• jmynt

    Vi som har prematura sammandragningar

    hej på er alla, vi har haft kanon väder i flera dagar nu , riktig sommarvärme!! jag o dottern har varit hos farmor o farfar två dagar i rad och fikat i gräset och gungat massor. Har dock haft en del sd igen, det var lungt en vecka och nu har de kommit tillbaka, det är inte så mycket nån då o då bara. Men jag har en sån fruktansvärd molvärk, känns som riktigt jobbig mensverk. ska in på en koll av tappen idag så jag får väl fråga om värken då. just nu skulle jag vill ja slippa ha ont så att jag kunde gå ut och fixa lite i trädgården. aja jag har i alla fall klippt gräset (med handjagare) så känner mig lite ducktig i alla fall.

    nån mer som haft sån här molvärk förresten?

  • jmynt

    gahhhh. nu har jag varit på kontroll, trots att jag tyckt att det kännts bra så mycket sista tiden så var tappen nu nere i 25mm och läkaren har nu förbjudit mig att städa , promenera och ta hand om dottern, ska ligga minst 6 timmar om dagen....och sambon tar inte läkaren på allvar o inte jag heller förra läkaren sa att det absolut inte var nån fara så länge den var över 25 och troligen inte om den var över 15 och nu vipps så ska man vara sängliggandes....allt skulle vara så mycket lättare om man bara hade en läkare som man träffade i stället för att det ska vara en ny var gång.....aja ska på ny koll hos ny läkare om tio dagar. nu ska jag natta barnet diska och när sambon kommer hem ska jag ta en promenad.

  • jmynt
    Noemi skrev 2010-05-24 20:14:22 följande:
    jmynt, vilken vecka är du i? Det är nog så att ingen läkare egentligen har några exakta svar på hur farligt det är att ha något förkortad tapp. Min tolkning av att olika läkare säger så olika är att de har lite olika erfarenhet och riskbenägenhet. Den läkare som varit min huvudläkare har alltid sagt att det inte är någon fara för min del. De flesta andra har sagt att jag haft en kraftigt ökad risk att föda tidigt. Men det är inte roligt att föda för tidigt. Föddes din dotter för tidigt? Fundera på om det inte kanske ändå kan vara värt att vila lite extra? Det värsta som kan hända då är att du föder fullgången men att du har vilat mer än du ville. Sjukhusvistelse och neo är inget jag rekommenderar. Särskilt inte när man har barn. Jag får knappt träfffa min son just nu och det är inte bra för någon, särskilt inte för honom såklart. Samtidigt känner du ju bäst själv hur du ska ha det. För mig har det inte känts bra att röra mig och då var valet att vila ganska lätt.
    jag är i v. 28 min dotter är född i v. 37 men vi hamnade på neo med henne pga gulsot. grejen är mest den att det har kännts så bra ett tag och jag undviker ju allt som jag vet att jag får sd av, men att ligga i sängen hela dagen när man är själv hemma med en ettåring är ju helt omöjligt.....men jag vilar när jag kan sover hon så sover jag, så det blir minst två timmar om dagen sen lägger hon sig ju rätt så tidigt så på kvällarna blir det ju mer vila. men om jag inte fick gå ut en liten sväng varje dag skulle jag bli så deprimerad och det vill jag inte utsätta min familj för...
  • jmynt

    nu har jag varit ute och ätit kinamat med sambon o dotter inga sd alls men ska vila resten av dagen för säkerhets skull. I morgon ska vi till Ölands djurpark om allt känns bra, tisdag är jag helt själv med dottern pga att sambon ska köra en ölresa till tyskland, onsdag ska jag till bm torsdag till läkaren och mäta tappen , fredag ska jag baka tårtbottnar lördag ska vi till kisa på den årliga loppisen samt hälsa på morfar om han är nyckter och slutligen söndag ska vi ha dotterns ettårs-kalas .

    hur sjutton ska jag hinna vila denna veckan, blir trött bara av atyt tänka på det.

    hoppas alla ni andra har det bra och att ni har haft en trevlig morsdag.

  • jmynt

    idag har vi haft en toppen dag, sol o massa värme, imorgon är det dags att mäta tappen igen, hoppas på att den inte har blivit nåt kortare sen sist, har inte haft så mycket sd och har bara behövt ta bricanyl tre ggr. men men vi får väl se. nu ska jag i alla fall försöka sova lite. har hafte en kompis på besök med sin son en sväng idag och han blev magsjuk o började kräkas massor härKräks så jag hoppas att vi inte blivit smittade, har torkat alla golv och duchat både mig o dotten samt att att vi gick ut medans hon torkade upp och tvättade pojken.

  • jmynt

    gahh jag blir snart galen, jag är sååååå trött och nästan altid själv med dottern , vet inte hur jag ska orka vara en bra mamma. Mina sd som hade lugnat ner sig massor har nu kommit tillbaka och de gör ont. har även börjat tappa saker tex. tallrikar o glas när man dukar eller diskar, har också blivit väldigt flåsig inte bara när jag är uppe o rör mig utan hela tiden. mina händer känns jätte konstiga som att de inte fungerar som de ska det liksom susar i dem och som sagt jag tappar saker hela tiden, det är som om handen bara släpper rätt va det är. vad är det som händer med mig, är bara jätte trött och mår illa hela tiden.

    någon som känner igen det här eller vet vad det kan vara

  • jmynt

    Vad gör man om man måste åka in till förlossningen och inte har nån barnvakt till sin ettåring? Min sambo är på sweden rock och kommer inte hem förens på söndag kväll nån gång. jag har massa onda sd och känner mig så lustig i kroppen, som jag skrev förut så mår jag illa och är såååå trött det hjälper inte ett dugg att sova och så har jag börjat tappa saker. funderar på om man ska åka in på en koll för säkerhets skull, men vill inte behöva väcka min dotter ju hur sjutton ska jag göra?

  • jmynt

    jag har inte ringt in ännu. jätte svårt att hitta nån som kan passa henne har bara bott här sen april så jag känner inte grannarna så väl och svärmor har sitt andra barnbarn hos sig så hon kan ite komma heller, min mamma är bortrest och min pappa är alkoholist, alla syskon och pålitliga vänner bor för långt bort. Vet inte alls hur jag ska lösa det här. funderar på att avakta och sedan ringa mvc imorgonbitti. Är det vanligt att man blir extra törstig mot slutet har inget minna av att jag var det med dottern men nu kan jag lätt dricka fyra fem liter på 1-2 timmar på kvällen vilket bidrar till att jag springer o kissar en gång i kvarten.

  • jmynt

    tack tack för alla svar. nu ska jag dricka en balja vatten och gå o lägga mig hoppas att det hjälper annars ringer jag fl och pratar med dem och förklarar läget.

  • jmynt

    jo då sd har lugnat ner sig men jag mår sååå illa, fick dock sova till 09:50 dottern var visst trött hon med, men jag känner mig fortfarande konstig i kroppen, darrig på nåt sätt, fast jag inte är det och väldigt orkeslös. ska ringa o prata med min bm nu så får vi se vad hon säger. I vilket fall så törs jag inte vara själv med tösen mer nu så i eftermiddag åker vi till mina sväsföräldrar och bor där över hälgen.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar