Inlägg från: Cupcaken |Visa alla inlägg
  • Cupcaken

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Peos Mamma skrev 2010-01-29 16:25:29 följande:
    Tack kl10:11 i morse föddes nellie 52cm 3995g. Vaknade av första värken kl01:00 var på fölossningen kl 7:00 hann inte få Eda då jag öppnade mig från 6 cm till 10cm på endast 5 min så narkos läkaren vände i dörren. Skriver mer när jag kommer hem i morron kram
    Grattis!

    Skönt att allt gick bra {#lang_emotions_smile}
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-01-30 15:38:19 följande:
    Usch jag är febrig, inatt 40 grader och frossa, typiskt när Timon vakade 21-03 *gäsp*. Undrar om feberfrossan har med mjölproduktionen att göra och såren på tuttarna kanske aj aj var ont det gör. Använder nu bara "uppsamlingskoppar" så att boobsen får andas. Har testat amningsnapp men han vill inte ta den så det är väl bara att bita ihop... Ser framemot längre fram när amningen inte gör så ont, just nu ondare än själva förlossningen. Hoppas ni har det bra! Så himla kul med alla bebisar, inte många kvar i magarna nu!
    Har säkert med mjölken att göra, så kände jag oxå 3-4 första dagarna men jag hade ont i heeela kroppen,feber och såriga bröstvårtor, fick äta naproxen i några dagar...men sen jag pumpar har såren på brösten läkt och febern är borta... jag har typ F kupa just nu när brösten är tömda, helt otroligt.
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-01-30 18:40:22 följande:
    Nu är ferbern borta, så skönt, säkert mjölkproduktionen som ni säger. Äntligen idag så lyckades Timon tömma brösten helt, säkert det som påverkat att det varit så mycket mjölk kvar. "Uppsamlarna" har även hjälpt mot såren - ena läkte helt på ett nafs idag, otroligt. Cupcaken > pumpar du ut allt och ger med flaska eller ammar du oxå fortfarande?
    Jag pumpar det mesta och ger med flaska, men vissa stunder på tex på morgonen då jag är toktrött för att gå upp innan henne så ammar jag henne liggandes i sängen och sen är mjölken fetare på morgonen vilket gör henne snabbare mätt.
    Men jag blir lite osäker hur mkt hon får i sig då jag inte pumpar. Nu ser jag iaf att hon får i sig minst 60 ml per gång. Pumpar ut max 80-90 ml åt gången var 3-4e timme.
    Än så länge märker jag inte av att jag producerar mer mjölk trots att jag pumpar, men det kanske ändras?

    Märkte stor skillnad idag på att amma och pumpa, vi var iväg på 3 husvisningar idag och sen var vi hos mina föräldrar på middag, var borta hemifrån ca 8 timmar, under de timmarna ammade hon 3-4 ggr, kändes inte som hon var riktigt nöjd, sov 1 timme i stöten...men klart miljöombyte gör väl också skillnad.

    Är det avgörande vad man äter? Blir det mer mjölk av viss mat? Någon som vet?
  • Cupcaken
    Sköna Emma skrev 2010-01-31 11:17:12 följande:
    Vilken natt, igår va jag oss en kompis och kände att jag inte kunde sitta riktigt, det gjorde så ont! Detta va vid nio, så jag åkte hem och duscha och bara tog det lugnt. La mig i sängen och titta lite på film vid ett, då kom det! GUUUUUUDD va ont i magen jag fick, vet inte om det va samandragningar eller om det va värkar. Men det vara i 35sek och kom ungefär var 3-7min. Lång och försökte slappna av, tillslut somna jag och vakna kl 06 och sen dess har jag varit vaken. Men nu när jag gick upp vid 10 så sluta det göra ont vist är det konstigt. När man ligger gör det ont och när man går upp släpper det.Bara 3dagar kvar i dag
    Låter som om det är på G nu, kanske inatt?? spännande!
  • Cupcaken
    Harelis skrev 2010-01-31 14:09:49 följande:
    tar hon både bröstet å flaskan?vi har blivit avrådda från flaska för att det skall störa amningen... men vi e i valet å kvalet har skickat upp maken till bb för att hyra en pump den vi har hemma har lagt av...igår kväll å natt har jag haft jätte hög feber å mjölkstockning så där lagom kul å alla säger olika hela tiden med flaska eller kopp... inatt funderade jag allvarligt på om det va värt å amma men idag när man ser lite ljus i tunneln så vinner nog amningen...
    Jo, än så länge så tar hon både flaska och bröstet, jag ger henne alltid bröstet i första hand...vill inte att hon ska vänja sig helt vid flaskan.

    Pumpa måste jag göra för annars spänner det som sjutton i brösten och jag känner mig varm och allmänt irriterad... sen så vet jag att hon får i sig tillräckligt då jag pumpar. Är riktigt nöjd över denna swingen, jag kan sitta i soffan och pumpa då vi ser på film utan att den stör... den är väldigt tyst av sig.
  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-01-31 14:53:17 följande:
    Nu ammar ju inte jag men jag har läst och hört att det kan spänna i brösten i början innan barnet har gett signaler om hur mycket det vill ha. Brösten ska alltså anpassa mängden efter barnet så småningom men om man fortsätter att pumpa så fortsätter det att spänna i.o.m att brösten fortsätter att producera efter pumpandets mängder. Ju mer man pumpar eller ammar, ju mera mjölk. Tillgång efter efterfrågan!
    Åh, jag hoppas det kommer mer snart, för just nu får jag ut ca 60-80 ml per pumpning var 3-4:e timme och det är ungefär så mkt som behövs för att hon ska vara nöjd. Så än så länge så kan jag inte pumpa ut mer för att kunna ha en flaska reserv i kylen.
  • Cupcaken

    Hmm...en fråga till er som fått bebis, har ni fortf. era graviditets kläder??

    Jag kan inte ha mina vanliga kläder och graviditetskläderna är lite stora nu, är lite less på detta, vill ju inte gå hemifrån för att jag inte kan ha ngt annat än mysbyxor o t-shirtar och linnen som jag haft under graviditeten. {#lang_emotions_frown} 

  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-01 12:54:37 följande:
    Låter härligt Peos Mamma !Första dagarna ammade jag vid varje "pass" 3 ggr höger + 3 ggr vänster dvs 6 ggr innan han va nöjd, säkert 2 h, blöjbyte emellan. Nu räcker 1 gång hö & 1 gång vä nattetid ca 1 h. På dagtid blir det gärna 6 ggr fortfarande då han e vaken 4-6 h i sträck oxå.
    Oj vad länge han är vaken!
    Min lilla tjej är vaken som längst 3 timmar.
    pregnantandhappy skrev 2010-02-01 14:32:55 följande:
    Casper börjar vara vaken flera timmar varje dag. Han ligger i sin sitter ibland tills han tröttnar. Han kikade lite på tv häromdagen. Ibland vill han bara ligga i min famn och se på mig. Jag fick mer gjort i början, nu vill han vara med mer...alltså mindre tid till mig. Han sover dock bra på natten om vi lägger honom sent, typ 12, 1.
    Sover han hela natten sen då?

    Ska försöka pumpa på lite oftare så det kommer mer mjölk. För tillfället är hon väldigt nöjd med den mängd hon får åt gången vilket är ca 70 ml per mål. Hon äter ca 8 ggr per dygn. Inatt har hon ammat ca 30 min från hö. bröst och 30 min från vä. bröst. Men sen vaknar hon efter 1-2 timmar och är hungrig igen... så det känns fortf. som om hon får i sig för lite då jag ammar henne än då jag pumpar och ger henne i flaska? Hur ofta ammar ni på dagarna? och hur länge brukar ni hålla på?
  • Cupcaken

    Är det bara jag som ömmar i underlivet??!

    Hur länge ska det vara så, orkar varken sitta eller stå för länge utan att det gör ont  {#lang_emotions_frown}

  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-02 13:57:22 följande:
    Första BVC besöket avklarat, lilla matvraket har ätit upp sig, 4410 g / 55 cm. (Vägde 3835 vid utskrivning för 10 dgr sen, 4085 g vid födseln).Cupcaken > Nä inte ont alls där nere. Pratat med din bm om det? Min frågade just om jag hade ont eller besvär där när hon ringde häromdagen. Gick bvc hembesöket bra?  
    Ja, BM har varit här från BVC idag Felicia har gått upp från 2820 till 3220 så 400 gram plus, mäta gör de nästa gång {#lang_emotions_smile}

    Frågade BM om mitt onda underliv men hon sa att det var vanligt att känna som jag gör... så jag får väl hålla ut och vila mycket.
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden