• AsaLu

    Vi som har prematura sammandragningar

    elaisa: Ja försäkringen heter Vänta Barn o gäller för både mamma o barn. Visst är du ungefär i samma vecka som jag? Hur ofta går du på koller?

  • AsaLu

    Ptja min tapp var senaste mätn 0 mm... {#lang_emotions_yell}

  • AsaLu

    Ja 0 mm tapp betyder enligt läkarna en "ökad risk för vattenavgång", men å andra sidan säger de att det finns många som går flera veckor så här...
    Har väska packad och är beredd hela tiden, maken jobbar hemifrån o vi har sett till att ha barnvakt hela tiden. Men det är ingen som vet, kan hända i natt och det kan ta flera veckor till. Men så är det ju egentligen för alla, min första son kom hux flux utan förvarning i v 28...

    Ang Betapred (kortison) har jag inte heller hört om några nackdelar eller biverkningar. Har fått 2 doser så Skuttan är förhoppningsvis hyfsat redo för världen utanför om det skulle bli förlossning nu!

    Någon av er andra som har en bäbis som sparkar så att det gör ont i livmodern??

  • AsaLu

    har varit inlagd i 5 veckor men fick åka hem o vila hemma v 28+0, det är nog delvis upp till varje läkares bedömning. Jag är tacksam, kräktes rätt bra på sjukhus till slut!!!

  • AsaLu

    Grattis Pilea! Jag har 3 dagar kvar till 30 hela veckor som är mitt nästa stora mål. När din dotter föddes v 35+4, blev ni kvar på neo då? Hur länge o vilken hjälp behövde hon?
    Kanske hemskt att säga men jag är så less på det här att jag nästan önskar att det ska sätta i gång, fast jag vet att det blir tufft för barnet. Någon mer som haft dessa tankar...?

  • AsaLu

    Gersemini: Förstår verkligen om det känns jobbigt, men det behöver absolut inte betyda något! Jag har ju nu snart gått 2 veckor efter att UL visade att tappen var 0 mm och jag var i princip 1 cm öppen, och än har inget hänt, så det mesta kan klara sig längre än man tror!!
    Jag kan inte ens vanka omkring med mina sammandragningar, ligger ner ca 23,5 tim per dygn, och framför allt på kvällarna kan jag inte ens sitta upp...

  • AsaLu

    Sorry Gersemi skulle det stå o inget annat...

  • AsaLu

    elaisa: har faktisk kommit fram till att det är bättre att sitta upp o äta, spänner mig mer om jag ligger/halvligger o äter... Vilka sjuka problem man har!!
    Går ner för trappan från sovrummet på morgonen, sen upp på kvällen, det är min motion. Jag har legat i ca 8 veckor nu, du måste ha legat ännu längre eller hur?
    Ska in till KS i morgon, en bilresa på ca 30 min, tror att jag kommer att få ligga i baksätet... :-P

  • AsaLu

    Pilea: min läkare skickade ju hem mig i v 28+0 med order om att ligga ner så mkt som möjligt, men han sa också att jag inte behövde sprutorna med blodförtunnande (som jag fick på sjukhuset) för han sa att man aldrig är lika stilla hemma. Det lät lite på honom som om att han var nöjd om det gick till v 28...
    Angående Bricanyl är jag väldigt förbryllad, han sa som sagt att om man tar 2-3 per dag i en vecka så verkar de inte längre, eller mao när man inte skakar o får hjärtklappning längre har de ingen effekt på livmodern. Men jag tycker att de fortfarande biter på mina sammandragningar trots att jag inte känner några biverkningar.

    elaisa: om din förlossning skulle vilja sätta igång nu, får de lov att klippa cerklaget då??

    Jag har för övrigt inte känt något alls som jag tolkat som att cervix har öppnat sig, det verkar ha skett alldeles "tyst"

  • AsaLu

    elaisa: till mig sa det att effekten sitter i länge, så om du har något att säga till om skulle i alla fall jag vilja att de gav sprutorna nu. Varför tvekar de?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar