Inlägg från: talamod |Visa alla inlägg
  • talamod

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    isabell05 skrev 2010-05-10 15:59:15 följande:
    Kan jag få be om ett eller flera goda råd här i vår härliga tråd (välkommen alla nya )? Jag vet inte om det är gravidhormoner som gör mig känslig men just nu är jag arg och ledsen, på min sambo.Vi bestämde att vi skulle åka ner till Spanien i september för att fira hans pappa som fyller jämt. Det skulle liksom bli en sista på tumanhandresa innan bebis och mina barn skall inte följa med. Barnen bor med oss varannan vecka och deras pappa jobbar iväg varannan vecka så jag är ganska styrd över när jag kan åka och när jag ska komma hem. Nu undrar han om det är ok att han reser ner några dagara tidigare med sin syster, de skall hyra bil och se lite av spanien innan de når slutdestination och så skall jag åka ner ensam senare. Nu tänker jag: Nu är det inte vår resa, nu är det deras resa och jag får typ "hänga på när jag kan".... Eftersom han överhuvudtaget tar upp det förstår jag det som att detta är vad han helst vill. Jag känner: Detta är min sista chans på länge att resa med mina barn innan bebis....och det är vad jag allra helst vill. Är jag ego om jag resonerar som så här, och det är INTE för att tjura eller på något sätt göra honom ledsen; Säga åt honom att åka med sin familj och fira sin pappa och så bokar jag en resa med mina barn en vecka dit vi vill åka... Att vara med mina barn är det bästa jag vet, då är jag som allra lyckligast, han vet det. Det tog mig många funderingar innan jag sa ok att åka utan dom, det vet han också.... När detta ändå inte blir "vår" resa känns detta som det mest rätt i mitt hjärta....men jag behöver ändå höra hur Ni tycker det låter. Logiskt eller helt galet?Kram
    Jag förstår dig precis (tror jag). Jag liksom du är som lyckligast med mina barn. Om jag som du sagt ja till att åka utan barn skulle jag också blivit mycket ledsen.
    Kan du inte berätta det precis som du känner? Att tanken var (trodde du) att det var "er resa". Att hans syster kanske också förstår det? Vet ju inte hur nära du står svärfar om det är viktigt för dig att vara med och än mer är det jätteviktigt för din sambo att du är med? Om inte kanske det är bättre att han och syster firar sin far och du gör något annat med dina barn (lite sista chansen på ett tag antar jag utan en lillskrott).
    Jag tycker du gör rätt att fundera ordentligt- inte bra för nån om du åker efter och känner att det är fel. Om din sambo tykcer att det är viktigt att du är med och firar så förstår han nog att du vill åka med honom ToR- eller hur?
    *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Happiness: klart  du hör till oss. Vi delar ju alla samma längtan. Gemensamt är åldern...och att vi är lite knäppa (eller hur?) *kram*

    Susanne: Min pappa blev först chockad, men har "vant" sig och som han säger "viktigast att du är glad". Låt folk va lite chockade, en del har större svängradie innan de smält vad man sagt. Så häng du kvar här så får vi se vad som händer...


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Mamsie skrev 2010-05-10 21:08:05 följande:
    Tänka sig.. var det inte i förrgår vi pratade om din situation och bebisen o kärleken o ungarna???
    Jo det är just det. Jag är otroligt lycklig lottad att allt gått så bra. Mina älskade barn ser fram mot en liten. För ett år sedan befann jag mig i det svartaste av alla hellholes....Livet är förunderligt.
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Uvalisa: Tonåringar är som sagts ett eget kapitel. Och deras tid påminner ju om vår (gravid)tid, hormoner, förväntan, ängslan x100 gör ju att reaktionerna blir jättestarka. Jag lider med dig för jag vet hur mycket vi behöver vår mest älskades kärlek. Jag skulle nog försöka (jag säger försöka för att vara konsekvent är ju ursvårt) att låta henne vara. När bebisen kommer så är jag nästan hundra på att hon smälter. Det är nästan ingen som kan motstå en nyfödding! Och när hon smälter så skulle jag låta hennes tvärvigghet falla i total glömska.

