• jmynt

    Vi som har prematura sammandragningar

    jaha, här  har det inte hänt nåt ännu, det lugnade ner sig massor igår och idag fick jag sova till halv tio pluss att jag just sovit en timme nu medan dottern vilade. I dag känns allt ganska lungt det fortsätter dock att komma slemmis varje gång jag går på toa (undrar om det nånsin tar slut) verkar finnas hur mycket som hellst. Tror att jag ska ta en extra promenad med dottern och se om det gör nån nytta. är så less på det här nu. varken knäna eller ryggen orkar med den här tyngden (väger över 93kg nu) vara av jag gått upp fem på fyra veckor.

    t0va: hoppas att det lugnar sig snart. Tänker på dig.

  • jmynt
    t0va skrev 2010-07-21 18:05:07 följande:
    Jag lever och bebis är kvar, det lugnade ner sig lite i alla fall. Men känns konstigt fortfarande, så jag vilar massor så det inte ska triggas igång igen. Skulle vilja ha någon vecka till speciellt om han nu är lite liten och ligger ca 1 vecka efter i storlek. Imorgon får vi se mer om det inte sätter igång inatt. 

    Fick testa tensen på riktigt i alla fall, och den hjälpte endel. :)  
    Vad skönt att det lugnat sig. vi får hålla tummarna för att han stannar i alla fall nån vecka till.
  • jmynt

    Nu är campingen bokad, så på måndag åker vi till göteborg. nu gäller det bara att knipa tills vi kommer hem igen. Kommer att ha med mig datorn så jag lovar att uppdatera om det skulle hända nåt. hoppas ni andra får en bra dag, själv ska jag storstäda, men de tunga jobben får nog min mamma ta, vill ju inte att det ska sätta igång nu innan vi åker.

  • jmynt

    puh så kvavt det har varit här idag. nån städning har jag inte orkat det fick vänta till imorgon. Däremot har jag varit ute på stan först ca tre timmar och sedan en timme till på kvällen och ändå känns allt bra i magen och övriga kroppen,

    Föresten tänkte vi kunde uppdatera bf listan igen

    Augusti

    18, jmynt

  • jmynt

    fy idag är kroppen inte kul, sd börjar bli regelbundna men inte onda. har städat som en galning och boat och haft mig. har också haft nån skum överenergi idag så nu är vagnen och bebeskorgen bäddade, känns så skönt, att ha allt gjort nu innan man åker iväg på semester.ska packa det sista i bb-väskan imorgon samt packa inför resan. Idag blir det nog bara att slappa resten av kvällen tror jag, sambon dricker öl fast jag bett honom vara nykter fram till fl. Han lär väl dra till nån kompis så fort min mamma åkt hem. Fick till och med ringa mitt ex för att få hjälp att bära upp en tv på vinden, har tjatat på sambon i flera månader om det nu så nu tröttnade jag på att vänta.

  • jmynt

    gud detta skit väder, jag vill bara sova, orkar inte ett dugg. Är det skit väder i hela landet eller bara här?

    måste fråga er en sak, jag har börjat svullna upp i händer o fötter, händerna domnarbort hela tiden och i dag kan jag knappt göra nåt med dem för att jag har så ont i lederna. Känner mig verkligen sjuk idag, har ont i huvudet och leder som verker ser stjärnor och är såååå trött, trodde att svullnaden skulle bli bättre när vermen la sig lite men det är värre än någonsin idag. Börjar bli lite orolig att nåt är fel, kan man få ont i ledena av att man samlar på sig vatten, min bm tyckte sist att jag till o med var svullen i ansiktet och min mamma håller med, men jag ser mest skillnad på händer oi fötter. Vad sjutton ska man göra, har till och med svärt att hålla i besticken när jag ska äta, om jag lägger mig o vilar blir det bara värre. Och de där jävla sd o mensverken, helt borta idag skönt på ett sätt men just nu så känns det som att jag kommer gå över tiden och behöva bli igpngsatt. Konstigt att man aldrig är nöjd.

  • jmynt

    Har inte ringt in än, men det känns som att det skulle gå fortare att tala om vad som inte är fel än att dra allt krongel, idag har jag haft sådär jävla ont i magen igen som gallsten fast det släpper av emellen och kommer sen tillbaka. Stjärnorna kommer nästan bara om jag kollar åt sidorna utan att röra på huvet (alltså när jag bara vrider ögonen) Mitt blodtryck har varit bra hela tiden till och med lågt. Vi får väl se nu har jag tagit panodil och vilat så just nu känns allt bättre, huvudverken har vi hittat orsaken till, jag ligger o gnisslar tänder  på nätterna.

    Idag ska jag packa o städa husvagnen, samt sätta fast klädseln på dotterns vagn, kände att det var ett måste att tvätta den och av färgen på vattnet att döma var det helt rätt. Tänkte till och med försöka raka benen idag, jag tycker att det borde gå för förra veckan kunde jag ju måla tånaglarna.

    Hoppas ni andar får det lugnt och skönt, jag tror att jag avakter med att ringa in till fl, så får jag väl se hur jag mår imorgon.

  • jmynt

    Nu har vi kommit hem igen och vi har haft det så bra, inte en enda sd på hela tiden vi var i göteborg, fick dock regelbundna sd som gjorde lite ont på vägen hem men det släppte bara jag fick gå på toa. Kom hem vi 17-tiden igår och sen dess har det varit lite mer, men nu får han gärna komma. Är 37+0 idag och det känns så fantastiskt, men min kropp håller inte med, sist jag var hos bm vägde jag 92 och nu idag på vågen hemma vägde jag 94,8 vi får väl se vad bm våg säger på måndag, Just nu kan jag knappt gå för att jag är så svullen, kan inte lyfta min dotter längte eller göra nåt annat för händerna är helt bort domnade, Värken i lederna försvann under vår lilla semester och kom tillbaka när vi kom hem till det dåliga vädret igen. Men men det kommer fortfarande en massa slemis både när jag går på toa och annars oxo. Känns som att tiden går så sakta nu, vill bara att han ska komma nu så att jag kan börja använda min kropp igen.

    PennyJenny: hoppas att han stannar så länge som möjligt och att allt går bra för er.

    Har en fråga som kanske verkar dum men om man inte frågar får man ju inget veta. Varför kan man inte sätta in ett nytt cerklage när det första lossnar?

  • jmynt

    Hej på er, har inte varit inne på ett par dagar, har haft lite strul med uppkopplingen. Nu gör vi verkligen allt för att det ska starta, har massa förverkar varenda kväll de blir regelbundna men för svinner när jag somnar. Så nu har vi massa sex, två ggr idag och jag ska ha minst två till innan han får vila, äter annanas fast jag inte tål det och går lååååånga promenader fast fötterna gör såå ont, men ine vill det starta för det. Idag tröttnade jag på att inte veta om det är nåt kvar av tappen, så jag kände efter helt enkelt och jag kan känna en liten kant och om jag känner på insidan av kante så är det ca3-4 cm mellan kanterna vet dock inte om det är öppet ända in för så långt räcker inte fingrarna. Vad tror ni är risken stor att det går fort när det startar, har en timma att åka in till fl. Dotterns förlossning tog 6 timmar.

  • jmynt

    jag är i v.37+4 idag

    Var inne på förlossningen i natt hade regelbundna värkar med 2min mellan de gjorde inte så ont så jag skrek men de kändes ordentligt, men efter en stund med ctg så avtog de nästan helt, är lite öppen sa hon jag kände imorse och jag får in tre fingrar utan problem, De tyckte att vi skulle stanna kvar men vi valde att åka hem o avvakta, idag har jag ont och en hel del sd det lossnar massor av slem hela tiden. Ska till bm vid tre så ska prata med henne om vad man kan göra för att få igång det. Känner att jag inte klarar mer nu. Kan inte göra nåt här hemma för att mina händer gör så ont.

    Sen undrar jag om det är nån som kan nåt om blodtryck, min låga siffra har nämligen ökat från 30 till 80 och jag är jätte svullen, bör man oroa sig då?

  • jmynt
    Happyme skrev 2010-08-02 13:02:56 följande:
    vad är det som ökat från 30 till 80 ? Jag menar 30 kan ju inte ha varit blodtrycket..
    jag som är dålig på att förklara. Idag låg blt på 108/80 och innan har det legat på något på 100 på det höga siffran och runt 30-40 på den låga. vet inte om det vart tydligare nu.

    har just kommit hem bm och hon tyckte inte att jag behövde oroa mig över blt i alla fall. Upptäckte dock när jag var på toa att jag fått en blödning, och om det fortsätter under kvällen skulle vi åka in igen och få det kollat. Har även fått en tid till läkare på torsdag och då ska vi diskutera eventuell igångsättning.Är så trött på det här nu har onda sd hela tiden men de vill inte bli regelbundna vill bara att det ska sätta fart nu.
  • jmynt

    här häder inte mycket alls, mera slem nu i massor lite sd då o då de känns lite men inte så farligt. Imorgon passerar jag dotterns födelsetid och på torsdag är jag 38+0, ska äver till läkare på torsdag o diskutera eventuell igångsättning. Hoppas att de går med på att sätta igång mig så snart som möjligt. men med min tur blir jag nog nekad trots att jag mår som jag gör.

    Undra hur det går för demyra. Hoppas att det går bra och att hon får sitt lilla knyte nu. 

  • jmynt

    Demyra, Grattis till tösen!! fint namn förresten.

    här är allt lugnt lite för lugnt.var hos läkaren igår och hon ville inte göra nåt just då, hon sa att jag är öppen mien inte enda in, så ingen hinnsvepning efter som det kunde orsaka en blödning och ingen igång sättning för hon tyckte att om de ska göra det så ska det bara vara att ta hål på hinnorna. fick order om så mycket sex som vi kan och orkar och så en tid för ställningstagande till igångsättning på torsdag kl. 0800 då har jag gått 39 fulla veckor. Är så rädd att de ska neka mig igångsättning då oxo och att jag ska tvingas gå över tiden. Just nu känner jag att jag kommer vara gravid resten av mitt liv ser ingen ände på det här, är så less på det här nu, har on över allt och kan inte klara mig själv ordentligt längre. Läkaren sa dessutom att hon var rädd att det skulle gå väldigt fort den här gången efter som det gick så fort med dottern gick från 4cm till att hon var född på en o en halv timme, och nu är jag öppen mellan 4-5 cm men inte ända in. Är livrädd att det ska gå så fort att jag inte hinner in det tar ju ungifär en timme in till förlossningen för oss.

  • jmynt

    Penny skönt med ett nytt datum, förstår verkligen att du vill slippa dessa sms och samtal jag får dem hela tiden nu sen vi var inne på fl men fick åka hem för min super tröga mamma skrev på facebook att vi fått åka in. blev så jävla arg, ¨sånt vill man ju berätta själv och inte så kul att behöva säga att nä det blev inget.

    men nu kanske det händer nåt snar har enormt ont men inga sd (kan man öppna sig utan sd?) och så kom det en MASSA slemmis nyss, men det behöver ju inte betyda nåt men jag hoppas. så fort sambon kommer hem så ska jag se till att det blit sex av i massor. Nu ska han ut!!!

  • jmynt

    Guuuud nu står jag inte ut längre. Har så jävla ont hela tiden den här jävla molvärken gör mig galen. sd gör ont idag men de vill inte bli regelbundna och inte blev det nå sex igår kväll heller sambon kom hem så sent så jag orkade inte. Dessutom är min mage ur balans igen har redan sprungit tre gånger idag. Trotts att jag sovit ca 11 tim inatt så klarade jag bara av en halvtimme uppe innan jag blev tvungen att lägga mig en timme igen och nu har jag varit uppe snart en timme och jag skulle göra allt för att få gå o sova igen men nu är jag själv med dottern och hon verkar inte vilja sova.

  • jmynt

    Jag mår så pissit idag att jag är sugen på att ringa förlossningen och be dem kolla om de inte kan ta hål på hinnorna redan nu, jag kan inte äta nåt alls för det känns som om det ska komma upp igen och det lilla jag får i mig kommer ut direkt den andra vägen plus att jag har så skit ont och de få sd jag har gör också as ont men det händer inte mer än så. Önskar att jag bara kunde sova resten av tiden nu. Är så säker på att jag kommer bli nekad igångsättningen på torsdag också, känns inte som det häder ett skit där nere. och tråkigt är det här med.

    Nån dag innan det startade med dottern så kändes det som om jag var skitnödig hela tiden men det kom aldrig nåt och så känns det nu fast jag känner mig kissnödig i stället.

    de säger ju att magen ska "trilla" ner ett snäpp mot slutet men jag tror inte att min gjort det ännu har sån halsbränna att novalukolen inte ens hjälpen när jag sitter upp och är riktigt stilla. så om myet om halsbränna och mycket hår stämmer så kommer jag att få en liten hårdrockare med jättelångt hår.....

  • jmynt

    oj vad överaktiv jag känner mig i tråden nu, men nu jäklar tror jag det är på g på riktigt, har riktigt onda värkar med 6-4 min mellan och så har jag vart o kännt efter om jag kunde hitta tappen och det kan jag, men jag kände även huvudet precis innanför så nu har han nog sjunkit ner dit han ska. håll tummarna för mig nu att det inte luras igen, tror jag avaktar till det är 2-3 min mellan eller gör så ont att jag inte kan vara kvar hemma längre, vill inte åka in och få åka hem igen.

  • jmynt

    Nu har vi kommit hem från bb. Lille elton föddes kl00:17 inatt. Vi mår alla bra men är lite trötta. Återkommer med förlossningsberättelsen senare.

    Lycka till alla ni andra!!!

  • jmynt

    Hej på er alla nya och gamla i tråden, jag har haft så fullt upp sen sonen kom. Jag började få sd redan i v.16 och var så säker på ett sent missfall men det slutade med att vi tvingade ut honom 9 dagar för tidigt efter över ett dyngs pinverkar utan större effekt, när de väl tagit hål på hinnorna blev det fart, han var lite större än vad hans syster var när hon kom. Och nu är han en tjock lång kille på snart sex månader. Men ojoj vad mycket jobb det blev med två små, hans syster är bara 14 månader älder. hoppas nu att det ska gå bra för alla här inne.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar