Inlägg från: gemigsinnesro |Visa alla inlägg
  • gemigsinnesro

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Tack mariatösen och mamsie. Jag grät faktiskt en liten skvätt jag med. För det allra mesta är hon en underbar dotter och rätt så klok ändå mitt i all tonårsupprorsaktighet Skrattande

    Idag bär det av till rul kl 15. Kan ju säga att jag är skapligt nervös då jag inte börjat känna buffar eller sparkar än.

  • gemigsinnesro
    bojji07 skrev 2010-08-08 21:54:49 följande:
    Sett detta???

    Lakritsvarning för gravida Världen 08 aug 21:48
    Gravida varnas för att äta lakrits. Det kan nämligen öka risken för det kommande barnet att utveckla sjukdomar senare i livet.

    Det är forskare i Finland och England som undersökt hälsan hos åttaåringar och upptäckt att de barn var mammor åt lakrits under graviditeten hade högre kortisolvärde än barn till mammor som avstått lakrits.

    En långvarigt förhöjd halt av kortisol leder till sämre immunförsvar och kopplas även till diabetes och övervikt.

    Enligt studien räcker det med ett halvt gram lakrits i veckan för att effekten ska kunna påvisas hos barnen, meddelar Daily Mail.
    Ojdå...lakrits är min stora last här i världen ju. Bara att sluta med det då :(
  • gemigsinnesro

    Hej allihop! Rul:et gick bara bra. Krabaten har växt som den skulle och har allt man behöver ha för att överleva :). Anledningen till att jag inte känt sparkar och buffar än var att den låg djupt inne i magen samt att moderkakan är placerad i framkant. Så lycklig jag känner mig just nu :)

  • gemigsinnesro

    Jag har gjort både rektoskopi och gastroskopi utan bedövning eller lugnande. Hade ingen aning om att man fick smärtstillande/lugnande för dessa undersökningar faktiskt. Undersökningarna var väl lite obehagliga men inte värre än att det gick att uthärda. Obehagligast tyckte jag gastroskopin var, mest för att jag kräktes hela tiden som läkaren tryckte ner kameran.

  • gemigsinnesro

    Hm att man aldrig kan få vara helt glad då... 
    Hur orolig ska jag känna mig över blod på pappret efter nummer två-toabesök när jag är i v 22+1?  Det började igår, inte så att det blir blod i trosan, men som sagt på pappret när jag torkar mig. I går kände jag mig skapligt lugn för då buffade det runt lite i magen några ggr men idag började allt om igen och idag har jag inte känt krabaten i magen alls än. Det är ju psykiskt jobbigt det här att hela tiden analysera och fundera och inte veta. Jag får väl försöka lugna mig över helgen och hoppas krabaten buffar igång lite snart.... 

  • gemigsinnesro
    hag7 skrev 2010-08-28 10:31:36 följande:
    Hjälp ! Hade en brunaktig flytning i trosan nu imorse , tror ni att det är MF på gång igen ?Är i v 11
    Ringde till sjukhuset men fick inte komma .........................
    Usch ja...det är ju jättesvårt att koppla av men jag hade också brunt lite i början av den här graviditeten och nu är det färskt blod istället ibland. När jag var i början av graviditeten så var det blodkärl som blödde sa BM. Men om du är riktigt orolig så åk till akuten så får de helt enkelt ta hand om dig. Ovissheten är ju hemsk, tycker jag i alla fall.
  • gemigsinnesro
    hag7 skrev 2010-08-28 10:47:11 följande:
    Vi har haft sex i morse men kan det verkligen vara brunt blod då o hade nog sex i tis el ons hoppas hoppas att det bara är det, blir nojig eftersom vi har haft flera MA/MF o än har jag ju inte sett nått hjärta slå.......
    Va säger dom om det gemigsinnesro ! låter jättejobbigt.
    Ja du, de säger inte så mycket alls. Alla ultraljud har sett bra ut hittills och de allra flesta dagar känner jag ju bebisen själv när den buffar omkring (en jättelättnad när man kommer så långt). Jag är väl lättblödande i slemhinnor och så helt enkelt antar jag. Men det är klart efter 2 mf så tar det på psyket varje gång det kommer blod.
    Brunt blod är ju gammalt blod så mycket möjligt att det kommer efter ert sex i tis/ons. Håller tummarna för att det är så.
  • gemigsinnesro

    Jag,sambon och barnen var på en riktigt gammal hederlig bondauktion igår och där tröttnade krabaten på allt stående tror jag så han buffade några ggr. SKÖNT! Blödandet har också stannat upp och därmed är oron över för den här gången. Jag tror ändå jag ska kolla upp det Anna65 skrev om så man inte dragit på sig någon infektion. GBS är ju inte att leka med.

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5