• Anna65

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    esther123 skrev 2010-03-25 21:32:28 följande:
    Finaste tråden! Tack Mamsie, Teskedsgumman, Hemulan, Milk, Brådis, Floppan och Önskeglittra. Å, Glittra - det kommer att går bra! Anna65: Klart att vi tänker på våra bebisar! I går efter återbesöket på Thorax/Karolinska sjukhuset och det goda beskedet om att förändringen i lungan hade varit ett ofarligt hamartom, så skrev jag ett brev/mejl till mina vänner. Bland annat det här stod: Vad kan jag berätta om denna erfarenhet? Att ögonblicket då jag vaknade upp på intensiven/uppvaket och K. (min man) berättade för mig att förändringen i lungan till 99 % var godartad kommer tillhöra de stora stunderna i mitt liv. Att jag aldrig kommer att glömma de kvinnor jag delade rum med kvällen jag skrevs in. Jag hade just sagt hej till K. och mamma och var orolig och ledsen. De var så fina och tröstade och uppmuntrade mig på det mest omtänksamma sätt. Och inte kommer jag heller någonsin glömma syrrorna på Thorax som tog hand om mig efter operation. Med dränageslang och ryggbedövning och kateter och smärtor som fullständigt tog över kroppen emellanåt var man helt beroende av bra sköterskor. Eller mannen som gjort en hjärtoperation och som jag åt frukost med varje morgon på Saltsjöbaden. Sista dagen vi gjorde sällskap i matsalen berättade han om när hans son dog 16 år gammal  i inbördeskriget i Libanon. Sedan lämnade han sitt land, flyttade hit med sin fru och deras andra fyra barn. - Man glömmer  aldrig. Man glömmer aldrig, sa han och vi kramade om varandra.
    Förr så tänkte jag ofta på att vilken tur att jag bor där jag bor och att jag är av nordiskt ursprung. Krig har vi ej behövt uppleva. Jag har ett par minnen ifrån mitt hemland när vi fick besök ifrån Tyskland och vi åkte och tittade på vulkanutbrott som så ofta händer på min hemö. Där stod vår kära tant och bröt ihop och tänkte tillbaks på andra världskriget och sin man och andra anhöriga som hon förlorade.
    Tänk att bära på alla dessa minnen vid krigstider och katastrofer.
    I dag så har jag blivit kanske för egoistisk och tänker bara på mig och mina och försöker att överleva och komma vidare i livet. Vist är jag så tacksam för det jag har, men smärtan är så oerhörd efter prinsen. Men det går framåt, har börjat arbetsträna 10 timmar i veckan och det har varit kanon.
    Nu ska jag till gyn och kolla blåsor och sen bär det av mot Stockholm och på vägen ska jag få krama två små tvillingar vars mor kallas för Barnsäng.
    Kram så skönt att höra ifrån dig att allt går framåt.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Jag är nu på hotell i Storstaden, kurs hela lördagen och söndagen.
    Vi har varit och myst med två små bebisar hos Barnsäng och vi träffade också hennes stora dotter (3 år) som fick lite pysselgrejor av oss. De var så söta och jag fick nöjet att mata den lille som har varit lite krasslig sista veckan pga hosta men är på bättringsväg nu, så mysigt. Det var första gången som jag och maken träffar en bebis sen Axel föddes och det gick faktiskt bättre än vi trodde, är så glad för hennes skull för de små.
    Var hos gyn tidigt i morse och jag har får ta dubbelkur pergo vid nästa mens ifall inte det blir något nu, barnsäng har tjatat på mig om dubbelkur så hon blev överlycklig över beskedet.
    Hemulan; Ska hälsa till henne nästa gång vi pratar med varandra, såg din hälsning först nu.
    Amoremio; Tack för kramen, håller tummarna för dig och oss andra som väntar på plus.
    Talamod; Vi försöker hitta det positiva i livet, men nu är det skönt att vi ska äntligen få svar på frågor ifall det går gällande vanvården med prinsen. Det är också så skönt att vi vet nu att det kommer att bli ändringar i bemötanden inom vårt landsting efter det som hände oss. Både patientnämnd och person ifrån det etiska rådet har tagit del av det dåliga bemötandet.
    Nu ska det bli sushi, ha det skönt alla fina här på tråden, kramisar.


