• AsaLu

    Vi som har prematura sammandragningar

    Halloj alla kämpande,
    Ang försäkring hittade jag villkoren på trygg hansas hemsida o där stod att alla kunde teckna försäkringen "utan hälsokrav" så jag håller verkligen tummarna att den gäller!!
    Ja jag får också ut ersättning fr vanliga sjukförsäkringen för sjukhusvistelsen men det är 100 kr per dag o det kostar 80 kr per dag att ligga här (+ att min man får betala 200 per dygn han är här + att tv kostar 250 per vecka + parkering här på ks ca 100 kr per dag...) så det jänns som en klen tröst... 
    UL i går visade på en cx-längd på ca 8 mm men det bedömdes ändå som oförändrat sen förra veckan (då ca 1 cm), så goda nyheter egentligen fast jag har i alla fall en dålig deppig dag i dag...
    Längtar hem till min lilla skatt så jag håller på att dö, har träffat honom ca 5 ggr på en dryg månad nu!!
    Alla ni som äter Bricanyl, har ni fått andra mediciner också? Jag får som sagt var bara Bricanyl när det blir tätare el starkare sd, annars får jag bara nåt som heter Adalat 2 ggr per dag. Någon som hört om/testat Adalat o vet vad skillnaden är? Har inga biverkningar alls av den så om de har samma effekt ungefär är jag lite förbryllad över varför så få verkar få det?

  • AsaLu

    ja tror att adalat är blodtrycksmed egentligen, ska fråga läkaren i morgon vad skillnaden i effekt i "våra fall" är.

  • AsaLu

    Ja hur överlever man flera veckor på sjukhus? Vet inte men nu har jag legat inne i 5 veckor o jag andas i alla fall fortfarande... Skulle nog som många säger vara svårt att vara stilla på samma sätt hemma, men nu är det mindre än 2 v kvar tills jag kanske kan få åka hem!!!!!!
    V26 + 2 idag så läget är ju ett helt annat än när hela vårt elände började (TTS m operation o ena tvillingen dog osv...) på annandag jul. Så trots allt känner jag mig hoppfull att vi ska komma hem med en pigg tjej till slut {#lang_emotions_smile}
    Alla har full rätt att klaga! Jag tycker vissa dagar att det är mest synd om mig i hela världen men inser att det finns oräkneliga situationer som vore värre...

  • AsaLu

    Hejsan alla,
    Jorå jag ligger där jag ligger och dagarna går, det har liksom inte hänt något att rapportera på ett tag nu...
    Idag v 26+5 så det börjar kännas bättre, om UL fortsätter att se oförändrade ut får jag kanske åka hem o vila om en dryg vecka!!! Men en vecka är ju 7 dagar och en dag är ju 24 timmar så det känns långt som ni vet. Läskigt att åka hem m bara 8 mm tapp kvar oxå...
    Jag har inte så mkt sammandragningar men har tagit bricanyl på kvällarna för att försöka slippa de jobbigaste timmarna, ibland har det funkat men ikväll är det rätt jobbigt i alla fall, kanske kommer en sd i halvtimmen om jag ligger på rygg eller går på toa eller annat.

    Fick prata med en aurora-barnmorska idag om hur jag upplevde förra prematura förlossningen och det kändes jättebra. Har inte fått prata så mkt om det tidigare, har väl mest velat förtränga men nu kommer det smygande igen.
    Hoppas väl att det inte blir så men har inte riktigt fått in i hjärnan att i värsta fall kan vi ha ett andra barn om inte alltför många dagar!!

    O apropå städhjälp är vi inne på det också, kommer väl att kännas konstigt att någon annan ska plocka upp mitt skräp men jag tror att vi går under annars, speciellt om det blir en lång runda på neo igen, och sen ett tag hemma med sondmatning dygnet runt... Pust.

    Lycka till alla och knip duktigt. Tänk på att det är en bra tid på året att vara "inlåst", fatta vad illa om det hade varit mitt i juli när alla har semester o åker ut o badar...

  • AsaLu

    Jag tror inte att de kommer att tvinga hem mig om det inte känns ok, läkaren sa först 29+0 men då sa jag 28+0...
    Någon som har tips på städfirma i 08-området?


    linelus04 skrev 2010-02-02 08:00:38 följande:
    I natt var hemsk mycket sammandragningar och den lille i magen ville inte vara stilla , känns som den blir stressad av mina sammandragningar . Nu på morgonen är det lite bättre , men om det fortsätter så måste jag nog ringa . Måste ju kunna åka in och få någonting för dem. Annars tror jag att den lilla inte stannar kvar så länge till. Men är lite orolig att man blir inlagd , får lite panik av sjukhus . Men den smällen får man nog ta i så fall .
    Tror apropå detta att barnets rörelser kan trigga sammandragningar, det är någon här som har sagt i alla fall. Jag har oxå en riktigt sprallig sak därinne o det är ju som alltid nätterna hon lever om som mest! vilken vecka är du i nu?
    elaisa skrev 2010-02-02 14:35:36 följande:
    Angående städhjälp, kan verkligen rekommendera det! Visst tog det emot innan vi bestämde oss just för att det känns hemskt att låta någon annan ta hand om vår skit men idagsläget fixar vi faktiskt inte det och för familjefridens skull....Eller som min svärmor uttryckte det - ja, ni låter ju dagis ta hand om pojken så varför inte låta en städerska ta hand om städningen....eh what?
    Ja hellre städerska än skilsmässa eller psykakuten... {#lang_emotions_tongue_out}
  • AsaLu

    Låter som om alla har en bra dag!!
    Vi hade UL cervixmätning i morse o det såg oförändrat ut, tänk att man kan vara så glad för 11 mm.... Så planen att få åka hem om en nkapp vecka står kvar än så länge!

  • AsaLu

    Hejsan alla,
    Det låter som om det går sakta framåt för alla trots en hel del svårigheter o motgångar...
    Jag fick trots allt åka hem i onsdags trots att tappen såg helt utplånad ut, de bedömde att risken inte var så mkt större jämfört m några mm stängt. I morgon är jag 28+4, samma som när sonen föddes, så det känns som en seger!
    En fråga om Bricanyl, finns det någon av er som tar det regelbundet över längre tid? min läkare sa att om man tar 2-3 per dag i en vecka har de ingen effekt längre, så jag är ganska rädd för att ta "i onödan". Vad har ni för erfarenhet av det???

  • AsaLu
    AsaLu skrev 2010-02-13 21:56:12 följand
    En fråga om Bricanyl, finns det någon av er som tar det regelbundet över längre tid? min läkare sa att om man tar 2-3 per dag i en vecka har de ingen effekt längre, så jag är ganska rädd för att ta "i onödan". Vad har ni för erfarenhet av det???
    *puff*
  • AsaLu

    Anlo80:
    Hade samma funderingar om försäkringen men i alla fall hos trygg hansa står det klart o tydligt att alla får teckna utan hälsokrav, så jag har betalat in o hoppas att den gäller! JAg har även från dem fått ut ersättning för att jag legat inlagd en massa veckor så de vet om att jag har komplikationer o ingen har sagt något!!

  • AsaLu

    elaisa: jag är v 29+1 idag och det är sonens 2-årsdag, så det känns som att det har gått över förväntan även om det skulle hända idag!! Det går väl ok att vara hemma, kan ju inte göra något, förmiddagarna går bättre men kvällarna kan jag inte ens ställa mig utan att magen blir stenhård... Är det så för er andra också?

    Angående försäkringen behövde jag inte lämna någon som helst hälsodeklaration på Trygg Hansa, så testa dem ni som fått avslag på andra bolag!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar