Inlägg från: Our Star |Visa alla inlägg
  • Our Star

    Barn som dött tillföljd av sjukdom

    Hej!

    Förlorade vår son Lucas i en ämnesomsättningssjukdom, Krabbes, den 4 november 2009. Fick diagnosen när han var fem månader och han blev två år och åtta månader. Genomsnittsåldern är 13 månader på dessa barn men de kan bli 2-3 år. (finns äldre Krabbe barn i Sverige idag)

    Finns inget botemedel utan det enda vi har kunnat göra för honom är att göra det så bekvämt som möjligt för honom. Lindra hans besvär och symptom. Han var ganska dålig den sista tiden och när han lämnade oss så fick han äntligen vila. Tomrummet efter honom är enormt!

  • Our Star

    Krabbes är också en ärftlig sjukdom. Både jag och min sambo är bärare av en mutation (dock olika mutationer) som leder till Krabbes. 25% risk att barnet föds med sjukdomen.

    Lucas hann bli storebror innan han dog. Han fick en lillasyster och vi kunde göra ett moderkakstest i vecka elva för att se om Lilia var frisk. Jag hade inte vågat bli gravid en gång till om vi inte kunnat göra ett test.....

    Jobbigt för er som inte vet, eller kan göra tester.... Tänker på er och hoppas att vetenskapen gör framsteg!

  • Our Star

    Jag håller med er alla. Det gör så ont att höra att andra människor ska behöva gå igenom samma sak...

    Även om det är så nära inpå sen Lucas gick bort så känner jag så starkt att även om det har varit två jobbiga år med en svårt sjuk pojk så skulle jag heller aldrig vilja vara utan upplevelsen. Vår lille kille har gett oss så mycket annat än ett vanligt friskt barn kanske hade gjort. Kärleken till Lucas är speciell och han har fått oss att omvärdera vårt liv. Inte ta något för givet, vara rädd om nära och kära, ta dagen som den kommer (bra dag eller dålig dag).

    Ibland känns det tungt för jag känner mig så annorlunda mot många andra. Jag känner ibland att även om alla försöker förstå känns det ibland som om de inte gör det. Jag kan väl i och för sig inte räkna med att de ska förstå....

    Någon frågade vad Krabbes var för sjukdom. Det är en ämnesomsättningssjukdom där myelinet i hjärnan bryts ner på grund av att det saknas ett enzym. Det innebär att Lucas utvecklades "normalt" de första månaderna och sen bröts han funktioner ner snabbt. Han tappade rörelseförmågan, synen, kunde inte äta,  ja han behövde hjälp med allt. Det  finns inget botemedel och det enda vi har kunnat hjälpa honom med var att göra hans liv så drägligt som möjligt. Han hade perioder i hans liv där han var extremt känslig för beröring, ljud, hade kramper, temperaturskiftningar från 33 grader upp till 40 grader, andningsuppehåll mm.

    Kram

Svar på tråden Barn som dött tillföljd av sjukdom