Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    protea-  härligt att det går åt rätt håll!! E inte så mkt i viktuppgång tycker jag. jag har redan gått upp dryga två så ;)

    kim- hoppas verkligen det denna gång men vågar inte hoppas alltför mkt ännu!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- håller tummarna för dig idag!!!

    kim- hahah mmm glass e gott men har lagt av med det nu sabbar bs för mkt för mig o tycker nog att 10 kg i v 25 inte e så farligt ändå =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- härligt o ha nu en underbar semester!!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    na96gen grattis!!  =) försök att hålla bs så jämt som möjligt o inte få för mkt höga toppar. Ingångs Hba1c på under 5,5 e helt ok!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej igen tjejer måste få bolla med er. Har innan grav haft 8 enh lantus till natten men gick rätt snabbt upp till 14 nu verkar det som om jag behöver öka den ännu mer så inatt tänker jag testa o ta 18 enheter. Känns bara så jäkla tidigt att redan behöva gå upp i dos så mkt. E det nån som känner igen sig i att fått lov att höja basalen så pass så fort?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim o protea- håller med Protea att man känner mkt snabbare när det e på g uppåt. Jag börjar känna av stigning vid redan 8,5 vilket jag aldrig gjorde innan grav. Tror jag lyckats knäcka nattbiten nu iaf tidigare lade lantusen på kvällen en timme o tar nu 16 enh o en ev 2 a humalog vid sänggående har funkat två nätter i rad nu *ler stolt* Tar nog ca 15 blodsocker per dygn nu *S*

  • harvärldensunderbarastefamilj

    men hur sjutton gör ni med fingrarna? Tar ni BS i alla? Har så sjukt trasade toppar på ring o långfinger så nu har jag börjat sticka i lillfingrarna med men inte tummar o pek ännu =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    kim härligt att allt såg bra ut!!! GRATTIS!!! Kan tyvärr inget om div värden osv ännu så kan inte hjälpa dig där.

    Maddie- vad har du för Hba1c? E som du en som duttar en massa o har idag haft en superbergodal dag. Men så länge man gör så gott man kan så går det ju faktistk inte att göra något mer.

    Har iaf fått koll på nätterna nu o ligger kanon så det känns skönt!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    maddie- 6,3 e ju faktiskt helt ok (när man inte e gravid iaf tycker jag) o om du har lyckats sänka det så skall du ju vara glad. Förstår rädslan med ögonen men om du bara går på täta kontroller så hinner de ju se om du får några kärl som går sönder o kan då lasra dem. =) Hur har det gått med ögonen efter förra grav? Har de repat sig? Grattis till delmål i v 20!!! Halva tiden kvar bara nu för dig härligt!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    maddie- förstår att det skall ner till runt 5 men samtidigt får man inte glömma att du kämpar för att få det bättre o att du ändå har sänkt det som jag förstod det!! Skönt att ögonen hållit sig lugna sen sist. Enligt min ögonläkare så e det de som ligger med höga Hba1c som löper risk för att drabbas när de tvärsänker sig.

    e bara i v 7,2 så jag skall till gyn på månd o se om de kan se någe där inne eller om även detta slutar i MA som det gjort de två tidigare ggr. Men annars så går det väl ok, hade ett ingångs Hba1c på 5,5 o vet att det e sänkt nu då jag ligger mkt jämnare o lägre. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare