• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Hörrni, hur mycket molvärk är normalt egentligen? Jag har idag legat i soffan hela dagen. Har ordentligt ont, molvärk, i korsryggen på vänster sida och ibland även knivskarp smärta på framsidan av magen, vänster sida. Har ont så att jag mår illa och det går inte över med Alvedon. Är det normal växtvärk,pga att det drar i ligamenten, tro? Jag har väldigt svårt att avgöra faktiskt.


    FML
  • Tjatte
    Mamsie skrev 2011-01-30 16:46:29 följande:
    Hmmh.. det är skitsvårt det där! 
    Men det låter som att det gör "för" ont för att vara normalt. Jag som har kronisk smärta har en lite annan sits - jag får tåla att det gör svinont här o där o sen går över.
    Kolla upp det för att lugna mig o dig?  
    Jo, jag får nog göra det. Men vet inte om jag ska stå ut ikväll och ringa BM imorgon. Har för övrigt skickat iväg maken att köpa Expressen nu .
    FML
  • Tjatte

    Tack för råd om UVI, tjejer. Jag var på VC i torsdags eftersom jag trodde jag hade UVI. Stickan var då negativ för bakterier men däremot hade jag 4+ på vita blodkroppar vilket ju är en infektionsparameter. Läkaren visste inte riktigt vad hon skulle göra men hon skrev ut Furadantin "för säkerhets skull" och sa att jag fick bestämma själv om jag skulle ta dem eller ej. Där har ni nackdelen med att vara syrra, man förväntas veta själv... Jag avvaktade i alla fall, för jag tyckte inte besvären var så allvarliga men idag när jag fick sån gräslig molvärk hämtade jag ut medicinen och har nu påbörjat kuren. Ringde även till förlossningen för lite råd och de vill att jag skulle komma in för en kurva. Så vi har varit in en sväng på Danderyd idag. De menade på att läkaren borde vetat att jag skulle påbörjat Furandantin-kuren direkt oavsett om stickan var neg för nitrit. Vid 4+ på vita ska gravida alltid behandlas, tydligen. Mina sammandragningar var iaf ofarliga och bebisen mådde bra, så vi kunde åka hem. Skönt .


    FML
  • Tjatte

    Nu är jag både lättad och lite förvirrad. Fick svar på urinodlingen, helt blank. Jag är så klart lättad att jag inte hade någon växt av GBS, men lite förvånad över att det inte fanns någon växt av bakterier alls. Vad tusan kommer då sig mina symtom av?


    FML
  • Tjatte
    oceanney skrev 2011-01-31 15:07:32 följande:
    Vad skönt att proverna var bra! Vad har du haft för symptom? Urinvägsinfektion? Kanske någonting hormonellt?
    Urinvägsinfektion var väl det vi alla - jag, läkaren på VC, barnmorskan och gyndoktorn - var överens om att jag har, men varken urinsticka eller odling håller med. Symtomen är sveda och trängningar, molvärk i korsryggen, ont fram på magen och sammandragningar. Men som sagt, det har jag inte. Frågan är då varför jag mår så här? I och för sig känns det rätt lugnt idag, nästan ingen molvärk och bara ett fåtal sammandragningar, så jag är inte särskilt orolig. Igår hade jag sån värk att jag var tvungen att flåsandas för att stå ut.
    FML
  • Tjatte

    Superdupergrattis till Nymåne! Fantastiska nyheter. {#emotions_dlg.flower}

    Kalaskula - det är trögt på slutet och om man som du räknat med att föda tidigare känns ju varje timme som en evighet innan bebisen kommer. Men din oro för IUFD, den hoppas jag du kan komma över! Man går ju på täta kontroller efter v 40, är det inte typ varannan dag eller något sånt? Och överburen är man ju inte "på riktigt" förrän v 42. Jag hoppas du kan känna trygghet i att vi har fantastisk neonatal vård i detta land, och särskilt här i Stockholm. Prata med din BM om din oro, så kanske du kan få induktion lite tidigare om det är det du vill. Bamsekram till dig, snart har du din gulklimp här.


    FML
  • Tjatte

    Schäfer och Happy - jag lider med er! Att ha hjärtproblem är en av de största orosmomenten man kan ha. Särskilt eftersom så många symtom är tysta och man kanske inte ens är medveten om att något är fel, trots att hjärtat är navet i hela vår existens. Många kramar till er och hoppas ni får all den hjälp ni behöver.

    Välkommen Stenbock68 och grattis till plusset.


    Kalaskula - ooiih, vad spännande. Snart har du din bebis!


    Isabell - jättegrattis till plusset . Nu håller jag verkligen tummar och tår för dig.


    Kram och sympatier till alla uteblivna plus.


    Ego - jag ligger lite lågt här i tråden, känner jag. Det är mycket prat om kosttillskott och olika naturläkemedel. Själv är jag ganska skeptisk och litar mer på skolmedicinen, men är också helt övertygad om att man ska göra det som känns rätt för en själv. Sen är det också svårt att hänga med i tråden för de flesta inläggen skrivs på helgen och då har jag inte så mycket tid att hänga här plus att jag är väldigt mycket inne i min graviditetsbubbla nu. Går in i v 32 idag och det är en mycket skön milstolpe. Min närmaste vän är IVA-sköterska på neonatalen och där vill jag inte hamna. Har ju hört alldeles för många historier... Men efter v 32 är ju alla organ klara och bebisen ska bara växa till sig. Sen har jag ju förlossningen att förbereda mig för. Har nu kommit så långt att jag kan tänka på det utan att få panik . Aurora-samtal nästa vecka ska förhoppningsvis hjälpa till ytterligare.


    FML
  • Tjatte
    nymåne skrev 2011-02-07 13:18:15 följande:
    Isabell, Minna, MPson och Stenbock,

    Grattis allihop till era plus! Wow, vi är ju på väg att bli ett helt gäng gamlingar med BF i oktober!  
    Oj, ser att jag missade att gratta MPson! GRATTIS {#emotions_dlg.flower}
    FML
  • Tjatte

    Äh, jag lägger ner nu. Orkar inte vara gravid längre. Var sitter ångerknappen?


    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5