• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    MariaBCN skrev 2010-10-27 10:32:30 följande:
    Va? 2 arbetsdagar!? Supersnabbt ju! Var det det fullständiga resultatet? Har fattat det som att man får ett "snabb-analysresultat" inom 1 vecka och sen ett fullständigt efter 3 veckor..? men kan ha missupfattat totalt.
    Hoppas mitt också kommer SNABBT!!

    ChipppiChoppi - LYCKA TILLmed IVF!!!!! Jag har 2 UNDERBARA IVF-döttrar!! HjärtaHjärta
    Nej, inte fullständigt svar. Det är snabbresultatet jag har fått, det som ska ta en vecka alltså. Jag var där i torsdags och fick svaret per brev igår, tisdag. Helt otroligt snabbt! Fullständiga resultatet ska komma efter 3 v, men som jag uppfattade fick man välja antingen snabb- eller fullständig analys. Kanske någon annan vet om man får det fullständiga svaret även om man begärt snabbanalysen?

    ChippChoppi - lycka till! Vad är egentligen att spraya, det har jag alltid undrat?
    FML
  • Tjatte
    Skruttefia skrev 2010-10-27 13:31:08 följande:
    Kortfattat kan man säga att det finns två huvudvarianter av "protokoll" (metoder) när man gör IVF - korta eller långa metoder.

    Om man kör långt protokoll/metod
    så börar behandlingen med att man "sprayar" för att nedreglera den egna produktionen av östradiol och progesteron, dvs man vill hämma äggstockarnas funktion. Genom blodprov ca 2 veckor efter spraystart kontrolleras hormonnivåerna och om man är tillräckligt nedreglerad så börjar behandlingen med sprutor för att "superovulera", dvs man injicerar FSH-hormon i stora mängder för att förhoppningsvis få många äggblåsor att växa till sig samtidigt. Man fortsätter att spraya under sprutperioden fast i mindre dos) för att förhindra spontan ägglossning.

    FYI - sprayen som används är samma som används för behandling av endometrios. De sprayar ofta i flera månader. Eftersom äggstockstocksfunktionen hämmas minskar ocksåa tillväxten av endometrios.

    Om man kör ett kort protokoll/metod
    så börjar man direkt med sprutor för att "superovulera". Några dagar senare måste man börja med "antagonistsprutor" för att förhindra för tidig ägglossning. Man "sprayar" öht inte alls.
    Intressant! Tack
    FML
  • Tjatte
    Schäfer skrev 2010-10-27 14:22:41 följande:
    Lemoni: vilket fint namn - Saga låg på min önskelista förut men tyvärr ville inte mannen...

    Har varit på mätning idag och är så glad!!! INGEN funneling, min livmodermun har stängt sig Kan inte med ord beskriva vilken lättnad och hur skönt det känns! Har ju knappt vågat duscha senaste 2 veckorna så antar att vilan gjort sitt
    Fortsätter nog med mina var annan dag duschar några veckor till!
    Nu ska jag njuta lite - INGEN funneling Kan inte sluta upprepa det!!!
    Suveränt. Njuuuut!
    FML
  • Tjatte

    Hej alla, jag har inte hunnit läsa sen i torsdags och inte hinner jag läsa ikapp nu heller. Drar iväg till Arlanda och två veckors semester i Thailand om en timme. Hörs sen . Kram!


    FML
  • Tjatte

    Jag kikar in i tråden och säger ett grattis till Mamsie här också! Och grattis till Cissi också, vilken liten sötnos!

    Jag kommer nog aldrig orka läsa ikapp tråden sen sist jag var här, vilket väl var i början av November skulle jag tro. Jag jobbar en vecka till sen blir jag arbetslös :-S. Då kanske jag hinner läsa ikapp och bli lite mer aktiv i tråden. Allt är iaf bra, lillpluttan därinne växer och sprattlar till ibland men är rätt lugn. Hon verkar gilla musik på hög volym för hon har hållt sig kolugn när jag har sjungit i körens julkonserter och nu när de är över sparkar hon desto mer. Kanske jag äntligen får en dotter som delar min kärlek till körsång!? De andra två verkar inte alls förtjusta, till min stora sorg. Eller sorg, men ni fattar vad jag menar. Är det för mycket begärt att en mamma ska få gå på luciatåg och barnkörskonserter?


    FML
  • Tjatte

    Just det, om någon vill uppdatera listan så är jag 39 år sedan en knapp månad tillbaka.


    FML
  • Tjatte
    tro hopp och kärlek skrev 2010-12-22 23:08:40 följande:
    Hej alla!

    Grattis till underverk som kommit till världen och underverk som just blivit tillverkade

    Sjäv har jag 2-dagar efter utebliven mens gjort gravtest som visade negativt börjat att undra vad som hände denna gången? enligt uträkningar hit och dit ställt mig ett stort frågetecken? vad som hände efter en Pregotimekur fått ägglosning på dag tre i denna kur. Jag har testat med stickor så jag vet. Nu när det var dax för mensen så fick jag bara en liten brun flytning och trodde i min vildaste fantasi att det kanske kunde varit ett ägg som fäst? Men det verkar ju ej vara fallet.

    Ja ja faktum kvarstår det blir ännu en månad på jakt efter ägglossning och plus på stickan. Vi gick här oich gladde oss och hade lite förhoppningar om att det kanske gick vägen denna gången men icke sa Nicke.

    Önskar alla här en riktig God Jul!!!! och jag ger ej upp och hoppas att ni alla andra ej gör det heller
    Trist att det inte blev plus, men nu får du i alla fall dricka god glögg till jul, kanske ta en nubbe och skåla in nyåret i bubbel. Alltid något!
    FML
  • Tjatte

    Hallå i tråden! Jag har hållt mig borta över julhelgerna, haft fullt upp med att äta julmat . Men jag har läst igenom tråden och reflekterat över era tankar kring graviditet på "äldre dagar". Jag måste säga att jag är hjärtinnerligt trött på den ständiga debatten som härjar här på FL, med en massa ungdomar som tror att de kan och vet allt, och därmed har rätt att döma vem som har "rätt" att planera barn. Lyd ditt eget hjärta! Skriker kroppen och hjärtat efter fler barn och mannen tycker likadant, ja då finns det inga hinder. Förstår inte varför det ska skapas 100 trådar i samma ämne! De har fel och det kommer de inse när de själva börja närma sig 40. De kommer också inse att man är inte särskilt gammal vid varken 40 eller 60. På ungdomarna låter det som att man är färdig för graven vid 60, och det är ju faktiskt inte sant för de allra, allra flesta. Äh, jag har lust att tonårsobstinat skrika "sköt dig själv och skit i andra" i alla dessa trådar. Men som den mogna kvinna jag är väljer jag helt enkelt att inte läsa dem.


    Nichmamma: det är så härligt att läsa dina tankar om graviditeten. Det är ju superkul att du blev gravid så fort igen. Strunt samma vad andra, inkl din mamma, tycker.


    Primrose: grattis i efterskott.


    Huldaskarin: välkommen till tråden!


    Mariatösen: ang kvinnans orgasm och dess påverkan på simmarna. Någon biolog är jag inte, men med tanke på att spermierna lever i upp till 3 dagar efter utlösning (till och med 5 dgr enl vissa källor) så kan det ju inte spela någon roll om kvinnan får orgasm i samband med samlaget eller senare. Enligt min logik i alla fall :-O.


    Schäfer: jag har själv inte haft hjärtklappning under graviditet och vet heller inte om det är vanligt, men jag tycker att du ska söka till din BM eller vårdcentra. En enstaka attack av hjärtklappning är ok, men inte när du haft det i flera dagar.


    FML
  • Tjatte

    Nu har jag varit en duktig kicka och beställt barnvagn. Ni som är kompisar med mig på FB har kanske sett hur jag våndats över detta. Jag äääälskar barnvagnar och kan ägna timmar åt att surfa på olika modeller. Till slut hade jag en lista på fem möjliga alternativ och trodde faktiskt att jag bestämt mig för en Bugaboo men så åkte vi ut för att kika en sväng på Babyland, maken och jag. Och där stod den - Emmaljunga Ozone City. Vi slog till på direkten, ingen tvekan, klart bästa vagnen för oss. Så skönt!

    Nu är det snart dags att åka iväg till jobbet, de sista skälvande dagarna. Slutar på torsdag och sen blir jag väl en börda för samhället . Eller tror ni att någon vill anställa en kvinna gravid i sjunde månaden, som dessutom är sjukskriven på halvtid för foglossning? Skulle inte tro det. Hoppas att jag kommer in på någon utbildning så slipper jag kanske AF, vilket vore skönt. Just nu reservplats 49 på min dröm-VUB (vidareutbildning), Distriktssköterska. Känns väl inte helt hoppfullt. Men konstigare saker har hänt! Som att man vid 38 års ålder blir gravid på ett kramkalas 5 dgr före ÄL, t ex.


    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5