• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    JennyHjortron skrev 2010-05-03 10:46:44 följande:
    Du är inte så långt ifrån du heller. Drygt 2 veckor till så är du förbi också. Jag äter i alla fall 3 stycken Bricanyl varje dag, ibland 4. Behöver jag fler måste jag åka in har läkaren sagt. Det blir rätt så skakigt hela dagarna men det tar jag bara jag får några extra dagar/veckor för att slippa neo och få åka hem istället. Skulle vara så underbart att få en "vanlig" BB vistelse denna gång.  Hur mycket äter du då? Håller tummarna för att din tapp inte är påverkad.
    Ja jag har en målbild av att jag ska få ha min bebis på magen efter förlossningen istället för att hon stoppas ner i en plastpåse och att de springer ut ur salen som sist... Man kan verkligen ha en bättre start än så! Men det ska vi nog fixa! {#lang_emotions_cool}

    Jag äter oftast bara 1 per dag, ibland två. Har ordination på 1 vid behov och max 3 per dag. Tar du dina utspritt över dygnet? Jag tycker absolut att det är värt att bli skakig så länge som magen är lugn och fin! För mig sitter effekten ofta i länge efter jag tagit tabletten. Är oftast riktigt bra i 12h i alla fall.
  • Noemi

    Helenas83, vad otroligt spännande! I morgon får du träffa din bebis! Vilken tid åker du in? Så att vi kan hålla tummarna för dig tänkte jag.

  • Noemi
    mammaNena skrev 2010-05-03 17:46:02 följande:
    min började släppa i v 28 och i morgon är jag i v 38+0 och DÅ BLIR det bebis! Är VÄLDIGTnervös nu ville jag lova! om lite mindre än 14 timmar åker vi hemifrån.. hur ska jag kunna sova i natt? har ett lätt illamående som ligger och gror i bakgrunden, men äta bör man väll göra ändå!?!
    Lycka till i morgon!!! Ja det är en bra idé att försöka äta, du kommer att behöva energi i morgon... Förstår om du är nervös, oftast vet man ju inte så exakt att man ska föda barn en viss dag. Jag tänker på dig i morgon! Kram!
  • Noemi
    JennyHjortron skrev 2010-05-03 16:00:41 följande:
    För mig håller effekten av en tablett i ca 4-6 timmar så jag tar dem lite utspritt, en på morgonen, en mitt på dagen och en på em kvällen. Ibland får jag ta 2 ganska tätt eftersom det inte är hjälper med den första. Olika dag till dag.
    Tack vad bra att veta! Jag har nämligen undrat om jag kan ta två ganska tätt ifall en tablett inte hjälper. Det var så ett tag när jag åt ofta. När jag sedan hade uppehåll några dagar tyckte jag att effekten var starkare igen. Men då har jag ju lite marginal i alla fall, brukar oftast bara behöva en om dagen nu.
  • Noemi
    jmynt skrev 2010-05-04 12:32:07 följande:
    igår tvingade min familj in mig till förlossningen på en koll, tappen var väldigt mjuk men bara två mm kortare än sist, nu ska jag på koll på onsdag igen och sd ger sig inte är ordinerad minst två timmar sängläge mitt på dagen varje dag. Och det är ju inte lätt när man har en liten tjej på 11 månader. Men jag får väl kämpa på så gott det går.
    Aj då det låter verkligen som att du behöver sängläge! Finns det någon som kan hjälpa dig med din dotter? Det är ju svårt i den åldern att få dem att vara stilla och sysselsätta sig själva... Jag hoppas att du kan få lite hjälp! {#lang_emotions_flower}
  • Noemi

    Fick just min sjukskrivning beviljad från FK! {#lang_emotions_laughing} Har varit hemma i tre månader så det var ju på tiden... Men det var en trevlig person som ringde och som ärligt undrade hur jag mådde och var väldigt medkännande. Hade inte förväntat mig det bemötandet så det var en positiv överraskning!

  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-06 08:21:01 följande:
    Läkaren på gyn sa samma sak , Bricanyltabletter kan inte stoppa en förlossning om kroppen satt i gång kraftiga sammandragningar. De kan dock användas som smärtlindring menade hon. Ska man stoppa värkar som påverkar tappen så krävs Bricanyl injektion eller dropp menade hon. Ja fick dem iaf utskrivna men jag har hela tiden i bakhuvudet att vila vila o vila så inga "elaka" sd bestämmer sig för att ta plats.Ja vad vet jag, jag gör vad som krävs för att vår lilla tjej ska hinna växa på sig innan hon kommer ut till oss , vare sig det innebär sängläge eller knapra tabletter eller injektioner. Det är bara så svårt att hålla sig stilla när det är vår och man vill boa o pyssla för liten.Hoppas solen lyser på er och idag ber vi alla sd dra åt skogen och ger oss en fin dag!
    Ja det verkar som om alla läkare har sin egen uppfattning om bricanyl. Läkaren jag träffade igår sa att bricanyl är ett akutmedel och att jag ska ringa fl istället för att ta en tablett. Men jag har också hört att det inte finns några vetenskapliga bevis för att tabletter hjälper utan att man endast kunnat visa att injektioner före 28 veckor kan fördröja fl. Jag tänker att om det nu är så att mina sd påverkar tappen och bricanyl tar bort sd så är det väl bra? Men jag försöker att endast ta när de kommer tätt el gör ont.

    Jag känner precis på samma sätt, att jag gör vad som helst för att vår tjej ska stanna i magen ett tag till. Vila, vila, medicin, akuta besök, whatever...

    Jag har haft andra besvär den senaste veckan. Illamående, flåsig, konstiga fläckar framför ögonen, hjärtklappning, hög puls. Har varit inne o tagit blodtryck, urinprov, hb, och idag sköldkörtelprov. Allt var normalt men väntar på svar om sköldkörteln. Äter medicin sedan en dryg månad och är nu orolig att jag fått för hög dos. Det tar flera dagar innan jag får svar och det känns sådär att behöva äta medicin fram tills dess. Hoppas bara att barnet inte skadas om det nu är så att jag nu äter för hög dos. Dessutom var tappen strax under normalgränsen igen, 24 mm så jag måste verkligen vila nu.

    Hur mår ni andra? Och det vore spännande att höra hur det gått för Helenas83 och Elaisa, hoppas att allt är bra! Kram!
  • Noemi
    fröken sol skrev 2010-05-06 11:08:37 följande:
    jag har haft mensvärk hela natten i rygg och mage, så störande, sdr också. Men nu har mensvärken försvunnit och sdr är kvar. Så det känns mkt bättre. Sdr kan jag ta. Men när det börjar värka långt ned så blir jag orolig. Men nu känns det bättre. Och jag kan ta det lugnt med alla oroliga tankar. Fast jag är ju "långt" kommen 33+1. Men mitt delmål är 34+0 (som alla andra antar jag) så jag får föda på min arbetsplats det är något jag verkligen vill. Så 6 dagar kvar! snälla bebis stanna inne iaf tills dess.
    Grattis till 33 veckor! Jag har både 32, 33 och 34 som delmål - alla känns viktiga. Efter 33 ger man ingen kortisonbehandling längre på sös så det är ju en viktig vecka att ha passerat! Jag håller tummarna för att du fixar 34 v! Det är inte så många dagar dit! Jag siktar på 37+0 för då får jag föda på Södra BB där jag går på mödravård. 6 veckor kvar dit för min del...

    Har du gjort någon mätning av cx? Det kanske kunde lugna så här de sista dagarna?
  • Noemi

    Stort grattis Elaisa och Helena till era små! {#lang_emotions_nalle} Vad härligt att allt har gått så bra!!! Jag har gått och tänkt på er och undrat. Ser fram emot bilder!

    Han är supersöt Pilea!! Jag längtar nu...!!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar