• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Har ingen aning - men tror det är dricka som är allra viktigast. Jag har vatten framme hela tiden och dricker samtidigt som jag ammar, både dag o natt. Känns som jag torkar ut annars. Äter även regelbundet men vet inte, tror mest att det är drickat som påverkar.

  • am76

    Instämmer - ingen idé med tider & "rutiner" än - bebisar äter, sover, gör i blöjan precis när de har behov av det ! Man får anpassa sig som förälder, vår tid kommer sen, tänker man så är det mycket lättare att ta vaktimmar på natten osv. Jag försökte en del med "tider" för läggning, mat osv med första barnet men insåg snabbt att det bara tröttade ut mig att stirra på klockan ...  

  • am76

    Tea går oxå 15 h på dagis - trots att vi redan haft RS här hemma. Hon behöver det - tycker både vi och fröknarna, så inget dåligt samvete här heller .

    Jag ska sätta in kopparspiral igen - tål inte hormoner så enda alternativet för mig.

    Timon är betydligt tidigare i sin utveckling än Tea var, han vänder sig från mage t rygg, ler & jollrar massor redan nu, bråttom o bli stor... o jag har såå ont i ryggen, tror han väger närmare 7 kg nu, phu!

  • am76

    Ang kopparspiralem som jag ska sätta in nästa vecka - tips om ni också ska göra det: ta nån smärtstillande tablett före besöket! Sist jag gjorde det gjorde det vansinnigt ont efteråt fast jag har hög smärttröskel - jag var alldeles svimfärdig. Nu sa bm att jag ska ta 2 tabletter före insättningen. Biverkning av det hela för mig var rikligare blödningar men jag har inget bättre alternativ, vill inte ha bebis nummer 3 på länge, om vi nu ska ha syskon ens, vill vi ha det så blir det till att försöka om ca 3 år ... 

  • am76

    Ja jösses det går i ett de dagar man har 2 kottar hemma phuu jag är helt slut idag! Tack o lov att det är helg! Börjar känna av sömnbristen oxå, lilltrollet äter och äter igen på nätterna... behöver en natt nu med 4 h sömn i följd! 

    Trevlig helg iaf - hoppas vårvädret är här för att stanna!

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-03-27 23:02:00 följande:
    Samma här Felicia ska äta igen nu på nätterna, det är väl för att hon ska växa igen nu då. Jag som tjoade så då hon hade sovit från kl 02-07
    Har ni varit på 2 månaders kontrollen? Hur lång är hon nu & vad väger hon? Så kul att våra är födda samma dag !

    Vi hade tid på BVC förra veckan men läkaren var sjuk, fick ny tid imorn. Spännande, tror han väger närmare 7 kg nu så ont i ryggen som jag har, phu!

    Hur har era små det med sina näsor och andning på nätterna? Nån som är täppt?

    Timon är täppt i näsan eller snorig varje tidig morgon - jag får hålla på med koksalt och näsfridan innan det blir bra. Inga problem på dagtid. Börjat undra om det ska va så, lite orolig för astma / luftrörsbesvär då han även kan bli andfådd av bad och detta att han åkte på RS. Får prata med läkaren imorn ...
  • am76

    Nu har jag varit på 2 mån kontrollen, Timon väger 7505 g och är 62,5 cm lång, herregud inte konstigt att min rygg håller på att gå av!

    Samma hos oss - torr luft så har köpt en luftfuktare. Pratade med läkaren om bekymren med andningsvägarna och tyvärr är det vanligt hos RS-barn. Det sitter i under lång tid ofta.

    Sen inatt är Timon jätte förkyld igen stackars liten, såå jobbig natt, nu får jag hålla koll på andningen igen om det är RS igen. Usch orkar inte med det igen. Storasystern är förkyld sen i fredags och har smittat honom än en gång. Inte lätt med syskon alltså.

  • am76

    Kul grej på kontrollen: Timon vände sig som vanligt när han lades på mage *s*. Inte lätt att ha honom på mage inte.  

  • am76

    Vi har bokat dop i maj och jag ska skicka ut inbjudningarna nu - så snart kommer frågorna: vad man önskar sig i doppresent. Står helt still i mitt huvud just nu, vad har ni önskat er?

    Usch och bläh för RS som ff härjar i Göteborg - vet nu fler som hamnat på akuten - tydligen massvis med barn där i olika åldrar. Så var försiktiga! Jag trodde Timon åkt på det igen men idag mår han tack o lov bättre.  

  • am76

    Ang huvud - till mig sa de på kontrollen att Timon kommer få platt huvud pga sin tyngd... om vi inte har honom mycket på mage... nu är den så fin så.  Lätt då han oxå vänder sig direkt. Kollade måtten igen i boken o han va visst lite längre än jag skrev 63,6 cm / 7505 g.

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden