• annbom

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Det löste sig precis som jag sa

    talamod skrev 2010-01-17 18:38:10 följande:
    Hej alla,här är fullt upp med att PACKA. Ny lägenhet på onsdag, flytt på lördag. Jättefin lägenhet, terass på 15 kvm, nyproducerad, vi är de första som flyttar in. Dyr dyr, men det går. Enda negativa är att den inte ligger på rätt ställe (=stan). Men det som är superbra är att vi i lugn och ro kan leta efter den "perfekta" lägenheten, dvs inte panikköpa något.Ena dottern har fått löfte om att tapetesera/måla i sitt rum, hon är eld och lågor. MAo saker och ting blir bra, bättre, ...och snart bäst
  • annbom

    Evie: Såg att du också fått. Grattis!

    xanni: Man får vara glömsk när man nyss fått barn och ammar. Påminn honom om det och att han inte ska gnälla utan vackert lägga blöjan i soperna.

  • annbom

    Jag känner mig som värdens sämsta mamma. Pi har gått ner igen och vi måste stödmata henne igen. Jag vill kunna amma och jag känner mig som en usel mamma som inte klarar av att amma henne. Jag har mat åt henne, men hon orkar inte suga i sig den. Jag har också dåligt samvete för att jag lät det bli snitt, kanske hade hon kunnat amma bra om det hade blivit vaginal förlossning

  • annbom

    Jag vet att det inte är hela värden att växa up på ersättning, har skirvit det till massor tidigare, men har aldrig tänkt att det skulle hända mig. Inget har blivit som jag tänkt det och jag har sett fram emot ammningen väldigt mycket. Jag tror att snittet har gjort att hon fått en dålig start. Hade hon fötts vaginalt så hade hon kanske inte svalt fostervatten och därmed klarat av att amma de första dagarna. Då kanske inte gulsoten hade blivit så kraftig heller så att hon blivit så slö och inte orkat äta. Idag känns allt pestigt, men jag kommer att försöka att amma även i fortsättningen.

  • annbom
    Min sambo säger det samma och han var ju med och såg hur trött och tagen jag var. Jag ska försöka att tänka annorlunda

    Smytt skrev 2010-01-19 22:58:02 följande:
    Hmmm, fortfarande inget av allt det där som du kunde gjort bättre egentligen... en vaginal förlossning hade kanske (troligt?) påverkat dig så att du inte kunnat amma pga att du varit för dålig själv, eftersom du inte mådde så bra innan...  hur man än vrider på det så ÄR du den bästa mamman hon kan ha i hela världen. Du är stark som vill fortsätta med amningen, trots att det är motigt   och bara du känner hur det ska va. Men ställ bara inte upp för höga krav på dig själv så du inte kan njuta av allt det som är, och igen du är världens bästa mamma för Pi. Stor kram igen, ta hand om dig.
    Tack för ert stöd allihop som skrivit till mig. Jag kanske gör en höna av en fjäder men känslor är ju inte alltid så rationella och logiska
  • annbom
    Jag har börjat kunna gå lite, men viljan är större än kroppens förmåga så idag har jag fått lida för den korta promenaden igår. BM sa att det kan ta 6-8 veckor innan jag är okej så det är bara att använda rullstolen. Det som oroar mig är att min sambo ska börja jobba på ett nytt jobb den 1 februari och det blir jag som ska klara av att hämta sonen på dagis. Jag hoppas innerligt att jag är så pass okej att jag klarar det då.

    Brådis skrev 2010-01-20 11:46:11 följande:
    Hur är det annars med kroppen (förutom snittet) börjar du kunna gå ordentligt igen?Stor kram till dig!!
  • annbom
    Problemet är nog att jag aldrig hade kunnat i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att det inte skulle funka som det skulle och att det blev lite chockartat. Jag ger bara bröstmjölk än eftersom jag har en del i frysen och så samlar jag upp det som rinner ur andra bröstet när jag ammar.

    Skönt att det funkar något så när i alla fall. Du ska ju orka producera dubbelt så mycket mjölk som mig så jag tycker nog att det är bra att din kropp orkar så pass i alla fall, men förstår som sagt att du vill amma fullt ut. Huvudsaken är ju att de blir mätta och går upp i vikt. Jag får också försöka tänka mer i dessa banor

    barnsäng skrev 2010-01-20 13:29:57 följande:
    Nu har jag bara slöläst lite grann men ser att du Annbom känner dig som en dålig mamma på grund av att amningen inte går som du vill att den ska gå. Men du, du är absolut ingen dålig mamma!!!Det är ju helt naturligt att känna som du gör. Jag måste ju ge mina småttingar ersättning ungefär 3 gånger per dygn nu för att de får i sig en hel del luft vid amning. Jag är också ledsen över att jag inte helt kan ge dom min bröstmjölk men huvudsaken är i slutändan att de blir mätta oavsett vad man ger dom.Min mängd mjölk är det inget fel på trots snitt och det gick bra även för 3,5 år sedan när jag födde dottern. Det är just att sugtekniken är lite dålig just nu. Men jag kommer att fortsätta såhär så länge jag kan. Du gör ju också precis vad du kan och så länge din dotter har kärlek och blir mätt i magen så har hon allt hon kan önska sig.KRAM!Vackert namn på din dotter förresten!
    Idag känns det bättre och jag har förlikat mig med att vi måste tilläggsmata just nu. Hur det blir med ammningen sedan får jag ta då. Just nu så ammar jag en del och tilläggsmatar en del. Det blir lite bökigt, men det funkar ju att göra så också även senare.
  • annbom
    esther123: Jag har tänkt en del på dig och hur det går. Skönt att det börjar bli dax för en prognos i alla fall så ni vet vad ni har att förhålla er till även om det kan kännas dubbelt. Stor kram!

    Smytt: Kan vekligen hålla med dig. Jag har samma problem när jag ska köpa kläder till mitt barnbarn som är 6 år. På lindex har de en del kläder även i st 134 som går att leka i.
  • annbom
    VA! Är jag inte mer speciell än så *surar*

    Statistik är ganska kul och jag brukar också hänga på sidan. Det jag saknar är statistik på vilka som behövt hjälp och vilken hjälp de i så fall haft.

    Mamsie skrev 2010-01-21 19:57:59 följande:
    Jäh, right, snygg tabell... Nåja, man kan se tabellen på www.aftonbladet.se/wendela/barn/article133936... Annbom, Det var 22 st 46-åringar som fick barn 2001. Vi är 9 år senare idag och synen på reproduktionen förändras snabbt. Undrar hur många i vår ålder som hade preventivmedel 2001, jämfört med idag?
  • annbom
    Stress kan ge samma symptom så det kan vara endast det eftersom de inte hittar något. Annars är han ju på rätt ställe om något skulle hända. Stor kram!

    Smytt skrev 2010-01-21 22:21:28 följande:
    Hej tjejer, vet ni vad, min gube är inlagd för bröstsmärtor De har gjort EKG o så o säger att de inte kan se ngra spår av infarkt, men alldeles för hög puls o ojämna slag! Så han blev kvar över natten, skulle få cykla o greja imorgon bitti. Isch! Tänk om... näääääääääää det går bara inte ens o tänka, men faktum är att han har både ålder o tjocklek för att ligga i riskgrupp + att han inte rör sig alls typ. O dessutom så är jag ensam hemma (med tjejerna iofs) för första gången - tror jag iaf det är... kan inte minnas att han varit hemifrån en enda natt... Hur ska jag kunna sova nu??? Ja jag vet att jag är en fjant, men i vår familj är det jag som flackar o far o gubben som är hemma lixom. FY tusan vad det känns jobbigt nu.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5