Inlägg från: Wenjen |Visa alla inlägg
  • Wenjen

    Barn som dött tillföljd av sjukdom

    Hej,

    Kände att jag verkligen ville svara i denna tråd då ni diskuterar känslorna kring att försöka igen. Vi förlorade en dotter år 2007 (fem veckor gammal) i misstänkt ämnesomsättningssjukdom. Läkarna hittade aldrig mutationen som orsakade hennes sjukdom varför de inte kunde förutsäga risken att det skulle ske igen. Det kunde vara allt från 5-25 % och man kunde inte veta förrän vid födseln om barnet var sjukt eller ej. Ingen bot finns för denna sjukdom utan barnet dör inom ett år.

    Vi var helt inställda på att försöka igen. Det kändes mer skrämmande att inte få fler barn och att vår son inte skulle få några levande syskon än att drabbas igen. Självklart var graviditeten mycket jobbig, ångestfylld och energikrävande men allt gick bra och en frisk liten syster föddes. Nu är jag gravid igen och jag hoppas att allt går bra denna gång också. Längtan efter barn har varit så stark och har bara blivit starkare efter en förlust såsom den vi alla drabbats av. Detta blir dock sista gången jag är gravid tror jag för det tär på psyket att gå igenom denna ovisshet.

    Allas situationer är olika och visst har ovissheten grävt djupa mörka hål i mig ibland, särskilt med de referensramar vi alla har här i detta forum. Vi vet att det inte alltid går bra. Jag önskar er alla lycka till och hoppas på många friska barn till oss alla

Svar på tråden Barn som dött tillföljd av sjukdom