Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    Noemi, väntar besök mellan 14-15 men tittar in sen en stund innan du får besök

  • Happyme

    Nä jag skojade med dig PuH. Men visst är det märkligt att det ska stopppas i ena änden sen kanske behövas sättas igång i andra! Sex ska ju vara bra, prostaglandinerna i sperman kan sätta igång en förlossning- om cervix är mogen vill säga. Så förför mannen Hallonbladste ska man dricka från v 36 3 ggr om dagen har jag hört, men hur många liter kan man få i sig på ett dygn, du får testa !

    Ja visst är världen liten att hitta en trådvän vägg i vägg, finns ju miljoner trådar och lika många aktörer. För att inte nämna antalet sajter..

    Shee barn har i snitt 10 infektioner per år de första åren de ska bygga ett immunförsvar, lägg till att varje sådan kan hänga i 2 veckor, då blir det inte många friskveckor kvar.
    MEN har man ett barn som får bakteriella infektioner som kräver antibiotika ( förutsatt att läkaren verkligen kollar det och inte behandlar virus...) typ lunginflammationer, bölder eller andra besvärligare sorter än vanliga virusförkylningar- ska man dra öronen åt sig och kolla lite på immunfösvaret. Tyvärr blir antibiotika en ond cirkel där även de bra bakterierna kommer ur balans och på så vis skadar immunförsvaret och barnet blir mer mottaglig för ny infektion. Innan ab sätts in ska man helst ta blodprov och odla så man inte behandlar ett virus som  är helt okänsliga för ab. Utan behandlar av rätt orsak.
    Det är säkert gjort men ibland går det snabbt att få medicin utan att riktigt kolla.
    Det brukar bli bättre under sommaren och jag skulle testa probiotika, finns som droppar från Semper-stärker vår nyttga flora

  • Happyme
    arkeologitjejen skrev 2010-05-27 17:35:35 följande:
    Hej hej! Hoppas allt är bra med alla. Jag har varit hos doktorn idag och tappen var 5 cm. Känns jätteskönt! Så lång var den aldrig när jag väntade dottern. Däremot hade jag ju sammandragningar hela tiden inne hos doktorn så hon sa att det lät som att förlossningen var på väg. Sjukskrevs i två månader på heltid och ska prova att äta adalat. Ska höra av mig om det blir värre eller om jag behöver mer. Skönt att bli tagen på allvar, fick dessutom ett superläkarintyg så nu är jag inte så orolig för sjukpenningen längre. Vi verkar spridda över landet. Jo, det kan gå riktigt bra, även om man har SD tidigt. Det är jag ett bra exempel på. Min dotter föddes på dagen då hon inte längre skulle räknas som prematur, trots att jag hade gått och varit delvis öppen i månader och dessutom åkt in och ut på förlossningen. Med andra ord, bit ihop, vila och ta en jordgubbe till så blir det nog bra. Det är iallafall mitt motto för sommaren.
    Vad skönt med lång tapp och sjukskrivn. Hoppas Adalaten hjälper till att lugna sd nu !
  • Happyme
    Noemi förstår din oro och rädsla. Berg och dalbanan suger energi och kraft ur kropp och själ. Och allra mest tänker man på den lilla plutten i magen, att allt ska gå väl. Och att man ska orka mentalt ända fram till målsnöret. Det är en prövning att gå igenom en komplikationsfylld graviditet men jag tänker att när det är över är vi kanske ännu starkare, mer ödmjuka och kärleksfulla inför livets små och stora glädjeämnen {#lang_emotions_sunny}
    Det kommer gå fint, snart ligger hon i din famn och du kan lägga allt detta bakom dig.

    Kämpar med att att känna tillit till livet, att inse att min makt är begränsad. Haft en jobbig natt med ont ( men klarat mig utan medicin) och känner mig livrädd att gå hem trots att jag längtar så efter min familj. Mitt näringsdrycksschema sprack igår kväll och jag kommer endast upp i hälften av de kalorier jag ska innan magen säger ifrån. Fick tjata lite för ett dropp då jag fortfarande inte kan dricka ngn mängd vätska. Rädslan för smärtan och bebisens mående när jag inte kan få i mig det jag ska gräver hål i huvudet på mig .

    Kh1 jag håller tummarna för att du inte behöver stopppas fler gånger, att bebben stannar kvar lite till

    Fröken Sol, föder du barn månne?? Hur som helst så tänker jag på dig och hoppas att du och bebis har det fint{#lang_emotions_flower}
  • Happyme
    shee massor av halsfluss hade min minsta, tog bort halsmandlarna och med det försvann alla infektioner!
  • Happyme

    Demyra ursäkta att jag frågar men jag hittade inte listan, vilken vecka är du i nu?
    Som om det inte räcker med sd, att ha foglossning med ont ont ont är skitjobbigt. Vad skönt att sonen tar lååånga tupplurar just nu, du passar väl på att sova eller koppla av i soffan med en bra tidining under tiden ..?

    De vet inte alls hur det kommer se ut, en dag i taget men ngn vecka till med näringsdryck iaf. Om  systemet vill komma igång att smälta mat alls. Just nu är jag så långt ner att näringsdrycker tills september känns ok. Bättre än TPN... man får jämföra neråt när det är tungt.

  • Happyme
    Lana vad skönt att slippa vara orolig och nu dessutom veta att bebisen har grönt ljus, hoppas du kan njuta lite sista veckorna

    Förstår att det är svårt att vila för er som har "små" storasyskon hemma, det går ju inte att be dem ta det lite lugnt så mamma får vila precis. Jag har två tonåringar, ja tjejen i magen är en riktigt eterlängtad sladdis, och de klarar ju mycket själva plus att de är duktiga på att hjälpa till när man ber dem.

    Fröken sol, hur gick det med känningarna blev det nåt mer efter bilfärden?
    Och PuH, bälgade du i dig ngt te?

    Noemi vad skönt att du är hemma igen och jag hoppas det går bättre att skingra orostankar därhemma än på antenatalen. Det var så trevligt att prata lite med dig.
    Nu är du i v 35 och vips så har det gått två veckor och lilla fröken räknas inte som prematur. Jag håller tummarna för att du slipper få ngn fler blödning!!

    Jag fick också komma hem igår sen em. Kändes både skönt och läskigt. Har varit så risig och kampen med kalorier pågår ständigt. Svårt att nå upp i lägsta nivå  av mitt behov och mina levervärden har börjat stiga pga det ( hoppas jag att det är). Men det är underbart att få hemma hos familjen och få duscha i sin egen dusch!
    Spec.mödravårdens läkare ska hålla mig under sina vingar en månad framåt vilket känns bra. Tack för alla snälla och stöttande kommentarer från er!
  • Happyme

    Glömde ju säga, tror du skulle bli en toppensjuksköterska Noemi! Det är aldrig försent

  • Happyme

    Godmorgon! Vaknade medan himlen var glödande röd av att en liten bebis sparkade ivrigt. Nästan som hon ville säga Grattis mamma på din dag Ibland är livet alldeles underbart vackert - som i tidig morgonstund bara jag och bebis vaken...och ingen magvärk.

    Att komma hem var skönt men jag ska inte sticka under en stol med att det kändes nervöst också. Sjukhus är inte roliga men är man riktigt dålig känns det tryggt att veta att hjälpen är en knapptryckning bort. Igår var dagen upp o ner men jag tror det går sakta framåt. Imorse vågade jag dricka lite fil som omväxling från näringsdryckerna som smakar konstgjort , blä. Helt smärtfri i natt, helt otroligt! Hoppas hoppas hoppas....

    Molvärken du beskriven Noemi känner jag väl igen, jag har den inte lika ofta och länge som dig men den kan komma ngr ggr i veckan och hålla i sig ett par timmar varje gång. Har frågat fyra läkare ( senast på förlossningen då jag lades in då jag hade både ont i min mage och mensvärk i bebismagen) och ett antal bm men ingen kan ge ngt besked om vad det skulle kunna vara. Men precis som MariaOMarkus skriver så tror jag det kan vara ngn slags förvärkar, trots att magen inte drar ihop sig på klassiskt sdvis. Men det är en vild gissning från en amatör

    Hoppas ni alla får en fin dag och att PuH kanske ligger med sin trollunge på armen {#lang_emotions_sunny}

  • Happyme

    Inga bebbar så långt ögat kan nå alltså PuH och Fröken sol

    Jmynt, det låter som en snårig vecka. Men om du tycker det blir för mycket kan du inte säga nej till ngt av det som inte känns livsviktigt ? Om jag vore du skulle jag köpa tårtbottnar istället för att baka, man överlever färdigköpt då och då

    Vad skönt Noemi att det lungnat sig lite med molvärken och första dygnet var nog upp o ner mkt pga oro här hemma också. Psyket spelar större roll än vad man tror ..har jag upptäckt sådär mitt i livet.. Min sambo kom hem med en cdkurs i Mindfulness som jag verkligen försökt ta till mig. Hittade en gravidkurs med mindfulness o yoga som en kombo men den hade redan börjat Men stunderna jag lyssnar och slappnar av ger verkligen effekt mot både magont och sd!

    Önskar er en fin dag{#lang_emotions_flower}

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar