• jmynt

    Vi som har prematura sammandragningar

    Ucha ucha, idag har det varit jobbigt! har haft lite sd som gjort ont men inte så farligt många, men däremot så har jag ett sånt tryck neråt att det tidigare idag kändes som om det var dags när som hellst. Nu känns det dock lite bättre, bara denna jävla huvudvärk som man får dras med när det är så här varmt, men är ändå glad över värmen, hoppas återigen på att få åka o bada (blev ige bad igår heller) men tror inte att det kommer bli av, sambon hinner väl inte hem så tidigt. Fas jag o dottern son till 10:30 idag så hon ska få vbara vaken en stund extra i kväll.

    Imorgon får jag i alla fall lite avlastning, min mamma ska följa med och ha dottern när jag ska på kontroll så då slipper jag ju lyfta o greja då. Förra kollen är två veckor sen och då var tappen 34mm gången innan var den 30mm och gången innan det 25 mm så jag hoppas på att det förjer den tränden. Startade på 37mm i v.16 och har aldrig varit under 25mm så jag hoppas ändå på att få gå tiden ut.

    Sen måste jag gnälla lite om de mindre betydelsefulla bekymren jag har. Nämligen att jag inte har några kläder jag kan ha och skorna faller i bitar, jag hittar inga kläder alls här i vimmerby, som passar och skor är jag för snål för att köpa nu eftersom jag ändå inte kommer kunna ha dem efter förlossningen (är väldigt svullen i fötterna) skulle så gärna vilja ha en skön klänning och ett par sköna kortbyxer men här finns inget. om det inte vore för att folk tittar så lustigt på en skulle jag gå naken!!!! det måste ju vara skönt i värmen!

  • jmynt

    Ucha villken ångest jag har nu, känner att jag inte alls vill på nån koll samtidigt som jag är nyfiken, men jag är såååå rädd att det inte är så mycket av tappen kvar, det verkar liksom för bra för att vara sant att den skulle bli längre o längre nu mot slutet. visserligen går jag hellre över tiden än att föda nu.  Och tiden går sååååå lååååååååååååååååååååååååååångsamt  ska vara där vid 13:45 och känner att kan det inte bara vara över nu så jag kan fortsätta leva, är så nära mitt mål att slippa neo nu så jag kniper så mycket det går

    Och jag ska till liseberg innan han kommer, och ullared med, och gärna ölands djurpark. Vill att dottern ska få en så händelserik sommar som möjligt.

    hoppas ni andra får en lugn och lagom varm dag.

  • jmynt

    God förmiddag!!! Idag vägrade jag gå upp och ta morgonpasset med dottern och till min förvåning gjorde sambon det utan att gnälla. Kontrollen igår var inte nån höjdare tappen var bara 26mm nu så den har blivit8mm kortare på bara två veckor, och så detta jävla tryck neråt, det gör så ont och känns som om det skulle vara dags när som hellst. Natten var inte heller kul, först massa halsbränna sen kissnödig sen kom sambon hem, då fick jag massa onda sd tog bricanyl, innan de började verka han sambon somna och börja snarka, så jag gick o la mig på soffan och då började bricanylen sätta in så då kunde jag inte sova för alla de trevliga biverkningarna. Sen har bebis levt loppan hela morgonen så jag har bara sovit små stunder åt gången.

    Är verkligen livrädd att det ska bli tidigare än med dottern, är så rädd att hamna på neo. känns inte kul alls, vi har ju så långt dit så jag kommer inte att få träffa dottern varje dag och det känns hemskt.

    Dock fick jag ett litet gjädjande desked av sambon nu på morgonen, han hade fått in ett exta jobb som han var tvungen att göra idag och hade bestämt att pengarna han fick för det skulle jag få, visserligen bara 500 men min ullaredskassa växer sakta men säkert, hade tänkt att jag skulle ha med i all fall 2000

  • jmynt

    Ja idag ska jag städa med min mor, men jag har gnällt ordentligt i förväg så hon vet att jag inte kommer göra så mycket nytta, Önskar jag hade en liten bit längre armar bara så att man kunde stå rak i ryggen o ändå nå ner i diskbaljan =) imorgon blir det bara slappa och på lördag ska vi hälsa på min syster med familj så då tar jag lite ledigt så kan de ta hand om dottern.

    Har en lite fråga till er som ärter bricanyl. Blir ni också grymt illamående och kraftlösa av dem, för det blir jag.

  • jmynt

    Gahhhh jag blir togig snart. Hur ska jag orka......så fort de där äckliga bricanylen släpper och man borde kunna vara lite mänsklig så kommer de onda täta sd istället, dessutom är min mage helt fucktupp vet inte hur många gånger jag varit på toa idag, i gårkväll tog det över en och en halv timme innan tabletten gjorde verkan, och ibland tycker jag inte att de hjälper alls. Hur lång tid tar det för er innan tabletten verkar.

  • jmynt

    Nu börjas det igen, har massa sd, än så länge gör det inte ont, mest obehagligt. Är så trött så jag skuller kunna gråta. Dottern har varit på sitt allsa värsta humör idag, vill bara bli buren, hon nöjer sig inte med att sitta i knät utan kräver att man bär omkring henne, vilket jag inte kan. Sambon har inte varit hemma på hela dagen och skulle inte komma hem innan hon har lagt sig.

  • jmynt

    Guuuuud så skönt med lite åska o regn, men fy vad mycket sd och ont jag har. det är som att jag blir jätte mycket sämre ca 1 1/2 dygn efter jag tagit bricanyl, tarmarna pajar så jag får springa på toa hela tiden, sd börjar göra ont, blir skakig illamående, och får hjärtklappning, (samma som när man presic har tagit tabletten) tycker också att jag samlar på mig massa mer vätska, händer och fötter känns svullna o spända, Blir jätte trött och på dåligt humör.

    sen slog det mig en tanke igår när det är så här varmt ute hur ska man då kunna märka om vattnet gå, om det liksom bara sipprar? Kul att komma in till fl och få till svar : sorry bara rövsvett!!!!Skäms

    just nu väntar jag bara på att det ska starta har kännts som om det är på g när som hellst i en vecka nu. Vill dock att bebis stannar några veckor till. jag ska ju över tiden den här gången ju!Skrattande

    hoppas att ni andra får en lugn o skön dag.

  • jmynt

    nu har jag inte skrivit på några dagar så jag uppdaterar lite om mitt läge.

    i förrgår fick jag onda starka o regelbundna sd. känndes ungifär som när det startade med dottern. ringde fl o skulle hora om det var ok att ta bricanyl, och när jag kommer fram säger en arg röst som bryter på finska att jag får ringa igen om fem minuter!! får man göra så? ska det inte alltid finnas nån som kan ta telefonen på ett sånt ställe? När jag ringde upp så visste hon inte nånting hon sa att hon var bm men jag har ju pratat med skötersor som kan mer än henne. efter en o en halv timmas väntan hade hon pratat med en läkare som sa att det var helt ok att ta en tablett o se om det hjälpte , annars skulle jag komma in. då var det ca3,5 4 min  mellan efter ytterligare två timmar så hade det lugnat sig till ca 30 min mellan. Sen har slemproppen börgat komma allt mer nu. Och igår när jag var hos bm hade han fixerat sig. Känns ganska lungt om han skulle komma nu är 35+1 idag men jag är så rädd för att hamna på neo ändå. men men,  jag har bett svärmor köpa med de grejer jag behövet från ullared så slipper jag den resan. Så nu är siktet inställt på liseberg, hoppas bara att jag klarar av den resan. har blivit så himla svullen i fötterna nu så jag kan knappt gå i ett par skor.

  • jmynt

    nu har jag läst ikapp lite, lider verkligen med er som har det jobbigt. Hoppas det lugnar ner sig, hur går det med sd pennyjenny? lugnar de sig nåt?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar