• Dynah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Teskedsmamman skrev 2010-05-16 19:46:22 följande:
    Att den stärker livmodern kan jag gå med på, att den hjälper till att dra samman livmodern efteråt och även underlätta själva förlossningsarbetet kan jag gå med på...Men enbart starta förlossningsarbetet innan kroppen är färdig med graviditeten har jag svårt att tro....Men jag kan ha fel...
    Alla tips gällande detta emottages dock tacksamt! Själv testade jag både motion och sex...och det funkade sist, lill-tjejen kom en vecka före BF. Sen kan det förstås vara slumpen/naturens gång också, men jag vet hur less man kan vara på slutet (är det redan nu denna gång!).
    Men jag ska i alla fall testa hallonbladste denna gång, som du skrev så kanske den hjälper i andra sammanhang och är det dessutom gott så är det ju bara ett plus.
  • Dynah

    I Stockholm erbjuds man MKP eller FVP efter 35 om man så vill. Min BM frågade om jag ville göra KUB och jag sa nej tack, utan ville hellre göra MKP direkt, vilket jag fick.

  • Dynah
    talamod skrev 2010-05-16 21:04:38 följande:
    Vi gjorde KUB/NUPP i v 12. Till oss sa man att helst skulle man säga till på en gång om man ville göra FVP. Helt klart vill man spara pengar på så sätt, så landstinget slipper stå för båda undersökningarna. Jag kan förstå dem. Men jag ville som sagt inte göra FVP om inte värdena från KUB:En skulle vara dåliga.Men Jag rekommenderar alla att vara bättre påläst än jag var, så man OM man vill få MKP vet om att det finns, vilket jag som sagt inte gjorde. Fördelen med MKP är jusom säker alla ni här vet att man får svaret mycket snabbare så om nåt är fel och om man då vill avbryta sin grav så behöver man inte gå ända till v 16-17.Lägenheten är lika stor som den vi har nu. c:a 100 kvm, mindre balkong (dvs ingen terass och mindre biutrymme för "onödiga prylar". Men  som sagt lägre hyra ( nästan 2000 mindre per månad och mycket mycket mer centralt/attraktivare läge)
    Hrm...provet går ju till på exakt samma sätt som med FVP, så varför skulle det vara dyrare?
    Men jag går på privat mödravård och sa själv till att MKP är det jag vill göra, dvs skippa KUB direkt.
  • Dynah
    Lemoni skrev 2010-05-17 10:14:09 följande:
    Snart får jag nog gå med rumpan bar! Önskar tips på bra byxmodeller och gärna inköpsställen nu när min mage är i "mittemellanläge", men även framåt såklart. Är i vecka 20 och har inte så stor mage - än. Min vanliga jeans kan jag snart inte knäppa och diverse anordningar med gummiband och annat får jag inte att funka. Då går gylfen upp... Köpte ett par mammabyxor på H&M för några veckor sen. När jag går och står funkar de ok, men när jag sätter mig ner... Aj, då klämmer de! Hur har ni andra gjort?
    Tights och stora tunikor/klänningar, funkar skit-bra och billigt, det är ju sånt mode överlag så det finns att hitta både på Lindex och KappAhl.
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-05-17 15:48:38 följande:
    Nej, tyvärr inte mammakläder - vågar inte än. Men jag satsade på en tunika/klänning som funkar som icke-gravid-men-mullig. Då kommer den till användning oavsett om det går vägen eller inte. Jag ringde till BM idag och hon fixade en tid till Gyn för att kolla grodden. Imorrn kl 8:45. Håll alla tummar o tår, och har ni husdjur så får de också hålla tummarna!
    Katten håller klorna!!! Och jag med!!!
    Meddela så snart du kan, ska kika in här oavbrutet imorgon från jobbet {#lang_emotions_innocent}...
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-05-18 06:48:12 följande:
    Gomorron tjejjer! Kaffet är klart Blandkaffe till mig (1 tsk koffeinfritt snabbkaffe + ½ tsk vanligt snabbkaffe)Maken glömde kolla m chefen om han kan börja senare idag! Han har asmycket att göra och jobbet skulle eg ha varit klart igår redan... Så jag får väl åka ensam... egentligen ska det väl gå, men jag hade gärna haft maken med mig... Kan man ta med sin mamma? Jag bara undrar hur det ser ut om en 46-årig kvinna tar med sig sin 72-åriga mamma till Gyn?    *asg*     - Mamma, håll mig i handen!
    Hahahaha...klart du kan ta med morsan!! Jag håller en cyber-hand!
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-05-18 11:32:49 följande:
    JÄSS! 19mm liten sprattlande korv med snabbt pickande hjärta , motsvarande 8w4d. Stämmer bra med uträknade tiden 8w5d Allt ser finfint ut och läkaren gratulerade oss! (japp, maken tog ledigt men jag höll mentalt i era händer också )Eftersom det ser så fint ut så är risken för tidigt missfall väldigt liten JAG ÄR PÅ TJOCKEN! Fan vad glad jag är
    GRATTIS!!!!!! Jag kikade in typ var femte minut...men tänkte...inga nyheter goda nyheter!!!!!!!