    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    esther123 skrev 2010-03-31 13:32:29 följande:
    Hej alla! Alldeles nyss vann vi en budgivning av en gård nära Enköping. Det känns overkligt! Tänk att något äntligen börjar förändra sig för oss.
    Ett stort grattis ännu en lantis här på tråden;O)
    Så glad för er skull.
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Tittar in på en kort visit i tråden och där ser jag att det finns två {#lang_emotions_plus} och tre nyfödda.
    Ett stort grattis till Mamsie och Anetha{#lang_emotions_flower}{#lang_emotions_flower}
    Ett stort grattis till era små Milk, Smytt och Nicholasmamma{#lang_emotions_nalle}{#lang_emotions_nalle}{#lang_emotions_nalle}
    Välkomna alla nya, hälsar till er alla, hoppas jag inte har glömt någon nu.


    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    hopp i livet skrev 2010-04-27 10:29:52 följande:
    Hej alla! Jag har inte hunnit läsa tillbaka ännu, men en liten uppdatering har jag gjort. Nu du Brådis ligger du överst på listan! Jag hälsar från en söt liten Nils som sussar sött bredvid mig i sin Baby Nest! Jag återkommer för att läsa om er andra och för att berätta lite mer...
    Ett stort grattis till det nya underverket.{#lang_emotions_flower}
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Tittar in på snabbvisit och bläddrar lite i tråden.
    Många nya, välkomna.
    Grattis alla som har plussat och alla som har fått en liten i sin famn.
    Håller tummar och tår för att alla ska plussa snart.

    Anyah; Vad hemskt när ungdommar tas ifrån oss, skönt att din son har någon han kan prata med. Det smärtar så att se ner ens barn mår dåligt. Sorgeprocessen är ju så olika hos oss, min yngsta har först nu önskat prata med någon professionell efter lillebrors bortgång, hennes största stöd har varit kompisarna och speciellt en som förlorade sin mamma för några år sedan. Min äldsta har inget behov av att träffa någon, räcker med pojkvännen och vännerna.
    Förstår att du njuter av floatingen, floating är ju så bra både för kroppen och själen.
    Innan jag väntade Axel floatade jag ca 2ggr i veckan, jag måste ta tag i mitt floatande igen.
    I dag kom j"#€vla tanten på besök ännu en gång.
    Annars har jag mycket att glädjas över, min äldsta tog Högskoleexamen i går och min yngsta har fyllt 18 år och tagit körkort, skönt med körkort när man bor på landet som vi gör.

     


    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65
    Charlie3 skrev 2010-06-05 16:48:30 följande:
    Anna65 - satans tant. Äter du pergo fortfarande?
    Ja, pergo sen augusti förra året, en semesterpaus på tvåmånader väntar.
    Håller tummarna för dig.

    Grattis  Happines till +.

    Skönt att det gick bra med MKP mamsie.

    Jag är ingen hästtjej, men jag kommer ifrån ön i Atlanten där hästarna "töltar". Världens finaste häster enligt många. Mina släktingar har flera flera flera stycken på ön.
    Döttrarna har hållit på med hästar, men jag är inte intresserad. 
    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Hej alla nya och "gamla" i tråden, många nya här har jag sett.
    Grattis till alla plus och bebisar{#emotions_dlg.flower}
    Kramar till er er med mf och alla andra.
    Jag tittar in ibland och läser hos er, had ju hoppats få vara med på gravid listan...
    I dag kom tanten med stormsteg.

    I dag när jag läser om gemigsinnesros och asats (kramar) blödningar känner jag att jag måste dela med mig.
    Jag har haft kontakt med några som har haft blödningar eftersom de har haft bakterier i urinen, vissa av dem har haft andra symptom också men andra inte. För att få svaret måste en odling göras, det räcker inte med stickan på MVC för vissa. Det finns ju så många orsaker till dessa blödningar, oftast helt ofarliga.
    Ni som känner mig vet ju vad jag brinner för om info om GBS (streptokocker B), endast bråkdelen av oss ca 30% har symptom och endast ett fåtal får besvär, de flesta bär på GBS utan att veta om det.
    Jag vet vad GBS kan ställa till med och därför är GBS överst i mina tankar när jag jag läser om de olika symptomen som en del av oss bär på. Faktum kvarstår att det är endast en liten liten bråkdel av GBS stammarna som kan ställa till med något.
    Kramar ännu en gång till er alla


    ♥ Dotter 89 ♥ Dotter 92 ♥ Änglason 09 ♥
  • Anna65

    Hej alla fina. Har ej varit inne på länge på den här fina tråden, men jag har sett att ni har diskuterat om statistik +40 och bebis. Det finns flera olika rapporter på socialstyrelsen.se om barnafödande mm, här kommer det länk till en rapport:
    www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/17862/2009-12-11.pdf
    Det finns ju hur många rapporter som helst på Socialstyrelsens hemsida, hoppas ni kan hitta någon bra info där.
    Kramisar till er alla med och utan frö i magen, extra kramar till er som har fått missfall.
     


