• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Teskedsmamman skrev 2010-11-20 15:52:18 följande:
    Där sa du nåt, får rota reda på den

    HjärtaGRATTIS KAKA!!!!!!!!!!!!!! Hjärta
    bit.ly/namn_skatteverket
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie

    Tre veckor n0llan??? Jisses... snacka om att stressa.
    Kul berättelse om namn


    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie

    tre månader, tre veckor, tre dagar!!! Cheezus.... Vi har det bra i Sverige i vissa hänseenden när man tänker efter!

    Trist Primrose... Ny cykel - nya tag - nytt hopp

    Ang www.aftonbladet.se/wendela/barn/article8132912.ab  ... tycker det lutar mot "fartblindhet" av typen när man börjat tatuera sig och inte kan sluta - när man börjat operera sig och inte kan sluta osv.. Själv funderade jag på om jag är riktigt klok som ger mig på ett barn till i min ålder; om jag är fartblind av att ha haft ungar i hushållet i decennier och inte kan sluta? Men nu vet vi att så inte är fallet.   Tror jag


    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Lillave skrev 2010-11-20 21:57:29 följande:
    Hej trevliga medmänniskor!

    Får jag hoppa in här för lite rådgivning även om vi inte bestämt oss än? Ni verkar vara ett gäng kloka och erfarna kvinnor. Ska försöka fatta mig kort!

    Är 41 år. 10 års ofrivillig barnlöshet genomgången, ett helvete. Adoption. Blir spontant gravid 4 år senare. Får en frisk liten underbar kille efter problemfri graviditet. Blir spontant gravid igen när han är 1 år, stor chock!! Blir inte överlyckling, men accepterar situationen. MA konstaterat i v 11, skrapning.

    Varken jag eller min man kan helt släppa tanken på en tredje. Och eftersom vi inte kan det känns det som om vi borde försöka. MEN!! Tänk om det inte fungerar nu då? Jag mådde så oerhört dåligt under mina barnlösa år och vill inte må så igen. Försöker vi så vill man ju verkligen blir gravid, då spelar det på något vis ingen roll att man redan har 2 barn. Vi använder inget skydd, men försöker inte aktivt under ÄL heller (än)

    Jag känner mig feg och rädd. Rädd för att ta fel beslut, rädd för att ångra mig om vi inte försöker. Rädd för att gå ner mig när det inte funkar. Rädd för att återigen känna mig misslyckad. Rädd för att en ev graviditet ska gå fel.

    Med det hade ju varit så gosigt att snusa bebis....
    Oj... en sån sits! Min spontana reaktion är att "kör på och ta det som det kommer" - vilket är hur lätt som helst att säga...
    Hur man tampas med känslorna är en helt annan sak. Att månad för månad konstatera att mensen kommer och graviditetstesterna skriker MINUS!!!
    Jag önskar av hela mitt hjärta att ni kan hitta ett sätt att ha en lite "laid back" inställning till att köra oskyddat med förhoppning om en graviditet efter 40 och efter er infertilitet.
    Har ni sett över era levnadsvanor som vikt, rökning, koffein, näringsämnen osv?
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    gemigsinnesro skrev 2010-11-21 19:41:15 följande:
    Om jag nu skulle ändra vecka så ska jag väl ändra till rätt vecka ändå :)
    Det är åldern.. det är åldern... 
    'hukar och springer'
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    mamma Linder skrev 2010-11-22 08:10:46 följande:

     


    God morgon, är lite nervös gjorde ett test nu i morse som det blev ett svagt streck på hjälp vad läskigt Tyst, har Bim i morgon, jag har använt mig av wondfo tester, vet inte hur pålitliga dom är???
    Ungefär så såg mitt test ut den 14 april i år. Billigt test - tror det kan ha varit Wondfo?
    Nu håller jag på att plocka ihop det som behövs den första tiden till Lillebror som tittar ut om runt 5 veckor
    GRATTIS!!!! Plus
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    6barnsmamman skrev 2010-11-22 08:49:46 följande:
    Grattis till mamma LInder!!!! O mamsie, du har inte länge kvar nu!!!
    Själv har jag snart avklarat första mensen efter mitt MF... Bläää, men nu är det bara o ta nya tag....Sambon har order om o inte åka nånstans första helgen i decemberSkrattande borde ju ha ÄL då, ska kolla med stickor för säkerhets skull.
    Snöar hos mig idag, hos er oxå?
    Tiden går så fort så fort! Det var ju nyss jag misströstade och var förbannad på maken och skällde ut honom för att han ville vänta ytterligare med att försöka få ett kullsyskon till nollsexan! Och nu sitter jag här stor med tung andning och ömma revben, bäcken, rygg mm och ser hur magen böljar av Lillebrors rörelser 'lycklig'

    Skönt att din kropp kommit igång igen Se till att han håller sig från bastun och cykeln - han får vårda lilla pungen nu Kör hårt med ToapappersAnalys: "älskling, det är snigelspår nu - gör en insats!"
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Novelli skrev 2010-11-22 08:53:08 följande:
    Hej alla erfarna mammor!

    Har ju fyra barn sedan innan och de två första växte normalt hela graviditeten. Med trean och fyran så dippade viktkurvan i v. 33-34 och barnen var små när de föddes.

    Denna gången bad jag Bm hålla koll i just vecka 33 och nu händer samma sak igen. Viktkurvan går ner.
    Har någon upplevt liknande? Jag gick på viktskattning varannan vecka med fyran och flödesmätning varannan vecka graviditeten ut. De såg inga "problem" sas.

    VARFÖR? -är den stora frågan? Det är klart att ni inte kan veta men kanske någon haft liknande. Det har ju gått bra med de andra till slut men jag oroar mig ändåGråter
    Men det är klart att du oroar dig! Det är ditt jobb som mamma jueh...
    Går du på tillväxtultraljud den här gången? Är det din vikt som dippat?
    Hur mycket är det vi pratar om i avvikelse mot det förväntade?
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Lovelli, hur vet ni att lillens vikt dippat om du inte gjort tillväxtultraljud? För min del är det ologiskt...
    Min SF-kurva är "svag": 32cm vid senaste kollen i v 34+2 och min egen vikt står ganska still. Men tack vare tillväxt-ul så blir jag inte orolig då jag ser att Lillebror växer fint enligt sin kurva och flödet i navelsträngen är fin.

    Flödesmätning visar om jag förstått det rätt hur röda blodkroppar rör sig i navelsträngen (tyckte jag läkaren sa när jag frågade).

    Anledningen till att jag går på tillväxt-ul är att min första dotter slutade växa och till slut dog i v 28. De andra barnen har fötts fullgångna med vikt på 3-3½ kg.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Novelli skrev 2010-11-22 09:20:31 följande:
    Ooops! Såg ju i din presentation nu hur gamla dina barn är.

    Den lilla flickan med långt blont hår, guuuud vad söööt, är en av anledningarna till att jag ville ha en femma. Inte just hon men jag önskade ju mig en liten söt flicka med långt blont hår.Skäms Var 99% säker på en flicka, men men, en liten pojke blir det. Glad
    Jag "förväntade mig" en flicka den här gången enligt principen "varannan damernas" men moderkaksprovet visade att det är en liten kille. Det tog några dagar att smälta det faktiskt! Nu känns det hur naturligt som helst att ha en "Lillebror" i magen.
    Ang blonda lockar - inga problem! Mina grabbar har haft långt lockigt blont hår som små Flickan däremot hade tunt rakt hår som fick hållas kort när hon var liten. Inte förrän i puberteten fick hon värsta hårsvallet!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5