Inlägg från: harvärldensunderbarastefamilj |Visa alla inlägg
  • harvärldensunderbarastefamilj

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    EEska- e sjukskriven 50% pga höjt blodtryck o att njurarna läcker. Har ätit med för blodtryck o njurarna i dryga tio år nu. O eftersom jag har ett galet stressigt jobb så ville de sjukskriva mig fullt men jag vägrade o gick med på 50 vilket verkar fungera bra iaf ännu så länge.

    Paeony- innan grav tog jag mellan 3-5 enh till måltid jag med o jag har haft diabetes i 32 år. =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    emmisen- håller verkligen med, tycker det e skit just nu (förlåt att jag e nego) var o tog nytt Hba1c idag o det hade gått upp fr 4,8 till 5,6....jisses säger jag bara. Sen kom jag på undrar om det kan påverka att jag just innan haft världesn känning o grävt med fingrarna på både banan o chokladbit?! Sen kom nästa tanke visst e det snittvärdet på ca tre mån som det skall visa? Skulle iofs kunna förstå höjning men inte så mkt!! Nej fy bidde depdat idag o jag som var så glad för bs låg super hela natten o har legat toppen i snart två v dagtid med några pissnätter iofs men inte mer. 

    Om jag var som du hade jag nog avvaktat lite innan sänkning o sen jobbat med humalogen o inte sänkt basalen, e den som räddar mina dåliga värden känns det som =) Grattis verkligen till super Hba1c!!!!

    Paeony- tror nog inte att bebis känner men hör kanske när det smäller till ?! =) Fick lov att sänka så pass innan grav då jag tränade varje kväll innan jag började med det tog jag ca 5 enheter till middagen, åt inte fukost så ingen humalog där o sen runt 4 till lunch =) (klarade mig nästan på basalen skulle man kunna säga, härliga tider ;)  )

    camillur- härligt att det gått bra idag iaf!!! Då kan man nästan stå ut med att det e stressigt!!=)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej tjejer, tack för pepping ni e så söta =) o visst 5,6 e inte katastrof men ändå. Enligt min bs mätare när jag kikar på medel o räknar utifrån det så borde jag ligga på ca 4,8 o det har stämt hitentills. Skall faktiskt kolla på måndag om jag kan få ta om det iaf tror jag. Känns iaf bra att jag har legat toppen i två dygn nu. Så det e "bara" o kämpa vidare. Var hos frissan idag med så nu känner jag mig lite finare med ;)

    med två små- hur gick det idag?

    emmisen- håller med o spec nu under grav tycker jag man påverkas mer än någonsin. E ju liksom ett liiv som man kan sabba (o då inte "bara" mitt)  Hoppas du har legat ok idag!

    kram på er allihopa o ha en underbar fredagskväll

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Maddie- du har så rätt så o för egen del kan jag säga att denna tråd hjälp minst lika mkt som de olika läkarna gjort. finns verkligen inga som kan diabetes lika bra som diabetiker själva =) Hur går det där hemma?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Hej tjejer o trevlig första advent på er!! Håller så med om att det känns skönt att se att man inte e ensam i sina funderingar o sitt slit. O samtidigt blir man ju så peppad när man se att ni andra klarar det, då skall banne mig jag med få fason på det igen =) Har haft en fantastisk dag, köket e i stort sett klart nu blev såååå fint så jag har kunnat laga mat för första ggr på dryga 4 veckor. Bidde potatisgratäng med kycklingfilé mmm så nu har jag matlådor igen med så härligt o veta vad man stoppar i sig o slippa felix mfl =)

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Eeska- fy bubblan låter ju superjobbigt!! Hoppas verkligen att du får det lite lättare snart nu!!  När kommer mannen hem igen?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Minifer- oj huppla!!! Att det kan dra iväg så så fort, var iofs det de sa till mig när jag var där sist att de ofta kan sticka i väg mot slutet. HOppas det går bra för dig nu!!!

    na96gen- spännande, förstår att du e pirrig kommer att gå bra skall du se o ju alltid lite skoj o se liten om inte annat =)

    miniego- var på diarond idag bidde inte alls så utskälld som jag hade trott så det var skönt. Förlossningsläkaren tyckte dock att jag gått upp lite väl men min dialäkare kontrade med att det lätt blir så när man pressar bs hela tiden o måste småäta =) Han e verkligen super!!! E fortsatt sjuksriven 50% (slapp heltids denna ggr med) så det känns kanonbra!! Har nästa TUL den 15 dec så  får se om Sander har vuxit en massa o ligger + då. Kramar till er allihopa

  • harvärldensunderbarastefamilj

    eeska- gjorde du helt rätt i, hoppas läkarn hörde av sig sen i em o att du känner dig lite bättre nu!!

    måste bara kolla om ni vet, e det vanligt att diabetiker sätts igång tidigare eller e det mer vanligt att man går tiden ut`?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    hej tjejer- tack för svar!! E bara o hoppas att liten får o vill stanna fram till runt v 37 iaf då =)

    jordan- har ätit levaxin i en massa år nu har för mig att jag märkte skillnad rätt omg. Tog inte mer än några dagar! Sen kan det vara svårt att hitta rätt dos osv så det e vikitgt att de har bra koll i början så du blir korrekt inställd. Härligt att du fick bli lite sjukskriven nu iaf!!!

    protea- förstår att du e nyfiken börjar bli det jag med o idag har han varit super"jobbig" o buffat runt en massa precis som om han tycker att det e för trångt där inne *S* oj då får vi se på vilken sida nyåret han väljer att kika ut spännande =)

    eeksa- vad e det för larm du kanske skall få? (nyfiken) Hoppas du får det lite stabilare iaf nu när du ändrat om doserna lite!

    na96- hur har det gått idag?

    camillur- här verkar det som om jag måste sänka måltidsdoserna lite nu dagtid har i två dagar dippat lite efter varje mål mat. Kan ju onekligen bero på att vi har ett kök igen så jag kan laga mat själv. (vi har renoverat så varit utan kök i nästan 5 v) Skönt att du iaf ligger stabilt!!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    protea- 5-7 feb e det tänkt! =) känns galet snart *S*

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare