• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Gomorron!
    Ledig. Sovmorgon. Och så kan man inte sova!!!!
    Igår när jag var tvungen att gå upp "tidigt" så var jag helt väck när klockan ringde.
    Huuuu så irriterande 'grrr'
    Näh, jag ska nog va glad att jag sov ända tills klockan ringde igår istället för att vakna 2 timmar tidigare. Eller hur? (always look at the bright side )

    Nåja, en youhurt har jag fått i mig så att illamåendet håller sig borta en stund. Tittar i almanackan och konstaterar att det är ca 3 månader kvar tills lillebror föds om jag blir igångsatt. Uujuj så tiden går!

    Ställer fram små youghurtburkar, vattentermos, tepåsar & kaffepulver (koffeinfritt), skorpor & marmelad.
    Vassegoa!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Hemulan skrev 2010-09-16 07:50:35 följande:
    Mums. Ja, här är fortfarande inget bloood. Börjar fundera på att gå till gynekologen. Har varit så inställd på att jag står i klimakteriets slagskugga, att jag inte kommit att tänka att det kan vara något annat som är fel.
    Förstår vad du menar. I vår ålder är ju klimakteriespöket det första man kommer att tänka på. Hoppas gyn har nåt smart att säga.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mammastitch skrev 2010-09-16 11:56:46 följande:
    Hej!
    Vad jag vet är jag ff gravid och går nu in i vecka 9. Var på läkarsamtal idag angående fosterdiagnostik och tydligen får man inte gå vidare med MKV/FVP om man får fina siffror på KUB. Jag får panik!!! Vet någon om man kan göra mkv/fvp privat i Skåne? Eller finns det någon i tråden som tjata sig till det i alla fall?
    Vi gick på moderkaksprov direkt utan att göra KUB först. Har ni den möjligheten?
    Jag har full förståelse för att man inte erbjuder alla tester utan att man erbjuds ett av dem.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Fru H H, Det är 18 mår mellan mina kullar. Hur läckert som helst!

    Cissi, välkommen! Och visst är det kul att vid vår ålder längta så till julen!

    Bossan, sorry Skäms. De förstår inte svenska så det är inte konstigt de hamnar toAkigt ibland

    Anyah, sonens läkare misstänkte CF eftersom han hade kronisk förstoppning, så vi gjorde ett svett-test på honom på Östra. Det visade sig senare att förstoppningen berodde på spannmålsallergi. Vad jag har förstått så är Cystisk Fibros ganska kämpigt?
    Hoppas han klarar luftvägsinfektionerna utan nåt större "hallå"

    Jag lufsar fortfarande omkring i morgonrock - det är sååå härligt att vara ledig! Och jag passar på att njuta extra av att vara ensam innan lillebror kommer
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie

    Enligt de som utvecklade hormonspiralen, Levonova, så tar det ca 10 minuter för kroppen att återställas efter uttagandet.
    Så i princip kan man pippa innan man tar ut spiralen, sedan ta ut den, och sedan bli befruktad.
    Visst är det läckert?


    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mamman0301 skrev 2010-09-16 12:18:04 följande:
    Grattis alla som fått sina plus!!PlusSkål Här är nu ägglossning över o en evighetsväntan till BIM.
    Gick tempen upp idag? Skönt att slippa pippa på kommando...
    Nu håller vi tummarna för att det tagit sig
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mammastich, vi resonerade likadant. Nollsexan är enda barnet på pappans sida, och har alltså inte bara sina föräldrar utan också sina farbröder och farmor och farfar att följa och sörja med tiden.
    Nu är maken 14 år yngre än mig, men å andra sidan är kvinnors medellivslängd längre än mäns så det jämnar liksom ut sig.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Anyah skrev 2010-09-16 13:10:18 följande:
    Visst är det kämpigt men det märks en stor skillnad nu när sönerna börjar bli större.
    Yngste sonen som också har flyttat hemifrån sköter sin intravenösa kur helt på egen hand. Jag ringer på morgonen och kollar att han har vaknat i tid för att koppla droppet. Imorgon ska jag dock fixa morgondosen så att han kan sova lite längre. Han brukar inte vakna trots att jag rullar honom i ryggläge och grejar lite. typiskt tonåring!

    När han har fått en intravenös antibiotikakur så brukar det rensa rent rejält och han brukar vara ren i lungorna en längre tid som tur är.

    Skönt iaf att din son inte hade CF även om allergier kan vara ett tillräckligt sjå det med.
    Ja, det är ju allt sånt jag tänker på när folk tycker så synd om oss med nollsexans multipla födoämesallergi. Han är ju väldigt frisk så länge han får sina mediciner och ingen (jävla idiot) börjar virvla med mjöl i det rummet han kommer in i eller skiter i att tvätta händerna innan de tar i hans mat eller kärl, ungar som leker med mjölk så det skvätter överallt, folk som låter barnen springa omkring med mat i handen, osv.
    Man får uppfostra omgivningen helt enkelt!

    Tösen född -88 hade mycket kraftiga infektioner från 9 månaders ålder till ca 4 år. 25 antibiotikakurer på 1 år för en ettåring, ständiga sjukhusbesök, slem i lungorna, öroninflammationer, feber på över 42 grader... Och de hittade inget fel på henne!
    Jisses så många gånger jag trodde hon skulle dö: pulsen var så snabb att det inte gick att räkna och hon var helt väck! Akuten kände igen oss till slut och vi hade stående remiss.

    Så du förstår att livet är ganska behagligt med "bara" allergier va?
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mamman0301 skrev 2010-09-16 13:57:52 följande:
    Ja, ja fy vad trist det är att pippa bara för att man måste, nu kan man göra det när man känner för det istället. Ja tänk om det skulle ta sig då skulle ja bli glad!!
    ... och att man känner för det ja! Wow vad jag gillar den här fylliga härliga kroppen med riktiga B00bs att leka med och ett ökat blodflöde som gör att det pirrar gött i underredet Tungan ute.
    I icke-gravid-tillstånd är jag antingen en tunn speta med AA-kupa eller en lönnfet (är-du-gravid?) mullig sak med A-kupa...
    Tur maken inte har nåt emot det ökade intresset - vissa karlar kan ju få avsmak eller bli rädda för att skada den lille i magen!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Fru H H skrev 2010-09-16 14:46:20 följande:
    mamsie: vad roligt o höra att du har samma ålder mellan dina kullar Glad man är ju rädd o få lite konstiga kommentarer där om att man inte är riktigt klok i huvudet. Men det har faktiskt inte andra med o göra.

    Man kan säga att det här beskedet om att jag är gravid kommer kanske chocka vissa då jag för nga år sedan var ganska inställd på att jag hade gjort mitt på den fronten. Men så förändras livet, det hände en del saker som gjorde att jag bytte focus och sen hjälper det ju till att jag träffade en man som inte har några barn sen tidigare. Hur som helst så känns det helt underbart och jag ser verkligen fram emot mitt nya liv Skrattande
    Men visst är det kul att sätta griller i huvet på folk ibland?
    Jag var färdig med barnafödandet vid 28 års ålder - hade två små barn och var nyskild. Min övertygelse växte när pappan skaffade ny tanta med barn i bagaget, så att mina barn fick styvsyskon. Deras liv styrdes av hur styvmammans två föredettingar hade eller inte hade lust att umgås med deras barn. Mitt ex jamsade med och krävde att JAG skulle anpassa mig efter hans nya kärrings föredettingar???  Fatta va?
    Sen blev jag ändå styvmamma till andra makens barn, men det var gnisselfritt - men skaffa fler egna barn gör jag INTE!

    Så träffade jag "han den där"... läckerbiten med något både mellan öronen och mellan benen. En helt fantastiskt människa som bara inte fåååår gå barnlös resten av livet.

    Så det kan gå va?

    Såg på Dr Åsa igår/förrrgår? Handlade om barnaalstring. Det går repriser, kanske borde spela in det...
    Där sa dom "sista-minuten-mammor"  Kul uttryck! De sa att det är ca 5% av föderskorna som är över 40 idag - samma andel som det var på 1940-talet!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5