Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    Demyra skrev 2010-04-10 12:16:54 följande:
    Hej Har hängt med å läst i tråden ett bra tag å tänkte fråga er "experter" vad som klassas som mycket sammandradningar? Om jag vilar så får jag kanske bara några få i timmen men direkt som jag gör nåt ansträngande som städare, leker med sonen och så vidare så får jag åtminstonne över 10 i timmen. Är i vecka 22 å fick mitt förra barn i v35 så känns lite som den här oxå vill komma för tidigt. Håller just nu på å väntar på kiss proverna för att sen avgöra om de blir mer undersökningar.
    låter som ytterligare en som kommer få strikt sängläge
  • mammaNena

    å va spännande pilea! hoppas på en ny uppdatering snart!

    Själv har jag ångest, eller jag är snarare delad! blev ju såpass arg i måndags att jag bestämde mig att verkligen avvakta och inte ringa i onödan! Men OM det nu är vatten så kanske det borde kollas + att det gör ganska ont i magen. inte värk ont, utan mer magknips ont.

  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-04-10 16:13:35 följande:
    Då tycker jag verkligen att du ska kolla! Jag hade magknip när jag väntade första barnet, men sen fick jag veta att jag öppnat mig och att det var värkar! haha... Jag ringde då in till fl igår och fick prata med kanske världens suraste bm! Lät verkligen som att hon blev arg på mig för att jag ringde. Så jag vill heller inte ringa i onödan. Vill helst aldrig någonsin ringa in igen eller åka dit!
    ha ha.. ja värken är inte alltid vad man trott. när jag väl ens började känna något med mia va jag öppen 3 cm redan! hade inte kännt något alls!

    Men just det där med världens suraste. en sån fick jag när jag ringde in när jag väntade mia. man känner ju sig som världens skit bara för man ringer! men ändå vill de att man SKA ringa!
  • mammaNena

    aprilfamilj: nu fick olle läsa det vi skrev om. han tycker nu ännu mer att jag SKA ringa han är så nojig tycker jag {#lang_emotions_djavulsk}{#lang_emotions_innocent}

  • mammaNena

    kom precis hem från FL
    Tack för infon Saarraa!
    Har värkar allt mellan 1 på 10 minuter till 4 på 10 minuter och de känns! va öppen 2 cm och tappen e mjuk. fick välja om jag ville åka hem och iom att halva varberg tänkte föda i kväll, så valde jag att åka hem och invänta!

  • mammaNena

    Grattis Pilea! {#lang_emotions_baby}

    Jag har ca 15 minuter till sjukan, så det är inte så farligt. iom att dom inte riktigt kunde veta/anta om det bara va förvärkar eller om det verkligen e på G så kändes det onödigt att ligga där! Har fortfarande ont i ryggen. SD kommer hela tiden, men (tyvärr) gör de inte ont Så antagligen va det väll falskt alarm och jag får gå så här några veckor till..
    Gersemi: du kommer säkert hinna före! =/

  • mammaNena
    Saarraa skrev 2010-04-11 11:49:42 följande:
    Lillan har kommit ner lite och Emilie får vara uppe och röra lite på sig. Hon är öppen för två fingrar och snart ska det sättas dropp :)
    det där låter ju ungefär som mig.. skit oxå att här är det bara att vänta och se vad som händer, OM det händer {#lang_emotions_undecided}
  • mammaNena
    Saarraa skrev 2010-04-11 15:51:12 följande:
    Emilie ringde mig för en stund sen och allt är bara lugnt där.. Hon har ju ont, men inte så ont att hon behöver smärtlindring, dom har inte undersökt henne på ett tag men sist var hon öppen för två fingrar. Hon skulle höra av sig så fort något händer :)
    å har det inte hänt mer hade ju hoppats på att du skulle skriva att hon fått nu
  • mammaNena
    Saarraa skrev 2010-04-11 17:47:41 följande:
    Nu har jag fått (kanske den sista) en uppdatering av Emilie.. Dom tog hål på resten av hinnorna för att sätta elektrod på Lillans huvud. Så nu borde värkarna sätta igång ordentligt :) Hon var nu tvungen att stänga av mobilen, så jag antar att jag inte kommer höra något från henne förrän Lillan är född :)
    å va spännande!! vilken tur att vi har dig ändå som kan hålla oss uppdaterade!!

    Själv har jag varit ute i trädgården och kört hötryckstvätt på gångplattorna... (för det får man väll om man är rekomenderad att vila!?!) Så nu slappnar inte ens magen av utan är hel hård =/ ja ja, jag kan väll föda i badkaret om han bestämmer sig för att komma, bara han bestämmer sig!
  • mammaNena
    Demyra skrev 2010-04-11 17:24:44 följande:
    Oj vad det händer här :) Grattis Pilea Jag var in till förlossningen idag för tyckte jag hade så mycket sammandragningar, bm som jag ringde till sa att kom in bara. Men guud va läkaren var otrevlig, de första hon kommenterade var att " Vad gör du här på en söndag??" Iallafall hade inget hänt med tappen den var tydligen 6 cm vilket ju är bra. Men nu när jag var ut och gå så hade jag hela tiden sammandragningar och onda sådanna :( Och tack vare den otrevliga läkaren kommer jag ju inte våga ringa förlossningen nå mer senare ifall jag behöver. Hur har ni andra med sammandragningar haft, har livmodertappen varit påverkad första gången ni blev undersökt för sammandragningar eller har den blivit påverkad senare?
    min tapp har varit påverkad från början. första kollen i v 18 så va tappen 30 mm. sen har det gått ner, men även upp till 30 igen, men det har stadigt gått nedåt ändå.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar