• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    linelus04 skrev 2010-03-07 11:38:51 följande:
    pilea läste just att du oxå legat inne. visst är det jobbigt. Vilken kurva du hade. Hur mycket gick dina starka upp i ? Lite nyfiken mina gick upp till 120 som max och de gjorde jätteont. Nu får vi hoppas vi får stanna hemma . kram kram
    Har för mig att den var inställd på 18-20 o gick upp i över 100, upplevde de iaf som väldigt kraftiga o gjorde ont.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag fick ju med mig Bricanyltabletter hem på prov samt e-recept om jag tyckte att det funkade bra. Fick ta 4-6 per dag, men skulle självklart kontakta förlossningen om det drar igång så där regelbundet som i torsdags. Har än så länge inte tagit någon tablett, drar mig för det in i det längsta, gillar inte att stoppa i mig tabletter. Tabletterna ska ju inte vara lika starka som sprutan, men sprutan var hemsk tycker jag. Fick sån hjärtklappning o blev så andfådd, nästan lite ångestkänsla. Efter blev jag helt bortdomnad i ansiktet o kände mig jättekonstigt.


    Tror ju inte att jag kommer gå full tid iaf eftersom sammandragningarna känns så pass kraftigt även fast de inte kommer jättetätt, men de känns verkligen i ryggen o i magen + den där molande känslan hela tiden.
    Nu ska jag käka lite lunch!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-03-07 12:56:00 följande:
    Ska in på ny koll i morgon. tror snart jag kräks på alla vul. känns som om alla läkare på förlossningn  i varberg har varit där och "rotat" men men, det går väll över.. SD blir bara mer och mer sen i onsdags kväll. men får väll se i morgon OM det hänt något med tappen, annars är det väll så här jag ska leva nu. Blev lite hormonell igår och kände att jag va tvungen att gråta. gick in till sovrummet och började gråta hysteriskt.. suck blir ju trött på mig själv. men sen va det bra igen!
    Usch, va kämpigt! Tänk sen när allt är klart o vi har våra bebbar, då kommer den här tiden kännas som en jätteliten del av livet. Men just när man är uppe i det är det ju jättejobbigt. 
    Direkt efter sonen föddes så så jag aldrig mer, vi ska inte ha fler barn. Men så är man där igen. Trodde aldrig vi skulle utsätta oss för fler graviditeter, särksilt inte när vi hade 2 små. Men man glömmer fort
    Får dokumentera dessa känslor sen om man blir sugen på fler  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-03-07 14:57:59 följande:
    ha ha. ja det kanske e det man ska. till och med spela in en film snutt om hur eländigt allt kan vara  Jag hoppas bara att olle har rätt i sin vision. kan gärna tänka mig att få ut den här grabben nu. e så trött på alla SD hela tiden.
    Just det, glömde kommentera det igår! Häftigt om han har rätt. 
    Min son Alve är lite synsk han med o idag sa han "kanske "morris föds idag" Fast jag väntar gärna 2-3 veckor till.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-03-07 17:55:24 följande:
    Jag hoppas så innerligt att han HAR rätt.. jag är SÅ trött på det här känner jag. så eran heter morris super gulligt! våran är bara plutten Sofiaochjonas: men visst kan man bli så trött på sig själv!
    Japp, det är en liten "morris" som bor i min mage Dottern hette "Egon" o sonen "Ior" Men Morris är riktigt gulligt så det kanske blir det om det är en kille, iaf i andra namn.
    Nu har barnen somnat, de var helt slut! De har tjaffsat o bråkat hela dagen känns det som o dottern har kommit in i någon jobbig period o bara skriker o gnäller. Vid middagen bröt jag ihop o började grina. Min kära sambo som har världens längsta tålamod tappade humöret, han känner väl såklart att det blir för mycket när han gör allt. Så det slutade med att jag gick upp på övervåningen o lipade som en liten unge o efter kom barnen o sambon o fick trösta. Ja, herregud vad less jag känner mig. Nu får det bli vår så att vi kan föda fullgångna bebbar, eller vad säger ni?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Nån mer än jag som känner sig lite skraj att man inte ska fatta när det är dags att åka in igen? Jag menar nu när man är van att ha ont o mycket sammandragningar. Iofs har min tidigare förlossningar inte varit överdrivet snabba, har tagit typ 8-9 timmar från första symtom. Fast med dottern hade jag inte direkt onda sammandragningar under graviditeten, utan det onda kom när det var dags. Därav min noja. 


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    God morgon!


    Än är bebis kvar där inne i magen. Men igår kväll fick jag väldigt kraftiga sammandragningar var 3:e min i ca 40 min sen tog jag en Bricanyltablett o då blev det lugnare. Fick inte alls hjärtklappning av tabletten som med sprutorna, blev bara extremt trött o somnade. 
    Natten har varit lugn, men jag känner att det är på G med nya värkar så fort jag rör mig.
    Vill ju inte åka fram o tillbaka till förlossningen heller som en dåre. Men jag antar att så länge tabletterna funkar så är det inget att åka för.
    Föresten, hur lång tid brukar det ta för er innan tabletterna ger effekt?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-03-08 10:09:43 följande:
    Pilea: Det där med bricanyl-tabletterna verkar vara så otroligt olika. Min läkare sa till mig att om jag tog 2-3 per dag i en vecka skulle de inte verka längre. Alltså när jag inte kände några biverkningar var effekten också borta, men så står det inte i informationen på medicinen, där står det bara att biverkningar brukar gå över på 1-2 veckor... Jag har tagit både tabletter o sprutor (sprutor när jag låg inlagd) i ca 9 veckor nu, i genomsnitt en o en halv per dag tror jag, och jag tycker fortfarande att de hjälper. Det brukar ta ibland upp till en timme innan de biter känns det som, fast läkaren sa att om det tar mer än en halvtimme hjälper det inte, då skulle jag åka in... :-P
    Ja, det verkar vara skillnad! En del knaprar på bestämda tider o en del vid behov. Skulle kroppen bli van borde de ju inte hjälpa för de som äter tex 3ggr per dygn.
    Jag upplevde ju knappt någon biverkning igår, men det lugnade sig iaf med sammandragningarna, eller så var det placebo-effekt
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    L0ved skrev 2010-03-08 10:28:12 följande:
    Såg att ni hade pratat om Neo en del. Jag har lite smått panik för vill bebisen komma nu så kommer vi att bli skickade till en annan stad eftersom Neo här är fullt. Förhoppningsvis skulle det väl lugna sig i veckan trodde de på BB. Hur har alla andra det med sina karlar? Min jobbar iväg i veckorna så han är oftast hemma fredag kväll till måndag kväll. Känns också jobbigt för jag vet att startar det när han är iväg så kan han inte komma hem.
    Jobbigt! 
    Min sambo jobbar nära så på den fronten känns det lugnt!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    L0ved skrev 2010-03-08 13:42:22 följande:
    Hur långt är alla gångna? Sen funderar jag på hur får man dagarna att gå? Känns redan nu som att mina dagar bara segar fram och jag "får" ju inte göra nått.
    V.32+1
    Och på frågan hur man får dagarna att gå! Ja, säg det, men på något konstigt sätt så gör de det ändå.
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar