Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    AsaLu skrev 2010-03-03 14:22:58 följande:
    helenas83: vad var det som gjorde att de tog ett skrapprov trots att urinprovet var neg? Jag frågade läkaren om man inte borde göra vaginalodling för några veckor sen men han sa att det var onödigt (extremt kortfattad läkare) men jag vet inte vad hans argument var. Känner mig helnojig eftersom ingen vet varför jag har så mkt sd...
    de va just för att helt kunna utesluta att GBS:en gjorde så jag hade SD. Men antagligen kan man utesluta den i mitt fall nu ändå. nu va alla prover negativa på GBS men jag har massa SD ändå!

    Pilea: Super skönt!
  • mammaNena

    härligt att du fick komma hem igen pilea!

    Här är det en jobbig dag. massa sd. värk i ryggen. trött som attans och mår allmänt konstigt..
    Men det roliga.. olle utbrast igår " jag tror vi kommer ha en bebis snart" jag frågade efter en stund vad han menade med snart. kan ju va allt från någon dag till någora veckor egentligen. snart är ju i vilket fall än för tidigt Men han menar att det är inom ca 1 vecka. JAG tror att olle är lite syns, utan att han vill erkänna. själv tror han inte på något sånt "trams". men när mia föddes, eller när mamma och pappa va och hälsade på innan hon föddes, kl va 18 på kvällen, då sa olle till mamma när de skulle gå hem " vi ringer kl 22.15 och säger att du har blivit mormor då!" Mia föddes kl 22 och vi ringde 22.15 han vet inte varför han sa så, han bara "kände" för det. så när han utbrast igår att han tror att vi snart kommer ha våran bebis, då är det svårt att börja fundera på OM han kan ha rätt en gång till

  • mammaNena

    Ska in på ny koll i morgon. tror snart jag kräks på alla vul. känns som om alla läkare på förlossningn  i varberg har varit där och "rotat" men men, det går väll över..

    SD blir bara mer och mer sen i onsdags kväll. men får väll se i morgon OM det hänt något med tappen, annars är det väll så här jag ska leva nu.
    Blev lite hormonell igår och kände att jag va tvungen att gråta. gick in till sovrummet och började gråta hysteriskt.. suck blir ju trött på mig själv. men sen va det bra igen! {#lang_emotions_dreamer}

  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-07 14:39:45 följande:
    ha ha. ja det kanske e det man ska. till och med spela in en film snutt om hur eländigt allt kan vara 

    Jag hoppas bara att olle har rätt i sin vision. kan gärna tänka mig att få ut den här grabben nu. e så trött på alla SD hela tiden.
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-03-07 15:07:37 följande:
    Jag hoppas så innerligt att han HAR rätt.. jag är SÅ trött på det här känner jag.
    så eran heter morris super gulligt! våran är bara plutten

    Sofiaochjonas: men visst kan man bli så trött på sig själv!
  • mammaNena

    pilea: skrattar lite åt din situation vid middagsbordet har/är vi inte alla där! ha ha ha

    Jag har oxå funderat mycket på när vi ska åka in! + att vi nu istället för 1½ mil ( 10-15 minuter) har 8 mil (40-45 minuter) för att ta oss till sjukan.. då iom att vi inte längre fick åka in till varberg innan jag va minst i v 35. Med dottern tog det 2 timmar från första känning ens, tills hon va ute. så jag är små svettig inför tanken på att åka såpass långt! Men jag har läst journalen (äntligen) från den tiden innan och efter förlossningen. När jag kom in i v 32+0 hade jag vattenavgång, som jag antog det va därför vi åkte in, men en tapp på 7 mm. Då hade jag inte kännt en enda SD som jag kan minnas!
    Låg och läste lite på sängen innan ( och vilade pizzan i magen ) och då hade jag SD med 10 minuters mellanrum. Dom gör inte tok ont, men de känns, men mest obehagligt antar jag.. det är så svårt att avgöra tycker jag..

  • mammaNena

    LOved: hej hej. du låter ju som en av oss onekligen själv är jag i v 29+5 idag och hoppas faktiskt snart att eländet ska vara över!

  • mammaNena

    hej alla. va ju hos läkaren innan idag. fick vänta i över 1 timme! men hon verkade inte direkt stressad av att ligga så mycket efter..
    Tappen va runt 21-23 mm (26-27 i tors) men det kan ju variera lite.
    Som tur va så blev jag sjuksriven resten av graviditeten nu, isf att hålla på med 2 veckors sjukskrivning.  Ska tillbaka till läkaren om 2 veckor OM inte det händer något annat! (och när ska man veta att det känns annorlunda än den SD man hade för 5 minuter sen)

     fy vad ont i magen jag har. är helt slut. har konstant sd med allt från 3 minuter till 30 minuters mellan rum, dygnet runt. jag måste nog gråta en skvätt, känner att jag behöver det nu igen{#lang_emotions_undecided}

  • mammaNena

    30+0 idag! (v31) shit vad tiden går! hux flux och jag är nästan där mia föddes.. olle sa igår igen om att han håller fast vid sin vision. bebis kommer snart... men vi får väll se. känns som jag ska gå och lida i 10 veckor till..
    funderar skarpt på hur jag ska få hem mia från dagis. olle jobbat natt och sovit i 4 timmar= inte pigg!
    går jag så kan jag räkna med massa SD och helt slut resten av dagen..
    ringa mamma och fråga om hon vill, IGEN!

  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-03-09 19:16:10 följande:
    Har haft mer sammandragningar dom sista 2-3 dagarna. Och nu ikväll har jag magknipkänsla och mensvärk också... Hoppas verkligen att det lugnar ner sig. Har inte lust att åka in ikväll...
    precis så har jag det oxå. funderar verkligen på hur detta ska gå, om jag ska ringa eller inte. har inte lust att åka ändå till halmstad i onödan!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar