Inlägg från: gemigsinnesro |Visa alla inlägg
  • gemigsinnesro

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Dynah skrev 2010-04-25 18:08:41 följande:
    Jag tuggar Novaluzid, vet inte riktigt om det hjälper mot halsbränna men jag tuggar det frenetiskt i hopp om att det ska lugna min gallstensanfall.De får man i alla fall receptfritt och är ok när man är gravid. Inte så dyra heller och inte alltför äckliga.
    Kan ju vara värt att prova det då i alla fall. Om de inte hjälper mot halsbränna så är det ju bara att sluta.
    Har du fått ordning på gallan än förresten eller fått någon medicin du vågar prova? Usch jag kan tänka mig att såna anfall är HEMSKA.
  • gemigsinnesro
    Dynah skrev 2010-04-25 18:26:51 följande:
    Nä, fattar lixom inte hur det fungerar. Efter det sista hemska anfallet var jag hemskt försiktigt med vad jag åt...men sen efter ett par dagar så sätter aptiten in igen och jag äter som vanligt. Inga problem i nuläget men det lär väl komma igen. Skit-skumt! Ska till VC i veckan och ta ett EKG, för säkerhets skull. Provsvar får jag på måndag, men jag skulle tro att de inte kommer att visa någonting.Fick ju dessutom smärtstillande för anfallen, men läkaren sa att hjälpte inte den medicinen så gjorde den smärtan värre, och det kan inte jag chansa på då anfallen är att likställas med en förlossning gånger 10 i smärta, och det vet väl alla härinne vad det innebär....
    Aj fasiken ja då skulle jag inte heller våga ta dom {#lang_emotions_foot_in_mouth} Hoppas i alla fall att du kommer tillrätta med besvären på något sätt fast vad jag tror och hört av andra som har gallstensanfall är det väl mest kostomläggning som hjälper. Inte lika lätt som det låter alla gånger :)
  • gemigsinnesro
    Mamsie skrev 2010-04-25 23:02:12 följande:
    Hej tjejjor! Guuuv så skönt det är att vara i stugan - helst när det är bra väder! Idag var det perfekt för utepyssel, molnigt med några solstänk och tempen runt 15-20 grader beroende på om det var i solen eller skuggan. Vi har rensat o röjt i trädgården - den var ju oskött i 4 år innan vi tog över i Juli -09! Många av växterna är nya för mig så jag har fått gissa vad som ska klippas bort och vad som ska behållas. Himla kul är det i alla fall Grabbarna har varit ute i skogen några timmar igår o idag - grannen (som också äger stugan) behövde gallra ur lite och så får vi ju gratis ved samtidigt så... Så skönt det är att gå omkring och se växterna och tänka att jag har en liten grodd med hjärtblad i min mage. Helt fantastiskt! Jag mår så bra så bra - inget illamående (mjo, lite grann men det är yttepytte) och no worries! Visst vet jag att missfallsrisken är över 50% när man passerat 45 men det är inget jag går o sörjer nu när jag mår bra o livet är underbart! Ha det bäst! Gonatt
    Men vad underbart det låter att kunna vara så avslappnad...jag blir riktigt avis på dig ju !!
    Jag går som ett nervöst vrak och räknar veckor och kollar blodstrimmor och allt vad det nu kan vara känns det som. Och i morse stannade nästan hjärtat då jag satt och gjorde nr 2 och sen skulle torka mig och då var det lite slem på pappret med en liten liten blodstrimma i. Så nu känns det som att det är kört den här gången med.
    Usch riktigt jobbigt är det....och fast jag vet att det inte spelar någon som helst roll hur mkt jag oroar mig så kan jag inte låta bli...
  • gemigsinnesro
    Mamsie skrev 2010-04-26 10:43:42 följande:
    Men vänta lite.. gemigsinnesro, du har mf/ma i bagaget va? Det har ju inte jag (om man räknar bort min första som dog i 28:e veckan). Eftersom jag aldrig har råkat ut för det där med att ungen bara kommer ut eller måste skrapas ut, så är det för mig inte något som knackar på och stör. Jag har tänkt på det där lite - att det inte alls vore konstigt om jag skulle få tidigt mf nån gång i livet. Och det här blir nog min sista graviditet så oddsen är ju inte så kul. Men - orka bry sig! Jag får hispa upp mig när det ev är dags i så fall Värre är det alltid i sjunde månaden då jag registrerar fosterrörelserna och blir orolig om ungen tar det för lugnt för länge, eller om styrkan i sparkarna minskar för mycket. DÅ ni tjejjer får ni hålla tag i mig och lugna mig!!!
    Ja jag har två tidiga mf i bagaget ett i juni-09 och ett i nov-09, första i v5+6 och andra i v5+3 så det är väl det som gör att jag nojjar mig nu.
    Jag verkar ju inte ha några större problem med att bli gravid men det spelar ju mindre roll om nu inte graviditeten vill stanna kvar hela vägen ut.
    Jag vet också att det inte är jättevanligt med 3 mf på raken men det hjälps liksom inte, det händer ju trots allt, och jag vet att det är vanligt med lite blodstrimmor då man tar i vid toabesök ,vilket jag gjorde i morse.
    Jaja det är ju bara att ta en dag i taget för det går ju ändå inget att göra så här i tidigt i grav. Men det ska bli skönt när de här första 12 veckorna är över om det nu går vägen :).
    Skönt i alla fall med ett ställe där man kan klaga av sig och få lite stöttning när oron trycker på.
    Och mitt i alltihop är jag tacksam över att de mf jag haft har varit så tidiga i alla fall för att som du behöva gå så länge och sen att det händer något med barnet måste hur jäkligt som helst.
  • gemigsinnesro

    Jag ska be om ett tidigt vul vilket jag säkert får också. Men nu när jag tittar på den bra sidan Mamsie tipsade om så ska hjärtat börja slå runt 2/5 så det är ju bäst att ta det efter det åtminstone. Sen kanske man kan andas ut :). Har åtminstone inte blödit mer än den enda lilla blodstrimman och det är ju positivt.

  • gemigsinnesro

    Så går jag in i v 6 idag och det känns lite halvjobbigt sådär för just i den veckan är det jag fått mina mf. Men än så länge känns allt bra och inte tillstymmelse till ngt blod och det är jag innerligt tacksam över. Ett svagt hopp om att det kanske ändå kommer gå bra börjar spira och det känns skönt det med.
    Men...så trött jag är. Efter ett par timmar uppe så är jag helt slut. Yrade runt på jobbet igår,i hemtjänsten, och vimsade och glömde mer än "mina" gubbar och gummor  men de var snälla nog att påminna mig när jag glömde något {#lang_emotions_smile}.  I vilken vecka kan man räkna med att den här förlamande tröttheten försvinner tror ni?

  • gemigsinnesro

    En härlig dag spenderad lite på jobbet (3 timmar) och resten ute i solen. Jag och familjen har gått ca 6 km i strålande solsken och stannade sedan på en grillplats och grillade kött och åt med sallad och potatissallad till. Jättegott :).
    Jag har börjat känna ett vagt illamående (är i v 5+4) men inte är det värst på morgonen utan det håller på lite då och då under hela dagen. Har aldrig mått illa förut vid någon av mina graviditeter så det är en ny känsla och inte helt behaglig heller för den delen. Illamåendet kan endast lindras med kolhydratrik mat känns det som och då blir det gärna för mycket av det så att jag mår illa av den anledningen sen istället  men jag kanske lär mig balansera det där så småningom {#lang_emotions_smile}
     
    Och till mamsie ...jag har som sagt aldrig varit illamående vid graviditeter (förrän nu) och 2 av dom har ju gått helt utmärkt så jag tror inte du behöver oroa dig av den anledningen. 

    Hoppas alla andra här njutit av en underbar dag.

  • gemigsinnesro

    Jag följer Mamsie tätt i spåren och går in i v7 idag. Jag är trött som jag vet inte vad, har halsbränna som kommer och går och är värst på nätterna samt en vag illamåendekänsla och ett 7-jäkla humör men är så lycklig ändå. Nu vågar jag äntligen hoppas lite att det här trots allt ska gå vägen den här gången {#lang_emotions_laughing}.
    MEN det verkar visst vara en otrolig skillnad på att vara 22 år och gravid mot att vara 39 år och gravid. Har inget minne av vare sig illamående, trötthet eller halsbränna och att det är så otroligt jobbigt att jobba när jag bara vill vara hemma och vila och sova :). Och jag som ska börja jobba heltid efter den 16/5....hur ska det gå{#lang_emotions_undecided}

  • gemigsinnesro
    talamod skrev 2010-05-07 12:07:08 följande:
    Jag tillhör oxå hyfsat väl bibehållen och vältränad så jag är väl inte så orolig för just den biten. Mer att jag kört ett (stort) race med 4 stycken i unga år och nu blir det en jättesladdis. Jag tror att jag som Mamsie kommer lägga bort än fler dumma "måsten" och därmed mera njuta än jaga. Men det beror ju en del på vilken figur det blir som kommer till världen.
    Mamsie skrev 2010-05-07 11:34:39 följande:
    Till min förvåning så har jag mer ork nu som gammal och sjuk mamma än när jag var ung och frisk Jag tror det till största delen beror på "ålder och visdom" - jag har ett helt annat förhållningssätt till livet nu. Förr skulle man vara så himla duglig på alla områden och brydde sig mer om hur andra uppfattade en. Nu lägger jag krutet där jag själv vill lägga det! Jag har sänkt ribban på alla områden och har lust och förmåga att njuta mer av nuet tillsammans med min snart 4-årige LillSnorre. Känner mig ofta som en farmor/mormor som ler och njuter av sina barnbarn
    Jag tror väl också att orken inte är några större bekymmer trots att "minstingen" här hemma kommer vara nästan 17 år när lillsyskonet kommer, så det är ju ett tag sen jag var småbarnsförälder.  När mina barn var små var jag i yngre 20-årsåldern och då gällde det på något sätt att visa omvärlden att jag visst klarade av att vara mamma och som mamsie säger:det mesta skulle vara perfekt.  Nu struntar jag fullkomligt i vad folk anser om mig och det känns skönt :).
    Däremot kan jag fundera på hur det blir att vara en äldre tonårsförälder....för jämfört med småbarnsåren här så har tonårsåren varit slitiga{#lang_emotions_laughing}. Men men den dagen den sorgen....
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5