• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Gersemi skrev 2010-01-29 16:43:19 följande:
    Ja, det är så otroligt skönt att bli tagen på allvar! Ska nog fråga dem om cervixinsufficiens när vi ändå är där. Förlåt att jag har så dålig koll, men hur långt gången är du? Det låter ju som att din son föddes väldigt tidigt? Tänkte på det där med att gå längre än förra gången, gissar mig till att det är en milstolpe Trots hotande prematur är mina killar födda i v 38 och 36, så vi har aldrig behövt ligga på neonatalen. Känns bra eftesom vi bor i Västerås... :-/ Hoppas verkligen att vi ska slippa det denna gång med!
    Jag är i v.26+5 idag o sonen föddes i v.27+4 så snart så Dottern däremot stannade inne i magen i ytterligare 8 veckor (v.35+4). Hoppas iaf få gå så länge den här gången med.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Gersemi:


    Skönt att du fick komma hem igen!
    Tror cervix-längden skiljer sig mellan olika personer så det som är normalt för en kanske inte är det för en annan. Min tapp har iaf aldrig varit längre än 4,2. Sen kan det ju vara intressant att veta hur den är i vanliga fall så man har något att jämföra med. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Gersemi:


    Med dottern behövdes aldrig neo, vilket var jätteskönt. Vi stannade ca 1 vecka på vanliga BB eftersom hon var lite gul o fick sola 1gg.
    Tänkte på det där med cervixlängden! Ska den inte kortas naturligt så att säga ju längre gången man är?
    Förstår hur du tänker! Det är verkligen skitjobbigt att gå på extra koller o få domen eller vad man ska säga, lika nervöst varje gång. Fast samtidigt är det skönt att bli kollad. 
    Jag ska på koll den 11feb först. Om jag får passera sonens födelsevecka kommer jag nog automatiskt lugna ner mig lite i psyket. Försöker att fokusera på att jag faktiskt gick bra mycket längre med dottern så chansen att jag gör det igen är väl minst lika stor egentligen. 
    Nu har vi kalasat färdigt här hemma o jag satt som en prinsessa i min fåtölj o blev uppassad Alla gäster var duktiga o hjälpte till att städa undan efteråt, hi hi! Skönt att ha det överstökat.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Idag går jag in i v.28 (27+0), 2 trimestrar avklarade o bara 1 kvar


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-01-31 15:53:54 följande:
    Grattis Pilea, måste kännas så skönt! Vecka 28 är mitt hägrande mål just nu (är i v25+4) men för mig ingen bra helg... jag kan inte kliva ur sängen förrens magen blir sten hård och det sticker och ilar i min livmodertapp. Har velat fram o tillbaka om vi ska åka in men avvaktat.
    Usch, va jobbigt!
    Har också en del sammandragningar + ont i korsryggen, men jag inbillar mig att det är foglossningsont. Men hur vet man egentligen? Jag känner ju att blygden typ glider isär när jag reser mig upp o det liksom ilar till, skär i mig. Men det onda i korsryggen sitter liksom kvar som en konstant smärta, blir varken mer eller mindre ont när jag får sammandragningar. 
    Men jag känner att bebis ligger väldigt långt ner o pressar. Ibland när jag står upprätt känns det som magen typ ska trilla av, svårt att förklara.
    Men någon stans inbillar jag mig att när man tvekar på om man ska åka in så är det nog inget. 
    Som när sonen kom så tidigt, då var det ju något i mig som "sa" att detta borde kollas upp, minns inte att jag hade särskilt ont egentligen, lite ont i korsryggen, men det var känslan som avgjorde.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Nej, det är helt rätt, alltid skönt att åka in för en koll bara för att lugna nerverna lite. För min del börjar oron o tankarna smyga sig på ca 14 dagar efter senaste kollen på spec-mvc, det är som en magisk gräns, fattar inte varför. Men när bara 1 vecka gått o krämporna gör sig påminda då kan man lugna sig med att man nyligen varit o kollat. Efter det blir det på något sett bara för mycket o man "triggar" igång sammandragningar på något vänster. Gud som jag svamlar


    Hur går det för Er andra?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag fortsätter mitt mitt nät-shoppande för att fördriva tiden lite. Nu har jag t.om näthandlat från Apoteket Köpte lite hygien-prylar osv som jag tänkte packa ner i BB-väskan. Vill ha allt klart, man vet ju aldrig när det är dags att åka in.


    Här om dagen tryckte jag på "köp nu-knappen" på Tradera, köpte ett nytt babyskydd i kartong. Det blidde en BeSafe IZi Sleep för 1495:- med frakt. Tänkte som så att man säkert får igen en del av pengarna om man säljer den på typ Blocket sen.
    Dessvärre var det en del som inte var nöjda med stolen när jag ställde en fråga om den här på FL. Ja, vi får se när den dyker upp.
    Babydrommen.se har kampanj på den just nu o det var samma företag som lagt ut på Tradera.
    Så här ser den ut iaf!
     
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Hur är det med AsaLu? du har inte skrivit något sen i fredags!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-02-01 14:10:23 följande:
    Gud va härligt att packa bebisväskan! glöm inte kexchokladen... Min första bm pratade så mycket om vad jag skulle ha med till BB och jag packade pliktskyldigt ner allt från hennes lista. Sen hann jag inte ens öppna den innan sonen var ute samtidigt som sambon slukade alla kexchoklader,bananer o cola i ren nervositet. Idag har jag en städerska här som städar hela huset! En doft av såpa börjar sprida sig - helt underbart för här var så smutsigt och äckligt. Och jag bara ligger här...
    Ja, det är ju lite tidigt förståss, hela 89 dagar kvar till BF, men jag vill ha det gjort.
    Nice med städerska! Min sambo får agera städerska här o jag har äntligen lärt mig koppla av o låta han göra det på sitt sätt (är lite pedant av mig).
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-01 15:56:29 följande:
    hej håller med er i början är det så svårt att släppa allt i hemmet och med barnen . Nu får min stackars man ta allt här hemma barnen städning maten . Ja och så jobbar han ju oxå . Stackaren . Men bättre mår jag när jag nu vilar . Igår var vi och köpte en vagn brio sing blev det med travell systemet . Så skönt eftersom jag snittas en fjärde gång har man lärt sig att det inte går med en jättestor vagn som man ska lyfta in i bilen hela tiden . ler. Mina blödningar har för tillfället stannat av. skönt diabetes är okej , det är sammandragningarna som inte ger med sig blir bara värre . Får inte äta bricanyl tabletter pga mina tidigare blödningar och sen diabetesen. Typiskt mina förra graviditeter kunde jag i alla fall äta dem och få sprutor och nu ingenting . tiden går långsamt framåt är i vecka 27 fulla snart. Hur långt har ni andra kommit ? Hur ofta har ni kontroller hos bm och läkare ? Hur ofta har ni sammandragningarna och hur tätt ? Lite frågor . Kram på er
    Är i v.27+1 idag o går till MVC som "vanligt" folk Spec-mvc ungefär var annan var 3:e vecka någon ting o mäter tappen.
    Har inte jättemycket sammandragningar längre, tror jag, eller så har jag bara vant mig vid det. Tror att lite av min oro o stress börjar släppa nu när vi snart passerat sonens födelsevecka o det kanske gör sitt också.
    Har ingen bra koll på hur ofta eller så, men det kommer ju ett gäng sammandragningar på ett dygn, särskilt om jag rör magen, om kläder sitter åt, om jag ligger på rygg, sitter rakt upp o ner på en stol osv.
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar