• TinaLi

    Vi som har prematura sammandragningar

    jag ansluter mig till tråden (har BF 8e sept)
    Mina sammandragningar började för ca 1 månad sedan (ungefär samtidigt som i min förra graviditet). Får sammandragningar när jag går i minsta lutning, stressar eller går för fort.
    Så här blir det till att ta det lugnt resten av grav.!


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    Sofiaochjonas skrev 2010-06-04 10:44:09 följande:
    Hej tjejer! Jag är inte riktigt med i tråden längre, hade BF 10 april men fick min flicka i 37+3  =) Har funderat en del på en sak som ni kanske kan svara på..

    När jag blir gravid igen, kommer jag drabbas av samma komplikation då med? (prematura sammandragningar och förkortad och påverkad livmodertapp) Eller hur fungerar det, kan jag gå helt ut dessa problem nästa graviditet?
    Det kan bli helt annorlunda med sd. Livmodertappen vet jag inte, men tror det också kan vara olika. Mina graviditeter har varit både lika och olika.
    Sd fick jag ungefär samtidigt även i min förra grav. Men jag har mått bättre i övrigt i den här grav. och sluppit bla. foglossning. Vilket känns underbart!
    Så det behöver inte alls bli lika nästa gång. Men är ju bättre man är beredd på det, för då blir man glad om man slipper
    Hoppas du och bebisen mår bra och har kommit in i livets rutiner!
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Grattis Puh!!!

    Jag har oxå alltid haft väldigt ond mensvärk, o så tidiga sammansdragningar nu (och i förra grav.). Visste inte alls att det hängde ihop. Intressant o veta!


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Har haft massa sammandragningar sista dagarna. Och nu de två sista har jag haft som förvärkar. Den ena avlöser den andra. Så idag har det bara varit spännt och jobbigt hela dagen...
    Är "bara" i v.33 snart. Men får kanske arbeta intensivt de sista 8 veckorna då...
    Känns lite jobbigt faktiskt, så hoppas nästan på att förvärkarna avtar lite eller att bebis kikar ut iaf några veckor tidigare......


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi

    Jag smyger in o läser här titt som tätt, o tycker ju mina besvär är så lidriga mot vissa av er...
    Men var iaf hos mvc idag. Frågade vad jag skulle ta mej till med alla sammandragningar o förvärkar som jag börjat fått. Kan knappt resa mej, eller göra något utan att det drar o ibland gör ont.
    Jag blev beordrad att ta det lugnt, vila, inte bära och försöka få så mycket avlastning med dottern (snart 2 år) som möjligt...
    Tror det är lättare sagt än gjort. Jag bli ju så rastlös, o vill ju busa o leka med dottern min.
    Men får göra det bästa av det så bebis tänker stanna kvar ett tag till.
    Han har sjunkit ner ganska långt i bäckenet pga sammandragningarna. (vilket även min dotter hade gjort, så hon föddes med två blödningar på huvudet. helt ofarliga, men det var just för hon legat så långt ner i bäckenet så länge...så risken finns att det kanske blir samma denna gång...)
    Är i v. 33 nu, så han får ju gärna stanna kvar ett tag till! Mitten på augusti har jag sagt att han får kika ut om han vill.
    (för vi ska åka på kryssning om 2v, o jag vill gärna åka *egoistisk* hihi)

    schnappi: hoppas du kan få något mot sömnproblemen. mardrömmar o allt, låter ju inte alls kul! du behöver ju all vila du kan få!


    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    Bohman skrev 2010-07-23 13:38:22 följande:
    fick hem hallonbladstet jag beställt idag.
    och på det står det så här:

    Hallonblad innehåller naturligt oxytocin, ett sk lugn- och ro hormon.
    Förr rekomenderade barnmorskor bladen i samband med graviditetens sista skede eller förlossningen, då oxytocin är värkstimulerande och stärkande för livmodern. Ett avkok ger nog inte så starka effekter att en förlossning börjar men bör ändå inte intas före graviditetsvecka 35. bla bla bla......
    Tack! Då borde det ju vara okej att dricka litegrann ganska snart då iaf. Fick det av en vännina för ett tag sen, o är så sugen på o prova!

    3Busfrön: vissa dagar är ju nästan omöjligt att ta det lugnt...hoppas det inte drabbade dej allför hårt!

    Själv hade jag en jättebra dag idag med energi-boost som jag inte alls vet vart den kom ifrån, så orkade mer än jag orkat på flera flera månader. Så jag gick ju såklart långpromenix utan större ansträngning och utan speciellt mycket sd o förvärkar. Njöt av att faktiskt KUNNA promenixa.
    Tyvärr drabbade det ju sej på kvällen, så här sitter jag med en OND ihållande sammandragning....
    Nästa gång tar jag nog det lugnt (som jag är beordrad) även om jag får sån där energi....
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
  • TinaLi
    3busfrön: så tycker jag också det börjar göra. BM sa att bebisen sjunkit ner ganska långt, så kanske kan vara det!? Att det känns mer nedtill ju mer dom sjunkit ner!?...
    (min dotter föddes med två blödningar (ofarliga) på huvudet, för hon legat så långt ner i bäckenet så länge. Låg långt ner redan 2mån innan hon kikade ut)
    (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯) www.tinali.blogg.se/gravid (¯`°?.¸ ♥ღ ¸.?°`¯)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar