Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    MCL- mina säger samma sak att det inte beror på insulinmängden utan bs, ärftlighet osv.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    sweetheartno1- skoj grattis till att det går åt rätt håll nu =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Protea- stort GRATTIS!!! Om du orkar så får du gärna pm a mig o skriva om hur det var, e ju snart dax för mig så vill gärna höra lite hur det kan vara.

    Paeony- men 500 g över kurvan behöver ju inte betyda att den fortsätter att bli större kan ju vara så att kurvan planar ut nu mot slutet med =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Paeony- enligt min bm så e normalvikt för killar runt 4 o något lägre för tjejer, men de räknas inte som stora om de inte går över 4,5. Håller med  med två små om att du inte skall grubbla för mkt på senaste tul kan ju vara så att liten låg o andningstränade o spände ut magen när de mätte (kan ge felvisande siffror då)

    sama8179- GRattis till grav o välkommen till tråden!!

    ego- var hos bm idag ctg var ok men han låg o sussa mer eller mindre (han brukar göra det vid den tiden) så vi fick ligga lite längre. Hba1c låg på 39 (4,7) så det e jag nöjd med. Så skönt att mitt mål att få bort känningarna har gett resultat nu!!  Var även uppe o kikade på förlossningen o konstaterade att om drya två v e jag där *S* Galet!!! =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Camillur- oj förstår att det känns jobbigt, håller en tumme för att de mätte bukmåttet i en inandning o att det påverkat. Stora kramar!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    med två små- jag slutade träna när jag blev gravid. Tycker det var för stor risk att dippa osv. Så jag kommer börja igen  när Sander e ute istället. =) Men då jag tränade så var det efter jobbet o jag skippade oftast helt middagshumalogen då eller tog runt två enh.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    emmisen- jäpp massor!! Tycker inte nåt funkar då =S

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Sweetheartno1- jag brukar korra med extra humalog de ggr som jag blir sugen. Brukar funka rätt bra. Vi var o firade svärmor med brunch idag tex o då fanns där världens bästa efterrättsbord, tog sammanlagt 27 enh o har legat kanon. Så det går =)

    evell. Grattis till +, vi e nog "bara" typ  ettor i denna tråd, tror jag men kan ha fel. =) DU kommer säkert få ner Hba1c rätt fort nu när du börjar med insulin!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    protea- jag läser också väldigt gärna om din förlossning om du orkar skriva o PM a

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Matillin- när jag dricker alkohol så brukar först bs stiga då kroppen ej kan tillgodogöra sig insulinet man tar medans alkoholen e i kroppen. Så felet kan bli att man tar lite extra om bs stiger o sen när alkoholen går ur så kommer liksom allt insulin som man tagit på en gång o toksänker. E därför rätt vanligt att man dippar fram på morgontimmarna när man festat.

    sweetheart- det mina läkare sa att så länge bs inte ligger över 13 i fleeeera timmar så e det ingen fara utan det e Hba1c som e det viktiga. Jag har legat runt 8 rätt mkt nu på sista tiden då jag inte vill pressa bs så mkt o riskera dippar med rekyler o hade ju sist ett Hba1c på 39 (4,7) så runt 8 e absolut ingen fara.

    Mayalotta- mmm håller med har legat jättebra i några dagar o nu helt plötsligt på kvällen utan anledning hittade jag mig på 10,4....*suckar* så nu har jag tagit 6 enh extra så får vi se vad det blir innan jag går o lägger mig. Orkar dock inte vara vaken för länge ikväll (e ju sista dan på jobbet imorgon =)  )

    johjo- skönt att allt såg bra ut lät läbbigt med temp o allt

    ego- sista dan på jobbet imorgon sen har jag semester till 1 feb då jag går på mammaledighet. Skall faktiskt bli superskönt o bara ta det lugnt de sista två v nu!! Kram på er alla!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare