• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Bohman
    jmynt skrev 2010-06-11 10:20:58 följande:
    jo då sd har lugnat ner sig men jag mår sååå illa, fick dock sova till 09:50 dottern var visst trött hon med, men jag känner mig fortfarande konstig i kroppen, darrig på nåt sätt, fast jag inte är det och väldigt orkeslös. ska ringa o prata med min bm nu så får vi se vad hon säger. I vilket fall så törs jag inte vara själv med tösen mer nu så i eftermiddag åker vi till mina sväsföräldrar och bor där över hälgen.
    klokt att du åker till svärföäldrarna i helgen, utifall att du skulle behöva åka in.
    skönt att de lugnat sig, det har det gjort här med.
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-11 10:40:40 följande:
    klokt att du åker till svärföäldrarna i helgen, utifall att du skulle behöva åka in.
    skönt att de lugnat sig, det har det gjort här med.
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Gott att höra x 2 :)
  • Happyme
    jdsr jag är också sjukskriven på heltid men bara tills på måndag, hoppas på fortsatt heltid med tanke på både sd men också att jag har svårt att få i mig den näring jag pga magproblem.

    jmynt skönt att det lugnade sig men ring o kolla, har du fått dit hb kollat på sistone?? det kan ge alla möjliga knepiga symptom om det ligger väldigt lågt.

    Noemi , attans förkylning! Hoppas det snart går över och du kan börja ladda krafter till förlossningen Du går i i v 37 och lilla fröken har alltså passerat gränsen för att räknas som prematur, grattis till att du fixade det så här långt och nu slipper ni nog oroa er för vilken neo ni hamnar på Skål
    Japp går in i v 26 i morgon och det känns skööööönt ! Om två veckor ska vi fira att vi klarade gränsen för extrem prematur!! Vi åker till Sundsvall när jag är 26+0 och alltså påbörjar v 27, deras neo tar emot först från 27 fulla veckor och för ngn vecka sedan funderade vi på att skjuta upp semestern tils dess men det ställer till det lite för yngsta sonen fyller 14 den veckan o vill alltid fira på landet, min syster med fam kommer från USA och är på landet den veckan, vi ska på dop och sen är det ju midsommar så vi åker nog upp om allt ser bra ut på läkarkontrollen nu på måndag. Jag menar ser tappen fin ut och sd har lugnat sig händer ju knappast ngt på en vecka. Dessutom åker Bricanylburken med förstås!
    Antar att ni blir kvar i stan tills lillan är ute? Hade jag haft blödningar som dig skulle jag nog inte rört mig ur fläcken på hela sommaren, vi har sex mil till sjukhuset från vårt lantställe Obestämd
    MEN det finns ju så mycket mysigt i stan på sommaren, lätt att glömma !
  • kg8

    Va skönt att det lugnade ner sig för er.
    Jag är precis hemkommen från kontroll hos barnmorskan, då hon också kände på tappen. Den var sluten och mjuk som förra gången så jag oroar mig inte speciellt. Däremot känner jag mycket mensvärk idag och har vaknat inatt med mycket sammandragningar och ont.

    Detta med att det gör ont i höfterna vid sammandragningar trodde hon var att bebisen låg långt ner, det var ju någon mer här inne som hade det så om jag inte minns fel.

    Överaskande nog var min bebis fixerad idag, som omföderska har jag hela tiden hört att den antagligen inte fixerar sig förräns det är förlossning. Den skulle tydligen ligga väldigt långt ner också.

    Hoppas alla får en lugn o skön dag, själv ska jag ner o luncha på stan nu. Första gången jag vågar mig ut o träffa ngn kompis på det sättet, på flera veckor!

  • jmynt

    gahhhh nu blir jag snart tokig! inte en bm så långt ögat kan nå. Idag är de visst inte där för det gick inte att ringa dem på telefontiden. aja jag får väl ta en promenad och gå dit o höra efter.

    hoppas att ni andra har det bra och att alla dumma sd håller sig borta idag.

  • Lana
    jmynt,jag tror det är för att är "för aktiv".kroppen säger ifrån.finns det ingen som kan hjälpa dig? du får ge din sambo en känga så han fattar.för det är inte bra för dig.
    hopaps ni haf det bra i helgen och att du får vila mycket.är svärisarna med på noterna?

    kh1,trist att behöva legat på sjukhus men skönt att de fått stoppat det.du är ju snart i v.34+0 också
    Mina är också värre på natten och när jag ligger ner.

    schnappi,min mage blir lös och jag kan göra nr.2 många gånger på en dag då jag har mycket sd. Vilket i början oroade mig för ja tänkte nä nu händer ngt.men icke och jag äter järntabletter som eg gör mig SÅ hård.

    Pennyjenny,va skönt med bra tapp och att blir tagen på allvar.hoppas nu det får hålla sig lugnt om du får vara hemma.
    Jag får också sååå dåligt samvete av att bara ligga här.men han är väldigt bestämt på att jag ska det.han försöker förstå så gott han kan.det tog ett tag innan han fattade riktigt hur allvarligt allt kunde bli.men nu är ha nmed på noterna,även om han glömmer bort sig ibland

    bohman,du kommer att klara detta.Men förstår verkligen din oro.

    happyme.hejja va härligt med v.26 det går framåt och komemr gå jätte bra.

    jdsr79; jag hade "bara" mycket sd och blev sjukskriven.har inte haft någon påverkan av tappen alls,men har ett väldigt krävande jobb som uska i hemtjänsten därav misstänker jag sjukskrivningen.jag hade nog blivit sjuksriven från min mammaledighet jag hade i april om jag hade velat,men jag sa det var okay om jag tog mamma ledigheten istället och sedan HP.

    När är det man tillhör normalförlossningen?
  • MariaOMarkus

    Ibland undrar jag om sambon verkligen förstår hur jag mår. Ska få gäster idag då han är borta på sitt och ville ha hjälp med lite städning.  De första han gör är att fixa en grej på datorn och sen säger han att han vill duscha innan han böjar,visst ska han få göra de. men då helt plötsligt ska han bada.men HALLÅÅ... aah jag säger vad jag tycker om saken och stänger dörren.

    Jag vek en massa tvätt,som dottern sen självklart drog upp på golvet så då fick jag ju plocka upp de. sen när jag diskade höll jag på att svimma av mina sd som jag fick,satte mig på golvet för att få luft och slappna av. detta är inte ok. Jag vill inte att bebis ska komma ut redan men de känns som att jag tjatar på himla mkt på honom att till slut orkar jag inte mer .(sa även detta till honom igår) han tycker dock det är bra att jag säger till när jag behöver hjälp men då kanske han kan sluta sura..

    Nån som har tips på hur jag ska få honom att förstå bättre? måste jag gå till läkaren för han ska fatta att han måste hjälpa till mer.


    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
  • Demyra

    Min sambo sköter allt här hemma, eller han säger att han inte förväntar sig att jag gör nåt.
    Sen om jag orkar göra nåt så är det bara plus :)
    Men det är jag själv som sätter krav på mig, känner mig så lat och oduglig när jag inte gör nåt.

  • kg8

    Min man har vart oerhört bra i det här, han har gått ner till att jobba vanliga dagar så han kan lämna o hämta lillan på dagis, sen fixar han maten o städet o tvätten. Han lägger lillan på kvällarna o åker ibland tillbaka till jobbet för att jobba hela kvällen.
    Jag brukar försöka plocka i och ur diskmaskinen om jag orkar.
    Men oftast blir han sur när han ser att jag har grejjat, han tycker att det är totalt onödigt...
    Sen är det inte alltid som allt blir gjort, men vi har väl båda två lärt oss att blunda lite för att det är lite stökigt o dant hemma.

  • 2små2stora

    Jag gör det jag kan men resten får maken och  grabbarna ta. Fast idag har jag röjt runt för annars så blir vi aldrig klara till grillfesten. Men nu är det bara golven kvar och de får maken ta ikväll.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar