• Dynah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Mamsie - ska du göra ett VUL så småningom?
    Jag har ju denna gång sprungit och gjort 2 st VUL innan RUL (fast dessa VUL var utanpå magen, dock tidigt, typ v 6 och 8).

  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-05-07 11:34:39 följande:
    Till min förvåning så har jag mer ork nu som gammal och sjuk mamma än när jag var ung och frisk Jag tror det till största delen beror på "ålder och visdom" - jag har ett helt annat förhållningssätt till livet nu. Förr skulle man vara så himla duglig på alla områden och brydde sig mer om hur andra uppfattade en. Nu lägger jag krutet där jag själv vill lägga det! Jag har sänkt ribban på alla områden och har lust och förmåga att njuta mer av nuet tillsammans med min snart 4-årige LillSnorre. Känner mig ofta som en farmor/mormor som ler och njuter av sina barnbarn
    Samma här, rent mentalt. Då uppskattar man tiden med barnen mer och är mer rustad för det som komma skall. Visdom ska INTE underskattas. Jag är även mer lugn som förälder.
    Däremot är väl hälsan inte alltid den bästa och min mardröm är att gå i mina föräldrars spår, de dog båda alldeles för tidigt.
    Så jag hoppas att jag går emot min gener där.
  • Dynah
    Bossan1967 skrev 2010-05-08 16:33:17 följande:
    Ja ullared, en dag där är nog värre än att springa Göteborgs varvet!!!men det är kul när man kommer hem och packar upp sina fynd.Har oxå ca 7 mil dit  men det blir högst 2 ggr om året o helst ska man åka utan barn!
    Jag skäms att säga att jag aldrig varit där, men väl åkt förbi. Dock kläckte maken inte ur sig att vi åkt förbi förrän vi var låååångt borta, med flit alltså...
  • Dynah
    kroppknopp skrev 2010-05-09 15:38:24 följande:
     Graviditeten hade avstannat upptäcktes det kring 6+0. Var helt förkrossad. Har aldrig haft missfall förr.Tog Cytotec-tabletter. Kändes "snällare" än skrapning. Allt kom inte ut så jag fick fler tabletter efter ca 3-4 veckor. Men det verkar inte ha gett effekt. Går omkring och blöder som "vanlig mens" varje dag nu sedan i början av april. Ett missfall som nu är inne på 6:e veckan. Läkaren tror att det sista ska komma ut med mensen som han beräknar ska komma i mitten av maj. Puh! Jag vill att detta ska ta slut så att vi kan fortsätta igen. Känns som att sanden i timglaset rinner ut!
    Var med om samma sak förra sommaren, dock gjorde jag en skrapning först. Fick jätte-ont och åkte in akut, då var en massa rester kvar. Fick tabletter i 3 omgångar och skulle precis få tid för skrapning nr2 när det visade sig att allt var borta.
    Det måste vara otroligt ansträngande för kroppen att blöda så länge som du gjort.
  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-12 14:12:11 följande:
     Tror du va ;)Förövrigt fick jag en chock när jag ställde mig på vågen idag! Har gått ner 4 kg, trots att jag äter frukost, fika på jobbet, lunch, fika på jobbet (jobbar man på pastorsexpeditionen så finns det alltid fika) och så mat när jag kommer hem... Antagligen är det all aktivitet som får mig att gå ner i vikt.Just imorse låg jag på +2,1 kg sedan inskrivningen
    FY FARAO VAD ORÄTTVIST!!!! {#lang_emotions_wink}
  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-12 21:33:48 följande:
    Fast jag hade gärna gått upp 15 kg om jag kunde byta och få ha min man hemma någon enstaka gång....------------------Fast nu har jag satt stopp, jag är så trött att jag har sovit till och från sedan jag kom hem från jobbet och det är ändå bara 3 arbetsdagar, hur sjutton ska jag klara 5? Maken har varit borta sedan i söndags och skulle kommit hem imorgon kväll. För att sedan vara borta hela fre+lör och ev söndag och sedan jobba som vanligt.När ska jag få vila?Så nu ska han försöka komma hem vid lunch imorgon och försöka bli av med helgens föreningsjobb, för jag har sagt att om han inte prioriterar om snart så ser jag ingen anledning till att stanna... Jag känner mig inte som delaktig i hans liv, jag är bara bekväm att ha hemma och sköta allt. När han väl är hemma sitter han jämt i telefon eller gör tågrelaterade saker på datorn. Snart väljer jag bort honom, jag får mindre att sköta om jag bara har mig och ungarna....Han är världens bästa man när man har hans uppmärksamhet, men det händer kanske ett fåtal timmar i veckan om man har tur, jag nöjer mig inte med det längre....
    Jag får min mans uppmärksamhet när vi tittar på tv tillsammans...eller är det kanske tv:n som får den...?
    När jag vill diskutera med någon vuxen gör jag det oftast på jobbet eller härinne...usch, vad hemskt det låter! Kan inte minnas sist min man och jag gjorde något själva, utan barnen...vi har svårt att få barnvakt. De få gånger vi fått det går vi på bio...inte så mycket till umgänge direkt.
    Fast ibland får vi till det...det är då barnen blir till {#lang_emotions_dreamer}.
  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-15 16:39:45 följande:
    Jag hade varit apnöjd med den riktiga kroppen också
    Mee too...
  • Dynah
    talamod skrev 2010-05-15 19:27:54 följande:
    Jag undrar oxå, och den får gärna komma snart...nuuu. Ryggen värker och foglossnigen på natten är verkligen inte att leka med. Äter en citodon till natten...Tyvärr tror jag inte på några knep för att få igång F, möjligen färdknäppen, då man då får i sig prostaglandin som har sammandragande effekt. Tyvärr behöver man nog ganska mycket mer än "normal" shot som ges vid ett tillfälle.Så snart betyder med all sannolikhet minst 2 veckor till. En evighet.
    Läste här på FL om hallonbladste, något jag tänker beställa inför sista värsta månaden...ska tydligen sätta fart på förlossningen, lindra efteråt samt stimulera amningen. Jag har aldrig hört talas om det tidigare men är visst ett gammalt beprövat recept.
  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-16 17:21:55 följande:
    När jag höll på med tamråttor, gav vi dem hallonbladste efter de hade fått ungar för att de skulle återhämta sig snabbare. Eftersom det är muskelsammandragande så känner jag mig skeptisk till att dricka det innan förlossningen....
    Jag tror att det är därför man ska vänta till vecka 36 eller nåt med att börja dricka den...men borde ju då se till att förlossningen startar snabbare...?
  • Dynah
    Teskedsmamman skrev 2010-05-16 18:52:03 följande:
    Att den startar förlossningen snabbare tror jag inte på... Det ska till alldeles för mycket hormoner för att det ska starta, så att lite muskelsammandragande skulle starta en förlossning tror jag inte... Eller det är inte det du menar med snabbare???
    Jo, det var det jag menade. Men jag trodde det var själva orsaken till att man drack hallonbladste...och anledningen till att jag skulle köpa den, för att försöka slippa gå HELA tiden ut...och i värsta fall mer än så...
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5