• Dynah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    talamod skrev 2010-04-22 12:25:25 följande:
    Ser att Dynahs arbgivare beter sig skit. Skickar onda ögat på dem! Klart du inte ska slava när det är så uppenbart att ingen tackar dig för det! Ilska bättre än depp (tro mig jag vet).
    Tack för förståelsen! Väntar på att BM ska ringa mig nu...glömde ju att be om sjukintyg av läkaren igår. Det kanske går bra att skriva ut ändå i efterhand. Han vet ju om att jag mår dåligt.
  • Dynah
    Smytt skrev 2010-04-22 14:43:52 följande:
    Fy vilken stil, är så himla surt att veta att man inte får ha jobbet kvar. Är samma för mig, fast jag vet inte hur det kommer påverka lönen... men iaf, så himla surt att man blir bortorganiserad till ngt helt annat bara för att man blir gravid typ.
    I mitt fall så drabbar omorganisationen fler än mig, så det är inte beroende på min graviditet. Men det är ändå surt att få en lönesänkning på 2000 spänn bara sådär!

    Det som faktiskt grämer mig ännu mer är att socialtjänsten är klar med sin utredning av min äldsta dotter, vilket resulterade i (som vanligt) inga åtgärder. Det är så beklämmande att barn kan fara illa, det blir uppmärksammat men ingen gör något åt det. {#lang_emotions_cry}
    Jag ska överklaga beslutet till Socialstyrelsen men nu börjar verkligen graviditeten ta ut sin rätt, så jag vet inte hur länge till jag orkar slåss mot myndigheter och mitt ex för att mitt barn ska få ha det bra....SUCK!!!
  • Dynah
    hopp i livet skrev 2010-04-23 07:11:03 följande:
     Lägesrapport:Igår kväll gick slemproppen.I morse gick vattnet.Värkarbete = allt för lugntTid för koll på specialistmödravården idag kl. 10.00.

    Wow! Spännande!

    Tack för kram och omtanke - milk & honey


    Har begärt sjukskrivning 25%, tror ni det blir beviljat av FK?

  • Dynah

    Läste i Aftonbladet idag om en massa gifter de hittade i skådisens Eva Röses blod då hon var gravid. Läskigt! Därtill en lista på vad man bör undvika. Jag ska genast slänga min deodorant tex. Inget som innehåller Aluminium bör användas...och diverse annat....men nu är det redan försent för min knodd, det har redan gått över till honom via blodet. Men kan vara bra att undvika framöver....läskig läsning!

  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-04-24 22:40:10 följande:
    Jag såg det också! Huuuvvah - man kan göra så gott man kan, men det är ingen idé att bli hysterisk heller. Tror att lagom är bäst. Självklart så ska man ta det på allvar, men tidingarna ÄLSKAR att skrämma folk med larmrapporter!
    Jo, jag vet. Men det är ju så himla lätt att bli hysterisk, speciellt när man är gravid. Jag ska i alla fall byta ut min deo {#lang_emotions_tongue_out}, det är det minsta jag kan göra i alla fall...
  • Dynah
    gemigsinnesro skrev 2010-04-25 17:33:45 följande:
    Grattis till pojken Hopp !Idag har vi varit ute i naturen hela dagen, haft med oss fika och strövat runt på ett naturreservat här i närheten. Skönt och trevligt men URK vilken halsbränna jag haft hela dagen....har det med grav att göra månntro trots att det är så tidigt än och vad 17 gör man åt halsbränna? Har aldrig någonsin haft det förut vare sig som gravid eller ogravid men det var ingen trevlig känsla så tips för att bli av med det mottages tacksamt :).
    Jag tuggar Novaluzid, vet inte riktigt om det hjälper mot halsbränna men jag tuggar det frenetiskt i hopp om att det ska lugna min gallstensanfall.
    De får man i alla fall receptfritt och är ok när man är gravid. Inte så dyra heller och inte alltför äckliga.
  • Dynah
    gemigsinnesro skrev 2010-04-25 18:13:29 följande:
    Kan ju vara värt att prova det då i alla fall. Om de inte hjälper mot halsbränna så är det ju bara att sluta. Har du fått ordning på gallan än förresten eller fått någon medicin du vågar prova? Usch jag kan tänka mig att såna anfall är HEMSKA.
    Nä, fattar lixom inte hur det fungerar. Efter det sista hemska anfallet var jag hemskt försiktigt med vad jag åt...men sen efter ett par dagar så sätter aptiten in igen och jag äter som vanligt. Inga problem i nuläget men det lär väl komma igen. Skit-skumt! Ska till VC i veckan och ta ett EKG, för säkerhets skull. Provsvar får jag på måndag, men jag skulle tro att de inte kommer att visa någonting.
    Fick ju dessutom smärtstillande för anfallen, men läkaren sa att hjälpte inte den medicinen så gjorde den smärtan värre, och det kan inte jag chansa på då anfallen är att likställas med en förlossning gånger 10 i smärta, och det vet väl alla härinne vad det innebär....{#lang_emotions_death}
  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-04-25 23:02:12 följande:
     Jag mår så bra så bra - inget illamående (mjo, lite grann men det är yttepytte) och no worries! Visst vet jag att missfallsrisken är över 50% när man passerat 45 men det är inget jag går o sörjer nu när jag mår bra o livet är underbart! Ha det bäst! Gonatt

    Så kul att du mår bra! Fast illamående kanske kommer...och å andra sidan så är ju alla krämpor under graviditeten egentligen inte så farliga...i alla fall de som går över när bebin är född för visst är det värt det?


    Det är i alla fall såna tankar som håller mig levande under ett gallstensanfall {#lang_emotions_laughing}, det gäller att vara positiv!
    Jag har igår köpt de första bebis-kläderna tillsammans med min 6-åring. Det var himla kul! Vi börjar längta ordentligt efter en gosig bebis nu...även fast det är låååååååång tid kvar....

  • Dynah

    Fick mina provsvar idag gällande gallan, precis som jag trodde, helt normala värden. Då blir jag riktigt orolig igen, vad kan det då vara?? Det känns ju som gallan!
    Blev i alla fall sjukskriven 25% fram till den 30/6, skönt att få ta det lite lugnare i alla fall.

  • Dynah
    tro hopp och kärlek skrev 2010-04-27 14:22:05 följande:
    Hej! Jag hoppar in här Vi skulle vilja ha en liten till, men har fortfarande inte lyckats. Vi har 5 sen tidigare och jag fick tre av dom efter 40-år. Senaste då jag precis fyllt 45. Är 46 ska snart fylla år i gen. Sen har jag 4 från ett tidigare förhållande, hoppas jag platsar in här ändå Läkaren säger att det är åldern som gör sitt, det förstår jag, men vill lixsom inte ge upp för det. Har menstrationer och äggloss enligt tester. Gjorde en FSH test där resultatet blev 7,1. Det var lite om mig
    Jag rekommenderar rosenrot och mindre kaffe och mera sex! {#lang_emotions_wink}
    Det funkade för Mamsie!
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5