• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    God fm och grattis till alla mammor! {#lang_emotions_flower}

    Åh vad skönt att höra Happyme att du mår lite bättre! Och att du inte har haft lika ont, jag håller tummarna för att din mage nu sakta men säkert läker. Jättebra att du är kopplad till spec mödravården också den kommande tiden.


    Jag mår bättre idag och har sovit inatt. Dessutom fick jag presenter och killarna smög ner o stekte pannkakor som vi åt på balkongen. Vilken bra start på en ny dag! Jag gissar så här i efterhand att jag nog var ganska rädd inför att komma hem och att mitt första dygn hemma var lite kaotiskt pga det. Nu idag känns det lugnare inombords och även om jag har ont av och till så är jag fri från smärta ibland också. Och det kan nog vara någon slags förvärkar jag har, som ni har gissat. Något är det ju som händer där nere... Slemproppen går ju varje dag och det kommer kontinuerligt från den. Men jag gissar att detta kan hålla på ett bra tag innan det drar igång igen.

    PuH, tycker absolut att du ska fira mors dag. Den detaljen att bebisen inte kommit ut ännu behöver man ju inte bry sig om. Fira är bra! {#lang_emotions_laughing}

  • Noemi
    fröken sol skrev 2010-05-30 11:56:48 följande:
    japp vi är lite nonchiga när folk säger slemproppen har gått. vi svarar jaha, och vattnet då? hihi...men alla ska jämt hålla på och tjata om denna proppen...fast det är klart man kanske är lite mer intresserad om den går väldigt tidigt...kanske
    Jag blir själv lite chockad varje gång den kommer så det är nog mest att det ser läskigt ut. Det är skönt att höra att det inte betyder så mycket tycker jag {#lang_emotions_cool}
  • Noemi

    martina g, vilken chockupplevelse men vad bra att det lugnade sig!!! Får du bra stöd nu när du kommit hem? Jag kan inte tänka mig att du kommer få några problem med försäkringskassan efter den upplevelse du just haft. De tar självklart detta på allvar. Tror att de framför allt är hårda mot folk som söker sjukpenning för foglossning och sådant som inte är någon risk för barnet.

    Det låter som vi hade en liknande upplevelse du och jag. Jag åkte ju akut in för blödning för nu snart två veckor sedan. Det tog några dygn innan det lugnade sig men sedan dess upplever jag att det är stabilt. Och det finns ju flera här som haft liknande erfarenheter och sedan fött fullgånga eller nästintill. Så det finns gott om hopp om att det ska gå bra!!! Önskar dig all lycka till!!!! {#lang_emotions_flower}


     

  • Noemi
    Happyme! Vad bra att du hittat mindfulness och avslappning. Jag tror precis som du att det har stor inverkan. Min erfarenhet är ju också att om man har ett verktyg som exvis yoga, meditation så blir inte heller upplevelsen av det som sker lika jobbig, oavsett vad som sker. Jag kan varmt rekommendera Atmajyoti yogacenter vid odenplan. Det kanske är för långt att åka för dig? Man kan gå på dropin där också. Jag köpte en gravid-yogabok som grundaren skrivit och som har varit jättebra: http://www.bokus.com/b/9789150500233.html Har även bra erfarenhet av kundaliniyoga med Viveca Pasquier, hon finns på Stockholm Kundaliniyogacenter på reimersholme. Kanske för oss med mycket sd att kundaliniyogan blir lite för mycket dock.

    Själv har jag haft två kanondagar, bästa på evigheters evigheter. Jag har börjat röra mig mer och varit ute ett par ggr per dag. Inte gått så mycket men ändå kunnat röra mig en liten bit. Och genast känns allt så himla bra! Jag behöver ju heller inte vara rädd för barnet längre ifall det drar igång vilket ju gör mycket. Kan strunta i att bry mig hur ofta mina sd kommer utan kan bara vara. Har jättesvårt att sova på nätterna men det är ju helt normalt när man är höggravid så jag ska absolut inte klaga. Det här är verkligen bonustid. Varje dag är guld värd just nu så lillan får växa till sig lite till.

    Hoppas att ni andra har en fin dag idag, jag önskar er det så mycket!!! {#lang_emotions_flower}
  • Noemi
    PuH84, vad skönt! Då kan du börja räkna ner på allvar, och vem vet bebisen kanske plötsligt bestämmer sig för att det är dags! {#lang_emotions_smile}
  • Noemi

    Hej alla och välkomna alla nya! Roligt med så många nya så att det blir fortsatt liv i tråden!

    Själv har jag det riktigt bra just nu. Jag är 35+0 idag och nu har jag inga fler delmål egentligen. Nu börjar resan åt andra hållet eller vad jag ska säga, en längtan att föda istället. Hoppas på 37+0 och helst inte en dag mer än så  Men det är ju lyxproblem i jämförelse med hur det har varit tidigare och hur många av er har det nu. Jag håller mina tummar för att det ska gå bra för er alla och att ni ska få komma lika långt som jag har fått göra. Men jag tror att det finns gott hopp, det har gått bra för alla som skrivit här vad jag vet. Vi har varit kloka och tagit detta på allvar och jag är övertygad om att det ger extra tid för bebisen i magen.

    Har precis som du Demyra drabbats av sommarförkylning, vi får nysa ihop! Hoppas att du får en lugnare dag idag!

    Arkeologitjejen, känner mycket väl igen mig i att vara duktig flicka när svärmor kommer... Jag har försökt se det som en övning i att låta bli städningen och klappat mig själv på axeln när jag lyckats stå emot viljan att vara duktig och städa och laga mat. Det är jättejobbigt när man vill fixa men inte kan det.


    Hur mår du Happyme? Hoppas hoppas att magen mår bättre och att du får slippa sjukhus nu. Toppen om du kan yoga! Insåg igår att säsongen kanske inte är den bästa dock. De flesta klasser tar slut nu i juni och startar kanske inte förrän aug, sep någonting. Hoppas du hinner gå innan dess. Det finns säkert nån bra dvd annars. Det är oftast bättre än böcker när man ska komma igång på egen hand.

    Önskar alla en fantastisk fredag och hoppas att alla sd håller sig borta! Kram! {#emotions_dlg.flower}

  • Noemi

    Undrar lite hur ni har det Puh och fröken sol. Om ni njuter av sommaren eller om era bebisar har kommit???

  • Noemi
    jmynt skrev 2010-06-02 22:11:21 följande:
    idag har vi haft en toppen dag, sol o massa värme, imorgon är det dags att mäta tappen igen, hoppas på att den inte har blivit nåt kortare sen sist, har inte haft så mycket sd och har bara behövt ta bricanyl tre ggr. men men vi får väl se. nu ska jag i alla fall försöka sova lite. har hafte en kompis på besök med sin son en sväng idag och han blev magsjuk o började kräkas massor härKräks så jag hoppas att vi inte blivit smittade, har torkat alla golv och duchat både mig o dotten samt att att vi gick ut medans hon torkade upp och tvättade pojken.
    Hoppas du slapp magsjukan!! Hur gick mätningen?
  • Noemi

    fröken sol! Ja det är underbart! Och det är underbart att få längta också. Det fick jag aldrig göra min förra graviditet eftersom han kom så tidigt. Så för mig är det lite som första gången det här Skrattande  Ha en skön dag du också!

  • Noemi
    PuH84 skrev 2010-06-04 20:48:17 följande:
    Hej hej alla! =)

    NU ÄR ÄNTLIGEN EMMA HÄR!!! =)
    Ett riktigt mirakel! =)
    Vattnet gick på måndag eftermiddag och hon är född 22.02 på tisdagkväll med snitt.... Det vart utdraget och ganska jobbigt, men vi mår båda bra! =) Kan skriva mer när mer tid finnes om nån är intresserad! =)

    Hoppas ni andra mår bra!!! =)
    Stoooort grattis till Emma!!! Nalle  Berätta gärna om förlossningen! Kram! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar