Inlägg från: aprilfamilj |Visa alla inlägg
  • aprilfamilj

    Vi som har prematura sammandragningar

    Pilea skrev 2010-02-22 08:43:13 följande:
    Så var det måndag igen!
    Läkaren sa till mig sist också att dom inte tycker att det är så farligt om dom kommer efter v 28. Lät också på henne som att det skulle vara nästan helt normalt ungefär...
  • aprilfamilj

    Jag har haft riktigt hårda och många sammandragningar sen igår. Vaknat hela natten av dom! Är så sjukt less nu alltså!
    Och det känns som att jag inte kommer att åka in fören jag verkligen vet säkert att det är förlossning på gång. Dom kan ju som ändå inte göra så mycket...

  • aprilfamilj
    rikkan skrev 2010-02-22 13:06:00 följande:
    Jag har en fråga till er som har fått veta att er cervix är påverkad. Förutom era sammandragningar, har ni känt ngn annan påtaglig smärta (typ i ryggen, nedre delen av livmodern el ngt annat)? Jag låg ju inne förra helgen, men cervix var opåverkad. Fick Bricanyl och Betapred. Lugnade ned sig nga dagar. Nu har samandr kommit tillb och jag har fruktansvärt ont i nedre delen av magen (påminner om mensont fast värre), vissa stunder kan jag inte gå upprätt. Har även ont i ryggslutet och en "ilande" känsla mot ändtarmen. Har otrolikt mkt flytningar, men inget avvikande i utseende. Jag har ju blivit så grundligt undersökt man kan bli, men jag är orolig för att cervix har blivit påverkad under denna korta tid jag nu har haft ont (kanske ologiskt, men så känner jag iaf). Det tar emot att kontakta förlossningen ÄNNU en gng så nära inpå. Ngn som känner igen detta??????
    Då tycker jag absolut att du ska ringa in!
    Det var precis så jag hade det när jag åkte in och tappen var påverkad. Sen är det ju alltid bättre att man ringer en gång för mycket än en gång för lite!
    Hoppas det går bra iaf!
  • aprilfamilj

    På mig så kände dom att tappen var påverkad. Men efter det så fick jag göra vul för att kolla den. Det som skiljer (vad dom sagt till mig) är att dom inte kan känna hela längden på tappen. Är nog svårt att avgöra om den är påverkad om dom inte kollat det innan för hand, då har dom ju inget att jämföra med.

  • aprilfamilj

    Ja man bör avstå från sex eftersom det kan trigga igång sammandragningarna!

    Jag känner mig också stressad och vill kunna göra saker här hemma. Rensa och städa och göra iordning för lillans ankomst. Sambon fattar inte alls att det finns saker att göra ;) hahha

  • aprilfamilj

    Jo vi får testa med det. Jag är faktiskt lite sån att jag vill göra allt själv. Då vet man att det blir gjort på rätt sätt! Men jag får försöka släppa till lite med det :P

  • aprilfamilj
    Pilea skrev 2010-02-23 15:45:02 följande:
    Nej sex ska man inte ha då det kan reta tappen! Här har det inte blivit något sen den lill* blev till o jag är i v.30+2 (rätt länge med andra ord) Får ta igen det sen Nu har jag rensat lite till i min garderob så nu kan sambon åka iväg med 2 kassar till insamlingen. Har även lagt upp 2 auktioner till försäljning. Nu får det räcka för idag, även om jag tog det lugnt o satt snällt o stilla på sängkanten när jag gick igenom kläderna. Tänk att det kan vara så skönt att göra sig av med grejer!
    Då är jag inte den enda nunnan med andra ord hehe... Har ju haft dessa sammandragningar sen tidigt i graviditeten så det har inte blivit något här heller! Men som du skriver, det får man ta igen senare!
  • aprilfamilj

    Pilea: vart bor du??? Här är det svinkallt även om solen är framme! får hoppas att det är lite mildare mitt på dan så man kan sätta sig på balkongen och lyssna när det droppar från snön som smälter.det är grejer det!

    Jag fick då åka in en sväng på förlossningen igår med misstanke om att jag läker fostervatten. Dom kollade med gynundersökning men såg då inget där. Men dom visste inte säkert. Så jag ska hålla koll nu...

  • aprilfamilj
    Pilea skrev 2010-02-24 14:20:09 följande:
    aprilfamilj: Hoppas det inte är fostervatten som läcker! Chaktio: Jobbigt med så mycket sammandragningar! Vet inte varför man får mycket sammandragningar på natten.
    Ja det vore ju inte så roligt om det är så.. Men känner mig ändå lugn. Får hålla koll bara så det inte kommer mer eller att jag får feber.
    Känns ju lite läskigt bara att det KAN vara det. Är ju fortfarande så tidigt 30+3
  • aprilfamilj
    Pilea skrev 2010-02-24 19:59:14 följande:
    Har fått onda sammandragningar nu ikväll! Trodde inte det kom så regelbundet, men nu när jag kollat de senaste så kommer de ungefär var 5:e min.  Gör väldigt ont i blygden när jag står, men det kan ju vara foglossning. Väntar ett tag o ser vart det bär hän. Sambon är på föräldramöte på dagis just nu.
    Ojdå, hoppas verkligen att det lugnar sig. Men borde du inte ringa in om dom kommer så tätt??
    Vilken vecka är du i nu?
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar