Inlägg från: Tom Sawyer |Visa alla inlägg
  • Tom Sawyer

    Vad lyssnar du på just nu?

    Bastardised skrev 2021-10-23 23:22:50 följande:

    Jag tror jag förstår lite av den känsla du beskriver då jag kände en oerhörd tomhet efter min separation, allt man byggt upp och trodde skulle hålla livet ut bara försvann och saknad efter någon att få uppleva tillsammans med och få komma nära kroppsligt. 


    Jag hoppas din frustration inte gör dig nedstämd och ledsen utan du fortsatt kämpar framåt för att hitta "den där" som just du klickar tillsammans med. 


    Tack för dina vänliga ord min vän. Jag håller med Nandez. Fint skrivet, och en riktigt bra låt!

  • Tom Sawyer
    Bastardised skrev 2021-10-29 21:45:41 följande:

    Dessutom vill jag passa på att tacka dig Tom för den oändliga flod med underbar musik du har placerat i mina lyssnarlistor, dessutom är du en person som är genuint snäll samt omtänksam och en stor orsak till att iaf jag återkommer hit för att hitta bra musik och vänliga ord. 


    Hoppas du inte upplever ett allt för stort mörker och önskar få se dig i tråden snart. Finns allltid i DM om du har lust att snacka. 


     


    Tack själv. Den här tråden behöver även dig, din vänlighet och dina okända pärlor tycker jag.
    Dina ord på skärmen här gjorde att jag letade efter "vem fan har hackat lök i vardagsrummet!"
    Läget kanske verkar desperat med tanke på låtvalen, men det är inte så illa tack.
    Jag har inte blivit lämnad, eller sviken som man kanske tror, men ibland tar frustrationen över att leva med fel människa över. Jag saknar min hjärter dam som fan och undrar ofta om jag gjorde fel val i mitt liv - och om hon kanske undrar samma sak. Sen får jag sjukt dåligt samvete när damen jag lever med säger att hon älskar mig så mycket, när jag inte är på samma plats.
    Men jävligt skönt att veta att jag har en vän som bryr sig om jag behöver, så tack igen!

    Tack
  • Tom Sawyer

    Jag brukar känna på första versen om jag gillar en låt. Här räckte det med den första meningen. Den bästa låten av Winnerbäck jag hört på länge med en text som berör.



    Om du orkar ta en lite längre väg...
  • Tom Sawyer

    Musik är en naturkraft. I alla fall för vissa människor, och jag är ganska säker att de flesta av er som hänger härute i den här tråden håller med.
    Det är inte så ofta det händer, men ibland så drabbar en låttext mig som en käftsmäll. Det här är en av dem.
    Som man brukar säga på andra sidan Atlanten.
    "This hits close to home"



    close to home
  • Tom Sawyer
    Bastardised skrev 2021-11-26 22:09:37 följande:
    Är du OK min vän? Den här låten var lika mörk som en svart natt i November.
    Jag vet själv att låtar man man lägger ut här inte behöver spegla hur man mår, men som du själv skrev...om du behöver en vän så finns jag här på DM om du behöver
    Take care
  • Tom Sawyer

    Jag brukar drabba den här tråden med ganska deppiga låtar, så nu tänkte jag göra ett undantag. Först tyckte jag att den här låten var lite väl sockersöt, men så mindes jag en sak.
    Det kommer nog alltid att finnas saker i sitt liv man ångrar. Det man inte gjorde, det man borde ha gjort. Jag minns att jag skrev en lista som tonåring, en av sakerna på listan var att lära mig franska. Jag hade väl nån slags romantisk bild av att jag skulle åka till Paris och kanske träffa en sexig tjej på ett tåg, och kunna charma henne genom att kunna kommunicera på hennes eget språk.

    Det hände aldrig. Eller det hände nästan -  jag var där på tåget mot Paris - jag träffade en en sexig tjej, men det där med språket hade jag inte lärt mig. Men hon var vacker som fan med ett fint leende, och jag minns att jag tänkte: ?Fan, om jag bara hade lärt mig franska? Det kanske inte hade funkat ändå såklart, men jag undrar fortfarande vad som hade hänt om vi hade kunnat prata med varandra på hennes språk




    Språk
  • Tom Sawyer
    Bastardised skrev 2021-12-03 01:44:31 följande:

    Som jag sagt tidigare, du har en stående inbjudan om du skulle befinna i i trakterna av Göteborg. Du är helt uppenbart en människa med ett mycket varmt hjärta och med en mycket intressant personlighet som tydligt visar sig i det du skriver här och i all intressant musik du postar. 


    Jag är nog helt enkelt på gränsen till att bli det som går under benämningen utbränd, i korthet allt för/tokigt mycket jobb och har definitivt haft för lite tid att umgås med de människor runt mig som betyder något och ger mig energi samt lycka, minns inte när jag ägnade mig åt något jag tycker är riktigt kul senast heller. Har mått riktigt risigt den sista tiden om jag ska vara helt ärlig men nu är det stopp precis innan jag totalrasar, är ledig på obestämd framtid och har lagt över väldigt mycket ansvar och förtroende på de 2 jag har anställda i mitt lilla företag. 


    Det där låter inte alls bra min vän. Jag sprang in i den där jävligt hårda väggen själv en gång. En sak som hjälper mig att undvika den igen, är att ta mig tid att lyssna på Paul McKenna "Deep Relaxation". Kanske inte hjälper alla, men värt att testa om man inte gjort det. Typ 25 minuter avstängdhet ensam med sig själv när det behövs.
    Ta hand om dig!
  • Tom Sawyer

    Jag lärde min ena son grunderna i att spela gitarr, och den första låten jag valde var en lätt klassiker av Dylan.




    Nästa var en annan klassiker av Tom Petty - lika lätt den:



    (Jag blev dock både ledsen och förbannad över att Tom Petty dog i förtid av opioder som det verkar, men glad över att min son uppfattar bra musik.)
    Nu spelar sonen bättre gitarr än vad jag kan, men det gör mig inget .

    Den andra sonen lärde jag grunderna i att spela på ett keyboard. Det tog inte lång tid innan även han kunde mer än mig, men det tar jag en annan gång ;)


    Legacy
  • Tom Sawyer

    Jag minns inte särskilt mycket av min tid i högstadiet, men jag minns en sak jag känner mig stolt över än i dag. Jag var en del av de ?coola snubbarna? Det är inget att vara stolt över i sig, men på något sätt jag fattade att: vi här - just nu: har ett ansvar att ta hand om de som just nu är svaga.
    Så jag såg till till vi ?De coola snubbarna? - skulle se till att stoppa mobbing när vi såg det. Vi hjälpte en del människor i alla fall. Det gör mig stolt än i dag, och jag hoppas att ungdomar idag som tillhör ?de coola? ska se samma sak och reagera på samma sätt. Det är sånt dom ger karma tillbaka när man blir vuxen.



Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?