    Jag kan ju återberätta kort min historia: Separerade för 1 år sedan. Mina tonårstjejer pratade inte med mig på 2-3 månader. Jag menar verkligen pratade inte alls (det var så vidrigt att jag fortfarande kan gråta när jag tänker på detta) och om de öht sa når så var det otryckbara saker. Idag bor de varannan vecka och ser jättemycket fram emot ett liten syskon och är precis lika bra, gulliga, fantastiska (och tonårsaktiga) som de var före separationen. Så min resa var lite brantare än din och ändå har vi alla landat på fötterna och livet är BRA!
    Ja, perioden av deras totalilska har vi inte pratat om alls och enligt min psykolog så är det rätt sätt - de hade rätt att vara arga och genom att jag tillät dem sin ilska så fick de också ur sig det som de behövde och nu mår de bra och behöver inget ältande av forntiden.
    Lycka till! Jag tror det blir bra när bebisen kommer (om inte förr)
    *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    Mamsie skrev 2010-05-11 10:22:58 följande:
    Visst är det schysst att ha A-kupa och bli gravid! Plötsligt har man b00bs
    Håller med- att få känna sig som MM (marilyn) under en period är urhäftigt tycker jag och en av de få fördelarna med att vara gravid/amma.
    Just nu vill jag bara att bebsien ska komma uuuut!
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    talamod skrev 2010-05-11 10:38:37 följande:
    Håller med- att få känna sig som MM (marilyn) under en period är urhäftigt tycker jag och en av de få fördelarna med att vara gravid/amma.Just nu vill jag bara att bebsien ska komma uuuut!
    Jag menar en av de få fördelarna med att vara gravid. Amningstiden älskar jag, gravidtiden är mindre omtyckt av mig och nu i slutet önskar jag inget annat än att det ska ta sluuut. Foglossningen i höfterna tar kål på mig och dessemellan ryggen. Förutom hela valrosstillvaron...
    nog gnällt- belöningen närmar sig
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Godmorgon,
    här kommer en balja te+ juice.
    Har legat vaken ett par timmar på grund av värken från den eländiga foglossningen.
    Skulle velat sova ett par extra timmar men icke sa kroppen.
    Här är ganska grått,men hoppas ändå på en skön leeedig helg.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Nu en gravidfråga:
    Är det någon somhaft eller känner till följande:
    Jagbhar liksom ett "elektriskt" surr på magen, eller från insidan. Det sitter lite till vänster ganska högt uppt. Gör inte ont, men är otroligt enerverande. Har haft det av och till varje dag i nån månad nu.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod
    nymåne skrev 2010-05-13 16:18:18 följande:
    talamod, När jag var gravid fick jag ibland en "surrande" känsla inifrån magen, som om bebisen ryste till. Ungefär som om du öppnar dörren och det är iskalla höstvindar därute och du rister till - eller som när man tar en otäckt kryddad snaps och liksom skakar till i kroppen några gånger för att det smakar så starkt.  Är det så du menar? Hur som helst, min barnmorska visste inte vad det var. Och tösen visade sig vara helt frisk!
    Nej inte så, mer som man sätter en liten elektrisk apparat (eltandborste,rakapparat) mot kroppen fast  bara lokalt på en punkt på magen (samma punkt) och det varar i minst 10-20 min åt gången flera gånger om dagen. Som sagt det gör inte ont, men obehagligt och jätteirriterande.
    Det som du beskriver har jag inte känt.
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • talamod

    Go förmiddag förresten alla,
    har just ätit lång och låångsam frukost. Är hungrig,men ingen aptit Magen så stor att mat liksom inte får plats. Så jag äter lite och sen är det fullt blir hungrig efter en halvtimme igen.

    F.ö läste jag Zytomerskas blogg (min tonårsdotter har tjatat om den!) Och inte för att jag sympatiserar med henne alls, så beskriver hon en hel del av grav.symptomen ganska träffade. Men intrycket av totalt bortskämd brat förtar en hel del av det. Finns på www.finest.se.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5