med i syfte att bringa ångest och dåligt samvete. Någon som "snappats" upp här på Familjelivs forum har blivit en vän att förvekliga fantasier tillsammans med, lek på bådas villkor vilket verkligen berikar livet. Var nu och lev nu är mitt motto.


    Vill egentligen bara säga att jag uppskattar dig mycket efter att ha följt dina inlägg åratals här och som jag sagt så många gånger tidigare, hör av dig när du är trakterna av Göteborg.


    Tack så mycket själv för dina fina ord min vän. Kul att du hittat någon härute att hänga med IRL =) Det låter som att du lever livet medans du kan. Det är så alla borde göra.
    Jag gillade din låt och har sparat den i min "flyttmapp". Där hamnar alla möjliga låtar innan jag sorterar in dem i olika listor. Jag lovar att höra av mig om jag hamnar nere på framsidan en vacker dag. Det vore sjukt kul att hänga på din båt med dig och en rökig whisky, eller en mörk rom och en cigarr och lyssna på musik ;)
  • Tom Sawyer

    Jag har ett par riktigt goda vänner som ofta tipsar mig om musik jag inte själv skulle hitta. När jag är hos dem, så åker jag alltid hem med några nya favoriter på spellistan. Här är en av dem jag fick med mig.
    Alone från Black Panther


  • Tom Sawyer

    Jag vet att jag lagt upp den här låten tidigare. Men när den här liveversionen kom upp i min lista här i kväll så var det som en fet käftsmäll från det förflutna. Allt i texten och känslan i den här låten passar så sjukt bra in i mitt förflutna. Timing i kärlek är tyvärr ofta helt off. Man kan inte styra att det ska hända när det händer. Det hände saker i mitt liv som gjorde att det blev väldigt svårt att lämna just då. Detsamma gällde tyvärr min Hjärter Dam i samma läge.
    Man kan inte styra över allt. Men ett gott råd för den som vill lyssna: om ditt liv inte krisar i övrigt och du känner att det här. Det här är på riktigt, och det du har är det inte - så gå med känslan. Man får antagligen bara en chans att göra rätt.
    ?I wanna find tomorrow with you baby?  
    Bleachers feat. Bruce Springsteen-Chinatown - Live at Radio City Music Hall



  • Tom Sawyer

    Jag lyssnar alltid på musik när jag kör bil. Oftast blir jag inte såpass berörd så att det berör min körning. Jag brukar inte missa avfarter eller så. Men ibland så får jag en käftsmäll så att jag bara kör på. Det här ett exempel på en sån låt som drabbade mig i dag. Personen jag skulle hjälpa undrade vart jag tog vägen?jag svarade att jag tog en liten omväg pga livet =)  
    Sanningen är att jag stannade och lyssnade några gånger till på denna fina låt. Det är ingen lögn att det var pga livet tycker jag. Och han fick ändå hjälp med sitt problem när jag kom fram. Det räcker så =)
    Stanna till när du kan om det behövs i ditt liv. Även om du inte själv inte tror det - så behovs det ibland.

    Teddy Swims - Some Things I'll Never Know - Live



    #livet
  • Tom Sawyer
    Nandez skrev 2023-09-17 18:45:24 följande:
    Förstår precis vad du menar då jag varit där med en diagnos som var tung och som jag inte önskar någon skulle behöva få. Man ska ta vara på livet då man inte vet vad morgondagen bär med sig.

    Kloka du Tom 
    Jag önskar verkligen att jag kunde ge dig en riktig kram just nu min vän.
    Tack för att du finns, och för att du bär flera trådar framåt härute =)
    Hoppas att du snabbt blir frisk!
    #virtuellakramarsugeribland
  • Tom Sawyer

    Ibland tycker jag att att allt prat och texter känns som ett eksem. Då behöver jag ha lugn och ro och tänka egna tankar. Då passar instrumental musik bäst.
    Som den här med RIOPY - Lullaby


Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?