    Själv fick jag ont när jag var ute på lunchen idag...mensvärk x 2, men det gick över. Har haft såhär tidigare men det har gått över, har dock aldrig haft det vid tidigare graviditeter. Är det något jag bör kolla upp? Kan det vara GBS? Någon som vet?
    Har haft lite dåligt lukt därnere ett par dagar...
  • Dynah
    Modesty Blaise skrev 2010-05-24 23:24:47 följande:
    Glömde. I november åker jag och min man till Uganda. Där ska vi se över möjligheterna att öppna ett barnhem. Så vi gör saker. För barn. Och för barnens föräldrar. Samtidigt som vi också känner oss nödvändiga, vilket är trevligt.
    Jag får rysningar när jag läser om såna som dig. Det är ni som gör att man många gånger inte förlorar hoppet om mänskligheten när så mycket hemska saker sker.
    Tusen {#lang_emotions_flower} till er!!!!!!!!!
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-05-25 21:32:43 följande:
    Fosterdiagnostik... För min del hade jag nöjt mig med KUB (blodprov + NUPP) eftersom det är noll risk för bebisen, men för min man som har DS-skräck är det för osäkert med en uppskattning av risken; han vill ha fakta - dvs dignostik istället för riskbedömning. Jag förstår honom och respekterar hans känslor och går därför med på MKP eller FVP. MKP: tidig diagnostik (v11?) och därmed tidigt ev avbrytande av graviditeten, men å andra sidan ca 2% missfallsrisk. FVP: lite senare diagnostik (v15) och ett ev senare avbrytande av graviditeten. Man kan få snabbsvar (FISH) inom några dagar upp till en vecka. Lägre missfallsrisk än MKP, bara ½-1%. Risken med FVP/MKP hänger ihop med hur skickliga/vana de är på att ta provet och om det kommer in bakterier med provet. Jag har fullt förtroende för ett av Sveriges största kliniker: SU Östra sjukhuset i Göteborg Men visst i helsike är det nervöst och jag önskar att jag slapp riskera den lille korven...
    När jag undersökte missfallrisken för MKP och jämförde med FVP så hittade jag info som menade på att den ökade risken för missfall gällande MKP var pga det vanligtvis förekommer fler missfall innan vecka 12 och räknades då med i dessa siffror. Så egentligen är missfallrisken gällande båda provtagningarna lika stora.

    Upp med järnet tips är provivas drycker FEMALE, smakar gott-gotti-gott gott...{#lang_emotions_tongue_out}
  • Dynah
    nymåne skrev 2010-05-25 23:41:21 följande:
    Var KUB värt all oro och ovisshet? Nej. Nästa gång jag blir gravid  - vilket jag SÅKLART blir  - ska jag gå direkt på fostervattensprov (om jag nu inte är så nyfiken att jag vill jämföra KUB med FVP igen). Ovisshet är den värsta plågan. Problemet är att ett dåligt resultat på KUB kan innebära att barnet är sjukt - eller att det är friskt. KUB befinner sig fortfarande i sin linda i fosterdiagnostiken. Och den där missfallsfiken med FVP är tydligen mycket överdriven, eftersom man i den beräkningen även räknar spontana, tidiga missfall.Obs! Jag respekterar alla som väljer att föda barn "trots" DS-diagnos. Jag vill inte heller med detta inlägg peka på "rätt eller fel" när det gäller synen på fosterdiagnostik.    
    Kände likadant och bestämde mig tidigt för MKP direkt, utan KUB eller annat innan. Jag ville ha ett tillförlitligt svar direkt, och så får man ju också reda på könet...
    Men man måste väl ändå betona att det är inte alla kromosomavvikelser som framkommer genom MKP och FVP, såvida man inte får det sk utökade svaret, vilket nog inte är så vanligt.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5