• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Hej tjejjer!

    Gravidförsäkring - Tänk så enkelt det var när sånt inte fanns! Inget att ta ställning till eller gräma sig över{#lang_emotions_foot_in_mouth}.

    Om man inte pippar regelbundet - MINST 3 ggr / vecka från mensslut till mensstart så hjälper inte alla äl-stickor i världen.
    Simmare är färskvara så det är lika bra att tömma regelbundet så att de som skickas in vid äl är pigga o fina. Vi gör vår plikt - maken är ståndaktig


    Hemulan skrev 2010-04-01 08:14:58 följande:
    Wow, vilken aktivitet i tråden så här tidigt. Själv jobbar jag hemma idag och är därför iklädd nattlinne och kofta "på jobbet". Snyggt och bekvämt om jag får säga det själv.
    Stor-Tshirt och morgonrock var det här! Fortfarande Snacka om att känna sig ledig!

    Dags att vila lite för att orka med familjelivet i eftermiddag. Ha en skön dag!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie

    Jag känner att jag viftat omkring med pekpinnen lite väl häftigt här i tråden på sistone, tjafsat emot och kommit med torrtråkiga inlägg och limmat på näsan på teskedsgummor och annat knytt
    {#lang_emotions_embarassed}
    Fårlåt tjejjer...  jag menar inte att besserwissa... jag bara är sån och älskar att diskutera och lära mig mer så ibland blir jag lite väl ivrig!

    Nu lägger jag ner pekpinnen och viftar istället med en äl-sticka med två streck
    Jäss! *viftar till med näven i luften*, vi hinner med äggläggningen hemma innan vi åker bort på lördag
    Det är onekligen enklare att pippa hemma än i ett hus med 3 barnfamiljer där vi troligtvis kommer att sova i våningssäng!

    Mindre roligt är att jag inte har snigelspår i trosan!
    Var är mitt efterlängtade fertila slem?
    Kanhända jag ändå ska ägglossa i dagarna tre el nåt, så det blir till att pippa på till temphöjningen inträder i alla fall...

    Försäkringar:
    Konsumenternas försäkringsbyrå, jämför gravidförs bit.ly/a58wnA
    Programmet Plus tog upp Gravidförsäkringar ett tag sen men jag hittar inget om det - mer än att de skulle vara värdelösa {#lang_emotions_foot_in_mouth} ?

    Hävv ö najjs skärtorsdag!


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    VildVittra skrev 2010-04-01 16:59:34 följande:
    Min sambos pappa fick en till hjärnblödning nu på eftermiddagen och är åter på operation. Nu börjar det kännas läskigt. Alltså jag har inte gjort nått alls i dag men känner mig mega stressad. Hinner inte alls med migsjälv. Jaja ska försöka göra middag till mig och lillen nu.
    Aj som fasiken... Jag förstår att det känns nervigt nu.
    Varm varm kram till er!
    Hör av dig - du har numret till min "sovrumsmobil" som är på dygnet runt!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    esther123 skrev 2010-04-01 22:15:17 följande:
    Hej igen och tack för alla grattis! Ett 20 sidor långt köpekontrakt på gården damp ner med posten i dag. Läskigt! Men det hela känns väldigt bra! Vi kommer att få tillträde senast den 1 augusti. Kanske den 1 juli. Det är bra för vi har ganska mycket att göra innan dess. I dag fick jag mens. Jag hade mens 22/2 sist. En 36 dagars cykel. Vet inte om det är bra. Är det dåligt? Mamsie, vad säger du? Jag lägger in mig på listan igen. kram alla
    Grattis till 20 sidors tuggande... *s*

    36 dagar... sånt kan hända även när man är högfertil och "tjugenånting".
    Jag hade en 35-dagarscykel nån månad innan nollsexan blev till, och den cykeln som det tog på sedan måste ha varit konstig... jag plussade 1½ vecka efter BIM. Och vid ultraljudet flyttades hans BF fram med 11 hela dagar!
    Så, hur lång var den cykeln liksom? 28 + 11 = 39 dagar   Då var jag 41.

    Neh, nån enstaka superlång eller superkort cykel är nog ok - speciellt när man haft mycket om och kring sig som du haft nu
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Bellimamma skrev 2010-04-01 08:12:46 följande:
    Hej alla söta Grattis till gårdsinköp. Idag har det hänt! Isabell sa MAMMA, klart och tydligt samtidigt som hon sträckte upp armarna mot mig. Bara 3 1/2 månad, inte illa! Ville bara skryta lite...
    VA?

    Lycka!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Bellimamma skrev 2010-04-02 07:48:08 följande:
    Eller så var det 1a april....
    GRRRR!  Och jag gick på den
       TACK! Härligt!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Fotografen vägrar att ta kort av mig naken i ett påskägg med fjädrar i röven,
    gult nagellack och röda kinder.
    Så det blir inget påskkort från mig i år.
    GLAD PÅSK i alla fall.
    {#lang_emotions_tongue_out}
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    xanni skrev 2010-04-04 19:39:13 följande:
    Härligt Smytt, tidigare nominerad och nu har hon fått sin Oscar! Grattis!
    *asg*  Klockren!
    Grattis Smytt till en Oscar

    Hemulan, jag hade "kanske-eller-inte-ägglossning" den 1 April, så jag ska "kanske-eller-inte-BIMma" från 9 dar efter = 10-15 april.
    Det som gör det hela osäkert är att jag hade positivt på äl-stickor och tempen har gått upp och stannar kvar. Men jag har inte haft fertilt slem (snigelspår) när det var dags och tempen är inte tillräckligt markant hög!!!
    VAR FAN ÄR MITT SNIGELSPÅR?
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Mamsie
    Susanne N skrev 2010-04-05 14:51:22 följande:
    Jag sa till min man att det enda ägg jag önskar mig nu är ett befruktat ett Han sa att det kan vi försöka ordna. Jo tips från gynekologen. Inga nya tips kan jag se: Viktigt att försöka leva bra, dvs god sömn, äta bra,röra på sig, men framförallt tyckte han att man skulle må bra inne i kroppen som han uttryckte det. Stress är tydligen inte alls bra om man vill bli gravid när man är lite "äldre". Se till att man hittar sin ägglossning. Dvs tempar, kissar på ÄL-sticka och kollar slemkonsistensen. Försöka ha ett sexliv som inte bara går ut på att göra barn, hmmm Mannen ska även han sköta sig, gärna dra ner på rökning och vara måttlig med alkohol. Varma bad alltför ofta ska man undvika om man är man och vill skaffa barn. Sedan sex varannan dag tyckte han var lagom. Börja gärna 5 dagar innan ÄL och fortsätt gärna 3 till 4 dagar efter ÄL. Bara för att kunna pricka in ordentligt. Om möjligt försöka pricka just ÄL-dagen. Ja lite allmänt sådär bara. Han sa själv att all statistik och alla siffror som tas fram när det gäller chansen att bli gravid vid olika åldrar är så generell. Han tycker man ska strunta i de siffrorna, men vara medveten om att det blir svårare när man blir äldre. Ha det gott girls! Ps jo det blir nog så att jag ska knapra lite hormoner Ds
    Tack för infon!
    Man funderar ju efter ett tag på om man "gör allting rätt", men det låter som om jag o gubben är på rätt spår i alla fall.

    Vad är det för hormoner du får förresten?
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5