Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    TinaLi skrev 2010-08-30 19:54:06 följande:
    Inatt kl 03.23 föddes vår lilla son ÄNTLIGEN till världen!
    Fick naturlig vattenavgång vid 21-tiden på kvällen, värkarna kom inte igång regelbundet förrns vid midnatt.
    Gick ganska segt med att öpnna mig, men vid 3-tiden fick jag krystvärkarna och ca 20min senare var han ute!
    Gjorde grymt ont den här förlossningen mot förra. Och var mer segdraget.
    Min bm och "alla andra" som sagt att det skulle gå så lätt pga alla förvärkar o sammandragningar jag haft under graviditeten. men tji fick jag. Han var ju ett litet sego.
    Var in redan natten mot torsdagen med regelbundna värkar som dog av. Blev hinnsvept på fredagen, men inget aktivt hände. Natten till lördagen fick jag regelbundna värkar igen som sen dog av.
    O skulle ha punkterat vattnet på måndagen, men då kikade han ju ut på natten där innan istället
    Så lycklig att han är här!!! <3
    Grattis !!!!!! {#emotions_dlg.flower}
    2små2stora skrev 2010-08-30 19:39:09 följande:
    34+5 är jag i nu så snart 35 fulla veckor

     tror att jag har öppnat mig.
    Så det verkar bli bebis strax Men du får ta kölapp , jag är ju vecka 36+2 och vill ha min bebis NUUUU
    Märkligt att man åt Bricanyl nyss och nu dricker hallonbladste och magen har aldrig varit lugnare
  • Happyme
    2små2stora skrev 2010-08-30 20:07:21 följande:
    Grattis TinaLi  

    Happyme: Då får du nog raska på lite Har klockat sammandragningar nu och de kommer med 1.5- 10 min mellanrum. Får se hur länge de håller på denna gång. 
    Haha din lilla verkar ha bråttom så jag är snäll och låter er gå före i kön !!
  • Happyme
    Bohman skrev 2010-08-30 20:11:50 följande:
    HAHAHHA, visst är det märkligt...samma här!! (har juh också käkat bricanyl i x antal veckor)
    nu när bebis FÅR komma, då vägrar den. jag är i v.37+1 idag...
    bråkbebis.
    eller hur, vi som levt i celibat två månader för att inte trigga ngt försökte oss på ngt som iaf liknade sex i helgen, inte så bekvämt och avslappnat men vad gör man inte för att skynda på processen...men knappt en sd efter. Går jag tiden ut är detta en rekordhållare i antal gravveckor jag har i magen. Försökte tom promenera lite idag och bära en matkasse hem. Inga sd, bara kissnödig *suck*
  • Happyme
    2små2stora skrev 2010-08-30 20:15:48 följande:
    Jo verkligen, tog på mig en handske och satte mig på toaletten och kände efter, får in 2 fingrar med lätthet. så vi får väl se hur natten blir.
    ooops då ligger bebis riktigt i startblocket!! Är också nyfiken o vill känna efter, om tappen blivit lite mer mjuk iaf . Ska rota fram handskar
  • Happyme
    TinaLi skrev 2010-08-30 20:27:41 följande:
    Tack!
    Han vägde 3178gram och var 49,5cm.
    O han ska heta Algot
    Algot är jättefint
  • Happyme
    2små2stora skrev 2010-09-02 21:49:18 följande:
    I natt blir det inget sex, måste få sova 1 natt.

    Enligt tarotkorten och pendeln så blir det bebis på lördag Så nu håller vi tummarna för att det stämmer
    sov o ladda med pasta nu då

    jag hade beställt förlossning på söndag den 5/9 men lillen verkar föga intresserad av att komma ut. Hepatosprover idag, sjutton vad det kliar. Hade det med förra sonen och jag vill verkligen inte ha ett  nytt orosmoment så här i slutet :-7
  • Happyme

    Arghhh! Hemma efter en timme med CTG+UL och precis som jag misstänkte verkar bebis lagt sig på tvären :-/

  • Happyme
    Vilvarin skrev 2010-09-04 16:35:45 följande:
    Vilken buse! Hur långt gången är du? Blir det att planera in ett snitt närmaste dagarna kanske?
    37+0 idag så bebis har ju lite tid på sig men jag räknar ju med att inte gå 40 veckor så h*n får inte ligga på tvären länge till innan de vill försöka lägga bebis tillrätta s a s.  Får se vad bm säger på tisdag men jag vill verkligen inte snittas!! Himla busunge Hjärta
  • Happyme
    060810 skrev 2010-09-04 21:15:10 följande:
    Happyme:
    En tvärbebis är inget roligt!! Jonalie låg i tvär/sätesläge ända fram till snittet då hon vände sig med huvudet före. Helt galet vart det för mig när de sa att huvudet var först för så har hon aldrig legat tror jag.. Kanske tidigt, men från v .30 var det säte/tvärläge som gällde...
    Hoppas din busbebis med vänder sig och du slipper snitt om du inte vill ha det.

    3bus:
    Håller tummarna för dig! :) 
    varje bmkontroll den senaste tiden har de sagt att bebis ligger med huvudet neråt men jag har inte känt mig lika övertygad men jag är ju ingen bm så vem är jag att ifrågasätta det?  För mig känns det som om bebis har dubbla uppsättningar händer och fötter just nu.
    ja jag vill verkligen inte ha snitt men vill inte få värkar med en bebis på tvären så nu ska jag ligga på MVC att de måste kolla ordentligt och vid minsta tveksamhet sa förlossningen att jag skulle kräva att bli skickad på ul..

    Följer din blogg Scnappi och ser framemot en bild på prinsessan Jonalie
  • Happyme
    2små2stora skrev 2010-09-06 08:43:14 följande:
    Schnappi: Nix, han är inskriven på neo men får vara hos mig på BB. Han är jätteduktig och ammar allt, håller tempen bra med en extra filt Men börjar nu anta en fin röd färg så jag skulle tro att det blir att sola snart. Vi får se hur länge jag får vara kvar på BB.
    Vad heter underverket ?
  • Happyme
    Kavi81 skrev 2010-09-06 14:06:45 följande:

    Stort grattis 3Busfrön!! Vad härligt att han mår så bra! Men vad fort det verkar ha gått! Till mig har de sagt att de tror att det kommer gå jättefort denna gång då det gick fort förra gången så jag är lite orolig att inte hinna in i tid... Fick du värkar före eller efter vattnet gick? Kändes det stor skillnad mellan förvärkarna och värkarna? Hur långt vad öppningsskededt resp krystningsskedet? Hoppas det är ok att jag frågar så mycket, du väljer själv vad du vill svara på!

    Jag är nu i v. 34+2 och äntligen hemma från sjukhuset!! Så skööönt! Dock har läkarna sagt sängläge 2 veckor till helst. Det enda jag nu bryr mig  om är att bebis stannar en vecka till för då flyttar mina föräldrar hit och då har vi äntligen någon att lämna sonen till när det blir dags. I dagsläget vet jag inte hur vi skulle lösa det riktigt, iaf inte om det sker på natten... så håll tummarna att bebis stannar en vecka till!! Har dock fått mycket mer sd nu, typ var 6-7 min som pågår under ett par timmar och sen glesar det ur för att sedan komma tillbaka igen. Bricanylen hjälper typ 1/5 gånger, tar biland två ganska tätt och då hjälper det ibland.

    En fråga till er andra som varit sjukskrivna 100%: har ni fått vara sjukskrivna fram till barnets födelse och vad har då stått på era läkarintyg efter v. 36?


    Skönt att vara hemma igen

    Jag blev sjukskriven tom 37+5 men jag tror inte läkaren räknade på de exakta dagarna utan sjukskrev mig i fyra veckor som de gjort tidigare. Får väl se om fk godkänner de sista dagarna över 37+0 då jag hört att efter 37 fulla veckor inte får vara sjukskriven ( iaf inte för prematura sd då de inte räknas som just prematura längre...)
  • Happyme

    Grattis till dubbel lycka honungsgatan! Hoppas du o flickorna mår bra trots lite turbulent förlossning {#emotions_dlg.flower}

  • Happyme

    Nu är vår lilla Hanna här, efter bricanyl och sjukskrivning med risk för en premmis gick jag vecka över tiden och blev igångsatt....  4230 gram och 54 lång Hjärta

  • Happyme

    Tack snälla ni! Ja ni har ju redan hunnit uppleva den här första tiden och vet...men jag är så tokkär att jag håller på att gå upp i limningen! Kan inte se mig mätt på henne

    Kram


  • Happyme
    mariamamman skrev 2010-10-19 12:31:07 följande:
    Efter att ha kämpat länge med sängläge/vila och bricanyl kom Emil med akut snitt tisdag 12e oktober i v 35+4. Vikt 2805 g och 45 cm lång. Alldeles underbar. Efter en vecka på neo är vi nu hemma hela familjen och njuter.
    Grattis till liten Emil och njuuuuut nu {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar