Inlägg från: Mamma Tes |Visa alla inlägg
  • Mamma Tes

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken skrev 2010-02-21 00:02:35 följande:
    Tesan L... har ikväll googlat lite pch hittade detta www.colicshop.com/woodwards-gripe-water.shtml  tror det finns svenska shopar online oxå som säljer det. Ska fungera bra mot kolik, finns de som provat sempers droppar och miniform men det enda som fungerade var gripe water...så jag vet inte, man kan ju alltid testa?
    Tack söt! Om inte akupunkturen hjälper har vi nåt mer att testa! Men jag är verkligen hoppfull. Ikväll var hon lite skrikig men nu var det ca 2 timmar istället för 6-7 timmar
    Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och uppdaterat bloggen. Imorgon kommer fortsättningen och bilder!
  • Mamma Tes
    Harelis skrev 2010-02-21 12:47:45 följande:
    äntligen ja e en trogen följare
    Vad roligt!
    Harelis skrev 2010-02-21 12:46:14 följande:
    här kommer ja med ännu fler dumma frågor när ger ni napp? har era barn dem hela tiden? eller på natten eller som tröst? ja kort å gott hur gör ni?
    Felica har den ibland hela tiden men mest då hon blir ledssen (vilket är typ hela tiden) eller ska sova.
  • Mamma Tes

    Jag är så glad för eran skull att ni har nöjda bebisar men jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk. Förlåt mig!!!


    Felicia är så missnöjd när hon är vaken förutom korta stunder på kanske 5-10 minuter. Men jag tycker såklart ändå att hon är världens goaste och älskar henne gränslöst! Blir ju rädd att något skulle vara fel då hon inte bara kan vara nöjd och med och till freds :-/
  • Mamma Tes
    Harelis skrev 2010-02-23 17:51:32 följande:
    vi ska döpa våran son i Landskyrkan i Alingsås 17 April samma kyrka som jag döptes i. vi har beställt inbjudningskorten från optimalprint. kommer bjuda på kaffe å tårta lokalen vi ska vara i efter är gratis så nu letar ja dopklänning för fullt någon som har tips? vi vill köpa så att den kan gå vidare...
    www.dopguiden.se är jätte bra för allt vad gäller dop. Där finns bl.a. länkar till sidor som har dopklänningar...
    Vi ska ha dop i något som heter Storforsen, strax utanför där jag kommer ifrån. Det är en av europas största forsar och dopet kommer hållas i ett kapell där det istället för altartavla är stooora fönster ut mot forsen. Vackert! Min konfirmationspräst ska döpa Felicia. Hon kommer att vara nästan 8 månader då. Hehe! Stor bebis. Får se om hon väger som en 8-månaders då, om hon har hunnit i kapp. Vi funderar på att beställa inbjudningskort från trycksakstorget. Eller man tillverkar korten på sidan och så kan man köpa själva filen och skriva ut själv. Billigt och superfina mallar!
  • Mamma Tes
    Skruttis1979 skrev 2010-02-22 19:13:15 följande:
    Hon är ju fortfarande så liten och små bebisar kan vara missnöjda väldigt länge om det vill sig illa. Hon är inte onormal på nåt sätt. Kanske mer våra barn som är extremt snälla. Klart att man ändå älskar sitt barn gränslöst, även att man har sömnbrist och att man ibland bara känner att man inte orkar med... Du hade ingen att lämna bort henne till för en stund en dag, eller hur var det?? Du får lämna henne här hemma hos mig, jag går ju bara hemma ändå, efter att jag lämnat syrran på dagis. Då är det bara jag å Eskil hemma. Eller vill du kan du komma och ta en kaffe och bara vara - så kan jag kånka runt på henne lite så du får sitta... ja, det finns många val och vi är många i tråden som säkert skulle  kunna hjälpa till med avlastning om du vill, om så bara för nån timme så du får sova/shoppa/bara vara eller vad du vill
    Du är så himmla snäll!!! Det finns inga ord för människor som du! Hade jag inte varit lite blyg så hade jag kommit springandes. Hehe! Nä, skämt å sido! Hade en kompis på besök igår med hennes 1-åring. Hon erbjöd sig att ha lillan så jag kunde duscha och så. Det var skönt. Idag har Felicia varit helt otrolig, en HELT ANNAN BEBIS!!!!!! Hon har trott sig att ligga och titta på saker och har knappt gnällt eller gråtit nåt alls. Jag är så lycklig då hin mått så bra!!! Men jag märker att hon blir uttråkad fort den rackarn. Hon låg på mage en stund och titttade runt. Sen blev det lite gnäll och så tippade hon över på sidan. Sen låg hon så en stund och tittade i en tygbok som hon har. Efter en liten stund blev det gnäll igen så då vände jag på boken så det blev nya bilder och då blev hon nöjd för en stund igen. Så fick jag hålla på och ändra ställning på henne och ge henne nya saker att titta på och nya platser att sitta/ligga på. Hoppas att det fortsätter så här!!!! Nu ikväll har hon varit mera ledssen, men hon har ju fått så många intryck idag och varit så mycket mera vaken (utan att vara ledssen) än vad hon brukar så hon är väl helt slut stackarn, utöver koliken.
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-02-23 22:40:58 följande:
    Sitter och funderar här.... Felicia ligger ju aldrig vaken för sig själv och är tyst. Är hon vaken så måste jag alltid aktivera henne genom att bära runt på henne eller sitta och sjunga, prata med henne annars gråter hon. Jag kan aldrig lämna henne ensam i babysitter utan att sitta bredvid så hon hör mig. Så om hon inte äter eller sover så är hon mest ledsen om vi inte är där och aktiverar henne. Har ni andra det också så? Att ni verkligen inte hinner med någonting förutom att mata och pyssla med bebisen?
    Kort och gott; Japp!  
  • Mamma Tes
    Cupcaken skrev 2010-02-24 15:45:29 följande:
    Mmm jag övar också med nappen här för fullt. Jag har också tänkt på det, min sambo får oftast möta en olycklig bebis på kvällarna då han kommer hem, på ngt sätt är hon gladare förmiddagarna. Jag körde med sempers droppar i 4 dagar, tyckte inte det hade blivit bättre så jag slutade med dem, vilket jag ångrade efter 2 dagar, det hade blivit bättre med dropparna om jag jämförde då hon fick de och då inte fick de, så nu kör jag på droppar varje dag. När ni har varit iväg och handlat mat och varit en längre tid i affären, ca 1 timme, vad har ni på era bebisar för kläder? Låter ni de sitta i babyskyddet eller anv ni babybjörn? Ska till affären och storhandla sen, måste komma ut! Men jag vet inte hur jag ska klä henne, vi kommer åka bil till affären.
    Vi brukar ta med vagnen för att hon ska ligga mer skyddad. Så får hon ligga i vagnen med bara overallen på sig, ingen åkpåse. Öppnar upp overallen då vi är inne och så en tunn filt på och själva "locket" till vagnen. Vad heter det? När hon åker bil lägger vi en filt under henne som vi sveper runt. Har inte jättetjock overall då hon brukar ligga i åkpåse då vi är ute.
  • Mamma Tes

    Jag hoppades så att det skulle ha vänt för Felicia med hennes missnöjdhet men idag är hon ledssen och skriker igen. Bara lugn korta stunder. Hur vet man att dom inte har ont eller har nåt fel? 


  • Mamma Tes
    Skruttis1979 skrev 2010-02-25 09:26:07 följande:
    Tack va snällt sagt!! Blir alldeles generad här... Mitt erbjudande finns kvar iaf, så bara säg till ifall du behöver lite hjälp. Det behöver alla nån gång och det kan vara skönt att veta om att det finns avlastning att få. Jobbigt att koliken är sämre nu, men tänk att ni fått en dag då hon faktiskt varit nöjd största delen av dagen! Snart kommer fler såna dagar ska du se! Det är ju toppen om hon bara har varannan dag-kolik och får vara nöjd varannan. Det är ju ändå ett stort steg mot att vara ledsen och ha ont heeeela tiden. Snart är det dessutom sol och vår, och vår och sol ger glada mammor och glada mammor ger glada barn!! (kan vi ju låtsas iaf)
    Ja jag är så tacksam att det är bättre i alla fall! Jag vet inte om det är kolik längre då hon skriker. Så svårt att tyda om hon verkligen har ont eller om hon bara är fruktansvärt missnöjd med något. Ett som är säkert är i alla fall att skriket/gnället är annorlundare på dagen än på kvällen och det som är på kvällen är så mkt mindre än tidigare! 
    Hungrar efter våååååååår!!!!!
    Shoppade förresten lite åt Felicia idag för att hon varit så duktig under nålandet  Finns så mkt fint till dom små så jag skulle kunna shoppa ihjäl mig! Den butiken jag var i hade mest kläder från name it. Tycker dom har så fina kläder. Ett tips till er: kika in på name it´s hemsida. Har mycket kläder till utförsäljning nu. Och frakten är gratis om man handlar för över 600 annars 49 kr.
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden