Inlägg från: Anonym (hmm..) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmm..)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Någon som får ont i ögonen ? Typ en molande värk. ?

  • Anonym (hmm..)

    Hur har ni det idag ? Är så fruktansvärt yr. Känns som att jag tappar balansen men mina Balansövningar visar på super balans. Usch för det här.. Känner bara att jag vill prata med ngn!

    Någon som är rökare här ? Jag röker tyvärr. Eftersom jag har hälsoångest så ville jag sluta. Gjorde ett försök förra veckan. Höll upp i ett dygn och var såå stolt över att det gick så bra tills jag fick en panikattack! Usch!

  • Anonym (hmm..)
    Anonym (zz) skrev 2013-12-09 17:32:17 följande:
    oxå yr idag...;/
    Usch! Det är absolut inget roligt! Är du också orolig att du ska ha ngn allvarlig sjukdom? Hoppas att det går över för både mig och dig <3
  • Anonym (hmm..)
    Anonym (zz) skrev 2013-12-09 19:12:11 följande:
    nej det är hemskt, verkligen! klarar du att göra saker trots yrseln?

    inte så mkt längre, har haft det men har haft allt så länge nu och kan se samband när det kmr osv. men ibland slår det till total skräck, för tänder, bröstcancer ( för det hugger e mört ibland).. hade ett sånt pass häromdagen.
    överlag har det varit extra jobbiga dagar på sistoe.
    hoppas jag oxå, tack söt :)
    Jag klarar av att göra saker, men yrseln påverkar mig hela tiden så jag får för mig att jag ska svimma typ. Samtidigt som att jag känner mig svag i benen. Balansen är det däremot inget fel på.

    Tänder ? Ja hoppas att det lägger sig. Yrseln har faktiskt lagt sig ganska så bra på mig nu! :)
  • Anonym (hmm..)
    Anonym (Snurrig) skrev 2013-12-09 23:49:51 följande:
    Låg precis med hjärtklappning när jag snubblade över denna tråd. Jag har: Hjärtklappningar, yrsel, tunnelseende, extra hjärtslag( hjärtat liksom studsar till orytmiskt) , gnisslar tänder i sömnen, ont i nacke, värk i muskler så som armar och ben vid stark stress, stressutslag i hela ansiktet, lufthunger, svimmar. Har det senaste året gått i KBT efter min utmattnings depression och lärt mig hantera och inte vara rädd för ångesten MEN det största problemet är mina utslag som blossar upp vid en attack. Ser ut som jag får en allergisk reaktion med stora röda partier i ansiktet. Har jag hjärtklappning i kön på Ica så är det ju ingen som direkt märker det men dessa utslag märker minsann folk. Har till och med varit med om att folk kommer fram och frågar om jag är ok! Finns det någon annan med ngt liknande?
    Hej!

    Nej jag har faktiskt inte varit med om utslag så, men vet däremot många som kan få det så du är inte ensam. Däremot har jag haft dina andra symtom!
  • Anonym (hmm..)
    Anonym (zz) skrev 2013-12-09 23:33:39 följande:
    usch.. strongt av dig att göra saker endå när det känns så!
    idag såg jag i kors samtidigt så kunde inte göra nåt alls där ett tag.. men är bättre för mig oxå nu.
    dock massa utslag från ingenstans.. hormoner..suck.
    va skönt! :)
    Måste ju övervinna ångesten!
    Men du är ju gravid med och då är det ju MASSA horomoner som spelar dig ett spratt. Och eftersom du snart ska ha bebis, så behöver du inte göra så mycket.


  • Anonym (hmm..)

    Jag kan ligga på soffan en hel dag och bara ta det lungt och inte stressa, men ändå får jag ångest för när jag väl ligger och tar det lugnt så tänker jag typ att " nä men jag hinner ta diskmaskinen i pausen, jag hinner ta tvätten, jag ska bara... åh jag måste städa tvättstugan! Åh julklapparna ska slås in... Sånt ligger jag och tänker på.. inte konstigt att jag är stressad!

  • Anonym (hmm..)
    Anonym (Snurrig) skrev 2013-12-10 09:29:07 följande:

    Känner igen mig så väl! Man ligger och kopplar av men huvudet är redan på väg ngn annan stans! Vilket gör att man faktiskt inte kopplar av ändå. Jag har lärt mig att styra över mina "tankefällor"(som terapeuterna säger). Men jag började faktiskt med att lyssna på sånna här avslappningsövningar på youtube där man spänner olika muskelgrupper för att lösgöra spänningar i kroppen. Det finns massor, bara att googla. I början var jag så spänd att jag krampade när muskeln skulle slappna av, den var liksom så van att vara på helspänn hela tiden. En annan sak som underlättade med övningen var att någon faktiskt instruerade mig vad jag skulle göra och jag hade då lättare att släppa mina egna tankar när jag kunde fokusera på något annat.
    Åh tack för tipset. ska prova det :) <3
  • Anonym (hmm..)
    Anonym (Killen8) skrev 2013-12-10 08:52:09 följande:
    Magont
    Huvudvärk
    Yrsel
    Tinnitus för andra gången - Inte helt bra än då jag inte har haft tid att coola ner tillräckligt länge
    Äter dåligt
    Blod i avföring
    Depressionssymptom/Depression
    Trött - Orkar inget
    Kräkreflexer
    Tvångsproblematik
    Känslokallhet
    Irritation
    Perioder av ingen sexlust alls och perioder av översexualitet

    Träffade en kurator för ett par år sedan men dem var så fokuserade på att få en bra för att kunna fortsätta jobba. När dem inte såg någon risk för att man skulle bli sjukskrivning så var allt frid o fröjd och så var det bra så. Att lösa mer saker var inte intressant med skattemedel.

    Har träffat flera psykologer på egen hand men de löser en bit men tycker inte att någon egentligen löser roten till det. Vet inte om jag inte vete själva roten till det eller vi aldrig har tiden/pengarna för att komma ända in på roten. Dem verkar inte tycka det är så stora problem.

    Vården gör inte så mycket heller åt tinnitus problemet som kan ibland ge mig stor ångest. Nästan lärt mig leva med det men sist så försvann det. Problemet ligger i att jag får spända käkar och ont i huvudpartiet och runt käkarna. 

    Varit hos sjukgymnaster m.m. men ingen som lyckas verkligen lösa det. Och vården verkar inte ta tag i det på riktigt och undersöka. 

    Så nu har jag tröttnat, jag vill inte ha någon hjälp längre. Jag förtjänar nog att ha det så här.  Om jag går bort så har jag i alla fall gjort någon nytta med vad jag stressar omkring med. Förutom min sambo då henne vill jag leva  för.
    Tycker ändå att du ska försöka prata med vården. Du har inte ngn privat klinik där du bor eller i närheten ? Hoppas att du får hjälp iaf!
  • Anonym (hmm..)

    Anonym killen8
    Jag jobbar själv inom vården och vill specialisera mig inom psykiatrin. Och jag själv hamnar där. Du måste ta dig dit. Alla går vi igenom våra livskriser och man märker redan på dig en förändrad situation "jag bryr mig inte". Ring till psykakuten efter 17.00 och PRATA med dom.

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?