    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65
    mariatösen skrev 2010-09-10 20:25:30 följande:
    Anna 65, kan inte din historik.... ledsen läsa om din änglason. Det måste vara det värsta man kan vara med om.....  försöker ni fortf göra bebis? Är det med samma man som döttrarna? Och när man får pergo, måste man kolla med VUL jämt då, så man inte får för många ägg? jag åt pergo för att få min första unge (1993) men nummer två kom av sig självt. Sedan bidde det inga fler, trots försök i mååånga år... Nu blev jag gravid med ny man, vid 45 års ålder, men fick MA vecka 8.
    Hoppas du har det bra!
    Har inte sett dina frågor förr än nu mariatösen;
    Mina barn har samma pappa, vi har varit tillsammans sen 1987. Min son föddes på sin storasysters 20 års dag, han dog i sin pappas famn kort efter urakuta snittet. Han dog pga GBS som han fick timmarna före snittet, sjukhuset slarvade med rutinerna och rapporteringarna mellan skiften/personalen och därför dog han.Socialstyrelsen har granskat det som hände en så kallad Lex Maria, anmälan till HSAN kommer också att skickas inom den närmaste veckan. 
    Vi försöker fortfarande, har bim om drygt en vecka och har det inte blivit något blir det pergo igen, har haft 3 månaders uppehåll nu. Tror inte att vi kommer att försöka så länge till.....

    Jag går alltid på VUL när jag äter pergo, detta är rutin hos min läkare. Har läst om några på FL som inte går på VUL, enligt många är dessa läkare inte seriösa, kan ju få förödande konsikvenser ifall det blir för många ägg. Jag brukar ha 1-2 äggblåsor, har haft 3 stk en gång.
    Jag beklagar ditt MA.
    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65

    ChippiChoppi; håller tummarna för att det blir två små som kommer att stanna kvar i din mage.
    Ett stort grattis till sonen Anetha.{#emotions_dlg.flower}
    Ni skriver så mycket att jag hinner inte läsa allt, är inte in så ofta här på tråden längre.
    Kramar till er alla med och utan magar 


    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65

    Mamsie; jag köper gärna dina kvarvarande tester, har aldrig provat beställa ifrån nätet. Jag har mailat dig.

    Välkomna alla nya, beklagar så mycket missfallen. Kramar till er alla med och utan magar.

    Här är läget det samma tanten kom för några dagar sedan, om ett par dagar ska jag "spolas" i äggledarna.
    Dags också för en ny dubbelpergo kur efter tre månaders uppehåll. 


    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65
    Jenny1 skrev 2010-09-27 18:12:14 följande:
    Hej! Hoppas det är ok att en 32-åring ställer en fråga här? (hojta till annars!)
    Det är så att min sambo är 41, och vi har pratat lite smått om ett gemensamt barn. Jag har två barn på 3 och 8 år, han har två på 19 och 16 år.
    Jag känner att jag vill göra så mycket innan jag ev. får fler barn, resa bla. Men samtidigt känner jag ju att ingen av oss blir yngre - framför allt inte min sambo.
    Så min fråga är egentligen - hur gamla är era män? När är man för "gammal" för att skaffa barn?

    Jag är lite rädd att han ska ångra sig, att han inte orkar/vill börja om igen... Så jag velar lite med hur jag vill. Ibland känns det så skönt att mina barn börjar bli stora... och ibland längtar jag så efter vårt kärleksbarn... Sen bor vi rätt trångt också, vilket jag känner är negativt....
    Min man är 48 år, vi har varit tillsammans sen 1987.
    Det finns ingen "åldersgräns" för att bli förälder;O)
    Det beror helt på er själva.
    Lycka till. 
    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65
    onskeglittra skrev 2010-09-27 13:29:03 följande:
    Stort lycka till!
    Tack önskeglittra. Hoppas din fina Saga mår gott.
    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65
    gosensgos skrev 2010-09-30 09:23:02 följande:
    Undrar om ni sett filmen "spermiernas kamp" ? Vad tyckte ni?
    Den finns att se på UR, deras hemsida.
    Faccinerande resa de små liven gör innan de eventuellt  prickar rätt.
    Känns som ett mirake att ägget och spermien ens stöter på varandra, inte konstigt att det behövs stöd utifrån ibland.

    www.ur.se/play/154650

     
    Jag och hela familjen tittade på denna film för ett par veckor sedan. Kanon film, rekommenderas varmt ifrån mig och mina. Mycket lärorik.

    Kramar till er alla.
     
    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
  • Anna65

    Gott Nytt År till er alla här på trådenSkål


    ♥♀ 89 ♥♀ 92 ♥♂ 09 En liten ängel kom, log och vände om ♥
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5