• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    Happyme skrev 2010-05-09 10:30:25 följande:
    Noemi hoppas att dina läskiga symptom har gått tillbaka och att du får provsvar pronto!Jag har inte ens bett om lov utan ramlade in här med en fråga till er som vet vad jobbiga sd är och hur det påverkar en psykiskt.Sen har jag hängt mig kvar för att ni håller modet uppe när jag blir orolig. Hoppas det är ok? Jag jhar BF 22/9 alltså i v 21 nu . Mitt första barn föddes i v 38 och andra i 35 så att mina sd började bli besvärnde i v 13 skrämde mig och just nu har jag varit sjukskriven tre veckor med bricanyltabl. när det blir ihållande. Nytt läkarbesök imorgon så vi får väl se vad han säger. Har inte haft ngn cervxpåverkan.
    Ja jag tycker att jag känner mig lite bättre. Har inte fått svar på prover ännu men kanske i morgon.

    Det är klart att du ska vara med här! {#lang_emotions_smile} Lycka till imorgon på ditt läkarbesök. Du får berätta om hur det gått!
  • Noemi
    fröken sol skrev 2010-05-08 14:07:23 följande:
    hej igen! vilka är det kvar som inte har fött ut sina sköningar???känner mig lite ensam nu när "alla" pluppat :D
    Vad bra förresten att du började fråga runt om vilka som är kvar. Jag har också känt mig väldigt ensam nu när aktiviteten gått ner. Det är ett sådant stöd att ha den här tråden levande. Bra initiativ!!! {#lang_emotions_flower}
  • Noemi

    Icka76: Klart du ska vara med!!! {#lang_emotions_smile}

    Helenas: Åh vilken sötnos!!!

    Elaisa:
    Lycka till med amningen och hoppas att mjölkstockningen ger sig. Min bästa vän var min vetekudde när jag hade mjölkstockningar. Ser fram emot foto! Kram!

  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-10 16:32:36 följande:
    Hej tjejer och tack för er support!Läkaren jag träffar är förlossningsläkare på HS och han känns pålitlig o bra. Han kände försiktigt och tappen är hård och fint tillbakalutad, alltså inte i förlossningsposition.Han dissade B tabletterna och sa att vid sd med 5 min mellanrum eller kortare som inte ger sig inom två timmars vila ska jag åka in. Han sjukskrev mig direkt utan knussel så nu är jag hemma på heltid en månad till, skönt att veta att man slipper pressen från jobbet. Han tänkte sjukskriva mig direkt till v 37 men ångrade sig o skrev 4 veckor för han ville träffa mig igen då.
    Grattis vad skönt att tappen var omogen! {#lang_emotions_laughing}

    Låter som en klok läkare, vad skönt! Det är viktigt att ha bra läkare i det här läget. Läkaren jag träffade förra veckan sa precis samma sak till mig ang bricanyl. Att jag skulle skippa det och ringa till förlossningen istället när jag behöver. Dock brukar förlossningen säga att jag ska ta en bricanyl och ringa tillbaka om det inte lugnar sig så man blir ju lite förvirrad... Men det kan ju egentligen vara bättre att ett proffs bestämmer än att man självmedicinerar.

    Jag tror inte nödvändigtvis att sd behöver vara smärtsamma för att de vill att man ska komma på kontroll. De brukar säga smärtsamma eller regelbundna. Bättre att ringa en gång för mycket hur som helst...!!!
  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-10 19:00:50 följande:
    Noemi ngr provsvar än? Samma symptom ff?Jag håller med ,hellre en gång för mkt än en gång för lite. Har 11 dagar kvar innan jag hör till förlossningen så gyn får väl stå ut med mig tills dess   Jag tänker på att tappen kanske faktiskt ändå är opåverkad just för att jag vilat så mkt. Ska till svärföäldrarna i småland i helgen, blir direkt orolig när jag ska lämna storstadens gynakut som ligger fem min bort :-s Undrar om det tillslut bli den mentala låsningen som blir värst?
    Har inte fått svar än men jag tycker att det värsta har gått över så det var kanske någon infektion jag hade.

    Men jag har en hemsk dag idag. Har sd ibland vart 6:e min ibland vart 10:e men sedan kan det dröja en kvart så de är inte helt regelbundna men känns rätt så kraftiga. På senaste tiden tycker jag sd gör mig illamående också, tror att de trycker mot diafragman men jag vet inte. Jag avvaktar lite och hoppas att det vänder. Ska till min bm i morgon också så jag hoppas kunna vänta och prata med henne. Är trött på att ringa fl stup i kvarten.

    Hoppas att ni andra har en bättre dag idag! Det var väldigt tyst här idag...
  • Noemi
    fröken sol skrev 2010-05-11 15:56:28 följande:
    8 h kvar sen hör jag till normalförlossningen och får då föda på mitt jobb!!! wee går alltså in i 34+0 vid midnatt! ska göra chokladbiskvier nu som jag ska ta med mig till jobbet imorgon, så dom får glädjas med mig. var hos bm idag, bebisen har fixerat sig (som om jag inte kännt det ;) )ganska okej dag.
    Grattis till snaaaart 34 v!!! Vad skönt! {#lang_emotions_cool}
  • Noemi

    Jag blev så orolig igår för mina sd släppte inte även om jag vilade i soffan hela dagen. Så tillslut ringde jag spec mödravården. Ska in på extrakontroll idag kl 13 så håll tummarna för att allt ser bra ut!

    Hur är det med er andra?

  • Noemi

    Icka76: Håller tummarna för dig idag!!!

    Fröken sol: Vad bra att du firar ordentligt, låter mums med chokladbiskvier!


    Lana: Tycker att vissa sd gör lite ont. Men det är svårt att skilja på om det är vanliga magen som gör ont när det trycker på eller om det är livmodern. Men de har varit riktigt kraftiga så jag blir illamående och får hjärtklappning ibland. Det är som om de både trycker uppåt coh nedåt om det nu är möjligt. De kom sådär vart 6:e och vart 10:e min för mig igår. När jag ringde igår fick jag tid idag för barnmorskan tyckte inte att det lät alarmerande så man kan nog ha en hel del sd utan att det eg är någon fara gissar jag.

    Ring och fråga detta med din tapp om du är orolig. Jag har förstått att det inte bara är längden som är intressant utan även formen och hårdheten, men jag vet inte exakt hur det ska vara. Vi ligger ganska lika i tiden du och jag, det var roligt! {#lang_emotions_smile}

  • Noemi

    Tillbaka från Sös äntligen! Jodå det gick väl ändå bra. Bra var att tappen antagligen inte blivit kortare sedan sist, ca 2,5 cm. Dåligt var att läkaren var oerfaren, klumpig och lite osäker. Först kände hon och kunde uppskatta tappen till ca 2,5 cm, därefter VUL-undersökning. Och jag trodde aldrig att den skulle ta slut. Hon hittade inte tappen och höll på och höll på och det gjorde av och till ganska ont Tillslut gjorde hon en mätning till drygt 2,5 cm men var ändå osäker på om den var korrekt.

    Jag har alltid träffat erfarna och säkra läkare där så det var förvånande. Nu har jag ONT och det är väl bara att vila och hoppas att det går över och att hon inte retat igång någonting. I övrigt sa hon att om jag får så där täta sd igen så ska jag ringa direkt. Hon sa att hade det inte varit lugnare för mig idag så hade hon lagt in mig. Så det är väl bara att vila nu då.

    Annars var hjärtljuden fina, dock hade jag bara en enda sd när jag låg kopplad till ctg:n, lite snopet faktiskt... När man väl är där kunde det väl ändå vara som när man är hemma, det vore ju praktiskt. Men jag är ändå glad över att vara hemma igen.

    Tusen tack för alla tummar som hållits!! {#lang_emotions_flower}

  • Noemi
    icka76 skrev 2010-05-12 16:58:36 följande:
    Fröken Sol: Grattis till 34 fulla veckor Hoppas chokladbiskvierna smakade .Phu: Jobbigt när det är så där, håller tummarna att det snart sätter igång på riktigt för dig.Noemi: Trist med oerfaren läkare Hoppas dina sd lugnar ner sig för dig.Här gick det bra. Troligtvis kommer det onda från ligamenten eller av att bebis ligger och trycker. Hjärtljuden var starka och fina så den mår bra där inne

    Åh vad skönt att höra!!! {#lang_emotions_laughing} Heja oss!

    Bra sagt Happyme, nu kniper vi till v 35!

    PuH84: Hoppas hoppas att bebisen kommer snart! Jag siktar på 37+0 och inte en dag efter det (självklart inte före heller).

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar