• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Huset ja!
    Se länken nedan. Hoppas allt går vägen nu.
    Säljarna har föreslagit tillträde 1 April för att de inte hittat sin lägenhet än. Och eftersom vår bostadsrätt inte är såld (ligger inte ens ute än!) så passar det fint med lång tid. Nu gäller det bara att en köpare här kan vänta och inte har bråttom in!
    Skönt att få kläcka ungen ifred och överleva den första koliktiden med en allergiker utan flyttstök. Har vi riktig jättetur så blir lillebror min första unge utan allergi, eller så är det bara typ mjölk, soja och ägg
    Jag ser redan framför mig hur lillebror kan svicha fram med gåstolen och Bobbycar medan storebror får ha sina grejer ifred i sitt rum och äldre syskon eller mormor ockuperar rummet i bottenvåningen med bastu och öppen spis Sen släpper man ut ungarna att cykla till lekplatsen utan att behöva oroa sig för genomfartstrafik utanför huset.
     Åsså kommer byte av tak, renovering av duschen vid bastun, lite fönsterjobb och annat krafs - men det är smällar man får ta med hus


  • Mamsie
    mariatösen - tack snälla söta du ♥  Såg du länken? Lovely hus, eller hur?
    Schäfer & Tjatte,
    Trädgårdshelvetet ser jag fram emot - både jag o maken gillar sånt, och vår fyraåring klår många vuxna på fingrarna med trädgårdskunskap Tungan ute.  Hoppas hoppas det är mycket vårlökar i trädgården {#emotions_dlg.flower}. Annars får jag sätta annueller och sedan sätta vårlökar.
       Skönt att slippa jobbet med flytt nu - jag blir ju bara otympligare och orörligare för varje vecka. Foglossning och ishias, sammandragningar och en sannolik bristning i ligamentet i högra ljumsken som gör SKITONT så fort lillebror slår kullerbyttor.
       Efter förlossningen kan mormor vagga kolikungen mellan amningarna medan jag o maken packar och grejar. Flyttstädningen lejer vi bort eftersom vi har en allergistädning att göra i huset: pedantskura köket och överallt där man är och tafsar med matkladd såsom lampkontakter etc.
    Mycket blått... Det blir nog att måla om köket med tiden, men vi lägger krutet på nedre dusch i första hand. Sen är det vitvaror och kök på tur.
    Billigt och bra Foten i munnen.

    Tjatte, ungefär så upplevde jag också fostervattensprovet.
    Vilket kön är det tror ni? Himla kul att gissa.
    Jag var nästan tvärsäker på en tjej (pga min varannan-damernas-trend som hållt med 4 ungar), men ojojOJ så fel jag hade

    evanor, det låter som att du ska behålla din karl
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Schäfer, har ni fixat i ordning mat etc till dig så du inte anstränger dig?
    Hur har dottern reagerat på att mamma är liggande numera?
    Vi har höstat trädgården vid stugan och plockat in grejer som inte gillar frost och snö. Men vi använder stugan hela vintern när vi hinner så inomhus vi håller det färdigt att övernatta i när som helst. Det är sååå skönt att "fly vardan" och bara vara en dag eller två.
    Synd att vi inte kan vara julen i stugan, men jag vågar inte om förlossningen skulle dra igång. Bättrre att vara hemma då.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Tjatte skrev 2010-10-23 12:58:36 följande:
    Haha, jag fick mig just ett gott skratt och världens i-landsproblem på halsen. Provade bikinin inför semestern... Låt oss säga att mina D+ kupor inte riktigt rymdes i bikinins C-kupor. Maken flinade och åttaåringen meddelade att så där fick jag inte se ut på stranden. Off to the shops I go.
    Och vi som är överlyckliga över att jag har b00bs nu; Nästan C-kupor så att maken inte kan greppa hela med en hand längre
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    sassa87 skrev 2010-10-23 13:02:56 följande:
    hej alla samma svaga test så nu tror jag inte på det. jag får väll vänta på tanten. men ingen mensvärk i alla fall.

    däremot har jag fått mer flytningar lite vattninga. så tanten kanskje är på väg.springer på wc och kollar hela tiden. men inget ännu.

    jag tycker ju att strecket skulle bli starkare sedan i förrgår. nu ska vi åka och köpa cb test och testa ett sådant på måndag. ha en trevlig dag alla kram
    Jag tycker du ska testa med morgonurin, för du hade testat med eftermiddag/kväll va?
    Hcg-halten ÄR högre på morgontimmarna enligt all vetenskap. Visst kan det hända att du är ett undantag, men det är värt att prova i alla fall?
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Schäfer skrev 2010-10-23 14:11:06 följande:
    Jodå, har både lunch och middag till ikväll och lunch till i morgon. Bara att slänga in i micron på väg till toan (som jag ju måste på ibland) och så plocka ut den på vägen tillbaka... Disk och sånt får mannen ta när han kommer hem!
    Men hoppas på lite sällskap från vänner och de brukar vara villiga att ge en hjälpande hand
    Skit jobbigt att vara beroende av andra när man som jag är en super super super självständig person i vanliga fall... Pedantisk till max är jag också så det gör verkligen ont emellanåt när det inte är perfekt städat i lägenheten Skrikandes
    Jag är nog inte helt lätt att varken leva med eller "ta hand om"...
    Dottern har accepterat läget och säger till alla "mamma vilar lite" och trots sin ringa ålder så förstår hon att mamma inte kan hjälpa till utan att hon snällt får vänta på pappa... Men det är klart, när jag hör hur hon bakat äppelkaka med extra farmor så blöder mitt hjärta...det ska ju vara JAG som bakar kaka med min dotter... Gråter
    Duuuuuh! Det är bara att vänja sig!
    Hur tror du det har varit för mig med att ha ont i hela kroppen och vara tvungen att släppa allt vad åsikter och principer heter ang hem o hushåll?
    Du kommer att vänja dig - du har ju lite tid på dig Och detsamma gäller ungarna. Lilleman här hemma hajjar när mamma inte kan resa sig för tillfället, inte kan böja sig ner, inte kan lyfta eller inte ens orkar hämta nåt just nu...
    Hur jäkla kul tror du det var att skicka mina ungar (första kullen) på bio eller att shoppa kläder med mina kompisar för att jag inte kunde?
    Skillnaden är att du kommer att bli en "normal" mamma igen. Jag är ännu sunkigare morsa än jag är i normala fall.
    'Och jag överlever - med ett leende, för jag vet att till och med mitt liv är jävligt läckert  - med en värkande kropp och minimalt med ork.

    Hmmh... Uj, det var ord och inga visor... Hoppas du inte ta illa upp. Det är inte menat så - det är menat som uppmuntran till dig. You know: "det är inte hur du har det - det är hur du tar det" och jag tycker inte du ska sörja att du inte är på topp just nu. OK? ♥
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Schäfer skrev 2010-10-23 15:09:31 följande:
    Hej igen, måste fråga Er som är gravida om ni tänker vaccinera Er mot influensan i år?
    Överväger det starkt.
    Jag har inte tagit influensasprutan förr, men å andra sidan har jag inte varit höggravid under vintertid sen 1988...
    Då hade jag inte heller rökt i 30 år som jag har nu. Kanske jag hde kol då redan, vem vet? Men jag var betydligt yngre i alla fall.
    Kol är inte reversibelt men det har stannat av när jag slutade röka.
    Så min bedömning är att jag nog bör ta årets influensavaccination. Ska kolla med sjukvården vad de säger.

    Schäfer, jag riskerar att hosta ut pinket ur kroppen - du riskerar att hosta ut ungen. Jag tycker du har starkare skäl till att vaccinera dig!
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Tjatte skrev 2010-10-23 22:09:56 följande:
    Som med alla läkemedel finns det sparsamt med studier på gravida, eftersom det helt enkelt inte görs. Men den erfarenhet man har av Vaxigrip tyder på att det inte innebär några risker för foster att vaccineras. Vaccination av gravid bör göras under andra trimestern men kan göras under första om särskilda skäl föreligger. Gravida rent generellt räknas inte till riskgrupper i år, däremot rekommenderas gravida som inte vaccinerade sig mot svininfluensan förra året att vaccinera sig. Det är inte samma virus, men de är besläktade med varandra. Årets influensavaccin innehåller också en liten del, sk booster, av svinisvaccinet. Däremot innehåller inte den beståndsdelen det adjuvans som gjorde att många förra året fick förhållandevis kraftiga reaktioner med ffa smärta i armen.
    Kollade Fass om Vaxigrip:
    Begränsade data från influensavaccination av gravida kvinnor tyder inte på att vacciner har skadliga effekter på graviditeten eller barnet. Användning av detta vaccin kan övervägas från graviditetens andra trimester. För gravida kvinnor med medicinska tillstånd som medför en ökad risk för komplikationer till följd av influensasjukdom, rekommenderas vaccinering oavsett graviditetens skede.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Tjatte skrev 2010-10-23 23:38:54 följande:
    Har du KOL och dessutom är gravid så tillhör du riskgrupperna och får därför vaccinet gratis. Hade du kommit till mig hade jag erbjudit vaccin.
    Ja, jag misstänkte det. Ang riskgrupp alltså. Så jag ringer vårdcentralen på måndag. Gäller det där med gratis i alla landsting? Jag tillhör VGregionen.
    Tack för rådet (stödet i min teori).
    sassa87 skrev 2010-10-23 23:40:58 följande:
    men vilket fint hus mamsie. ser så barnvänligt ut och trevliga färger
      Mmmh... sååå jag längtar! Huset är fint och känns helt rätt, men det var faktiskt läget vi fastnade för: en återvändsgränd med springavstånd till en stoooor lekplats! Storebror kan springa/cykla före medan jag och lillebror kommer efter Skrattande.

    Därför är det lite jobbigt att inte kunna säga nåt offentligt ännu eftersom vår lgh inte är ute på annons än - det är ju lite känsligt med bostadsmarknaden i området just nu. Måndag 1 nov är det fotografering av lgh och sen kommer annonsen ut. Jag ska länka nrå det är klappart och klart!
    Så jag hoppas verkligen att ingen härifrån skvallrar på Facebook eller i grannskapet - det vore inte snällt mot oss... Please???
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
  • Mamsie
    Primrose skrev 2010-10-24 02:43:14 följande:
    Grattis till huset, Mamsie!

    Flyttstäden av huset ska ju säljaren stå för. NiI står för flyttstädningen av er bostadsrätt. Det är är väldigt sällan någon gör en flyttstäd själv när de säljer, åtminstone i Stockholm. Det är ju så höga krav på att det ska vara väldigt grundligt.
    Jo, det stämmer. Men nu är det så att vi flyttar in med en multiallergiker som inte tål att det ex finns matkladd på handtag eller lampkontakter som sedan kontaminerar hans mat. Så vi är tvugna att välja mellan att göra en allergistädning eller att ha en sjuk unge. Valet är lätt
    Jag tror inte de anlitar städfirma, men å andra sidan kan man som allergifamilj inte ta risken även om det görs av en flyttfirma - jag har ju själv jobbat med flyttstädningar och vet hur vi jobbade!
    Då ska man beställa en allergisanering istället för en vanlig flyttstädning.
    ~ d/f♀nov-85, ♂apr-87, ♀nov-88, ♂jun-06 | + Julklapp ♂ i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5