• TinaLi

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt: min vännina fick precis som du när hon var gravid. svullnade upp och fick on i leder etc. Hon fick tryckavlastande "handledsskydd" etc. från sjukvården. Det blev lite bättre när hon använde dom sa hon.
    Det har bla. med vattenansamlingen att göra. Prata med din sjukvård och din BM.

    Bohman: vilken fin mage!!!

    Mina sammandragningar har varit helt okej sista två dagarna. Inte alls haft så väldans ont. Och förvärkarna har faktiskt inte kommit på några dagar nu. Hur skönt som helst!
    Även skönt att det blivit lite svalare ute. Känns som jag har en kamin i magen. (är pojkar varmare måntro!?)
    Börjar också känna lite att jag gärna vill att vilden kikar ut snart. Känner mej så fruktansvärt otymplig och ofta "trött" i magen...(är i v.34)

    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    schnappi: jag har oxå sådär vissa dagar, med en sd som inte vill släppa. Grymt jobbigt!

    Min halsbränna håller på att ta död på mej. Inga huskurer eller nått hjälper. Igår mådde jag så illa av halsbrännan, så jag gick o la mej o sov för orkade bara inte.
    Så idag inhandlade jag losec mups och novalucol, som jag hoppas ska hjälpa.
    Har haft en hel del sd idag också. Men mest otäckt är att huvudet ligger så långt ner nu, så jag känner det verkligen när jag går i uppförsbackar och trappor. Hade samma i förra grav., men då redan 2 mån innan förlossningen. Så vilden där inne har ju sjunkit ner lite senare. Men tycker det är lika obehagligt denna gång, när man verkligen känner att det gör ont om man sätter sej snett, eller som sagt går i backar eller så...
    Känner ni också så mycket? har era små också sjunkit ner mycket pga sd och förvärkar?
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    t0va skrev 2010-07-27 20:15:42 följande:
    Jag har fått mer halsbränna men det hjälper att dricka mjölk så sambon gnäller över att mjölkkonsumtionen har ökat massor, men det underlättar. 

    Min har sjuknt ner ordentligt nu och är fixerad, bm kände igår och det gick inte att rubba huvudet. Är massa tryck nedåt och gör rätt så ont. Jag har inte så många smärtsamma sammandragningar nu och det är skönt på sitt sätt, för då har jag lite ork att göra ordning hemma. Lyckades gå ner med våra tomma kartonger idag, så vi slipper ha det i lägenhten, men allt går sååå otroligt långsamt.

    Jag är grymt trött nu med, gick upp 13 idag och det är läge att gå och sova nu,inte för att jag får någon kvallitetssömn. Har fått mer ont i fogarna igen men tensen och sen amningskudde mellan knäna hjälper :)  
    Vilken vecka är du i nu?
    Jag går in i v. 35 nu och börjar ju faktiskt bli less redan jag med....
    Just som du t0va nämnde, så går ju allt såå lååångsamt. Man får gå långsamt, resa sig långsamt etc. o ändå sätter dom där sd eller förvärkarna igång....
    O nu har min foglossning börjat oxå. Trodde jag skulle slippa den den här gången. Men det är mer på insidan om man säger, mot bäckenet på "insidan av låret", som om det är bäckenet som gör nån uppluckring eller nått. Nån mer som har så!!??
    Bältet funkar ju hyffsat, men klämmer däremot på bebisens huvud så han blir ju arg hela tiden när jag har det....
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Är det några av er som går utan bricanyl? Jag går inte på det. Så tar mig igenom det onda ändå...
    Fått tre förvärkar bara nu på nån timme...ONT!


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    schnappi: samma här. eftersom det inte är alltför lång tid kvar till BF så gör det ju inget om han kikar ut tidigare. Men BM o jag kom överens om att han nog tänker stanna några veckor till iaf så kämpar på utan bricanyl o hoppas jag orkar!

    jdsr79: STORT grattis! skönt att den lille kikat ut o att ni slapp alltför prematur! mår du/ni bra?
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    jmynt skrev 2010-08-02 15:59:52 följande:
    jag som är dålig på att förklara. Idag låg blt på 108/80 och innan har det legat på något på 100 på det höga siffran och runt 30-40 på den låga. vet inte om det vart tydligare nu.

    har just kommit hem bm och hon tyckte inte att jag behövde oroa mig över blt i alla fall. Upptäckte dock när jag var på toa att jag fått en blödning, och om det fortsätter under kvällen skulle vi åka in igen och få det kollat. Har även fått en tid till läkare på torsdag och då ska vi diskutera eventuell igångsättning.Är så trött på det här nu har onda sd hela tiden men de vill inte bli regelbundna vill bara att det ska sätta fart nu.
    Min förlossning startade med en liten blödning. Fick den vid 4-tiden på natten, o när blodet blev mörkare skulle jag åka in, o det blev det vid 7-tiden. Hade inga direkta värkar på några timmar...o vattnet fick dom punktera vid 17-tiden o därefter kom mina krystvärkar nästan direkt. 18.04 är min skrota född så det kan nog säkert vara på g för dej, även om du inte har så mycket känningar än. *spännande*
    Jag är glad att jag fick blödningen, annars hade jag säkert inte åkt in förrns vid 17-tiden o då är det på håret att vi hunnit *s*

    Jag är i v. 34+5 nu. Så v.35 Hoppas på bäbis om ca 2v, så man slipper gå med det här. Får sd så fort jag reser mej eller gör nått....o nu har foglossning/bäckene uppluckring börjat oxå, så jag har ONT när jag går (har bältet på numera. sluppit det under hela denna grav(!))
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Är i v 37 nu (36+2) o har i flera dagar nu haft riktigt onda förvärkar och tryck neråt. Men de varar bara några sekunder o det är ca 3-4 st med nån minuts mellanrum. Sen dör det av o kan dröja innan nästa.
    Fy om jag måste gå såhär länge till. Vill att bebis tittar ut snart ju! Försöker få han att förstå att han gärna får komma i nästa vecka!
    vad har varit era bästa "utmatnings" knep, ni som fött tidigare!!??


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    T0va: lycka till idag! vad härligt att du äntligen får träffa din lilla!!!

    Schnappi: vad härligt att hon växt på sig så! o lycka till på måndag! jag gissar på 3680gram
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Andra dagen med onda förvärkar idag. Måste andas igenom dom o ibland får jag luta mig bakåt för det gör ont o "trycker nedåt". Spänner så fort jag står eller går o mkt sammandragningar. O så kommer värkarna med några minuters mellanrum o varar ca 30sek. Men sen kan det dö av nån timme eller så o så kommer dom tillbaka. Igår hade jag så i 4 timmar. Idag har det varit lite spritt under dagen.
    BM sa åt mej att ta det lugnt o ta många bad.
    Men är det inte på g snart blir jag ju tokig. Såhär kan jag ju inte ha det om dagarna....*gnäller lite*
    Vad tror ni? Falskt alarm eller kan det vara på g?


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    honungsgatan skrev 2010-08-20 09:54:41 följande:
    Tack för svar!

    Ja usch PennyJenny, måste vara sjukt läskigt att få det väldigt tidigt! :/ Jag har ju ändå kommit en bra bit på väg.

    Ja, det känns skönt att ha åkt in. Fick ju rådet här i tråden att ringa in och sedan satte sambon ner foten och tvingade mig för sd var så frekventa. Jag har ju typ blivit immun mot sd elller nått. Haft så mkt under lång tid, och BM har bara sagt "no worries" så länge de inte gör jätteont. Så jag har liksom kopplat bort det.
    vilken tur du åkte in då! var dom oroliga att tvillingarna skulle kika ut tidigare, så det var därför du blev inlagd?
    v.31 är ju lite väl tidigt, med tanke på allt som kan strula med mat och sen framtida allergier och så.

    Jag har ju haft liknande symptom som du. Sd o förvärkar med några minuters mellanrum. Häromdagen höll det på så i 4 timmar. Sen dagen efter lite mera spritt under dagen, o dagen därefter hade det lugnat sig lite.
    Jag har inte ringt in, för kännde ju att det avtog. Ska kika tappen hos min privata gyn på måndag.
    Hoppas nästan han är på väg ut snart, för jag tycker det är lite kämpigt med dom onda förvärkarna. Liksom retligt att det inte sätter igång...
    O jag är ändå i v37+ (o han väger strax under 3kg ungefär) nu så han är välkommen vilken dag han vill (sa tom. BM. så det var ingen fara om det skulle esscalera med förvärkarna o sätta igång, sa hon. Känns skönt o veta!)
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar